Gott nytt år alla!


Jag vill önska mina kära vänner, och läsare, ett riktigt


Dags att göra sig i ordning för att sedan ta sig ut i skogen och fira in det nya året!


Det kommer bli kanon!

Nu är vi hemma igen efter att ha fixa och donat i lokalen där vi tänkt att vi tillsammans med kära vänner skall fira in det nya året. Det kommer bli kanon tror jag!
Vi har dukat fint med servetter i guld och silver, silverkandelaber samt med granris i mängder. Supersnyggt!

Dags för mig att säga God Natt! Har en del att stå i imorgon.

Ilskan har nog lagt sig

Som ni märkte kom föregående inlägg nästan som en blixt från klar himmel. Jag var bara tvungen att få skriva av mig och likaså komma på andra tankar.
Igår tillbringade jag min dag från kl 8-17 framför datorn och mina böcker. Orden blev klara ett efter ett och funderingarna kring vilket jag skulle få redovisa blev fler och fler.
Kvällen spenderades hos I & G. Målandet var klart så nu återstod att flytta de sista kartongerna och även lite av möblemanget. Sagt och gjort. Väl hemma och trött som bara den slog jag mig ner för att läsa in mina ord samt även orden som Hanna skrivit.

Idag var det då dags för vårt första examinationsseminarium i denna kursen. Vi kommer dit och den satans läraren delar ut orden på måfå. Det bästa vore att jag fick ett av de som jag själv skrivit eftersom jag nästan kunde de som ett rinnande vatten. Tyvärr. "Mina" ord delas ut till de andra och därefter återstår 3 personer varav jag är en av dem. Tyvärr är det ett ord som Hanna bara har skrivit 6 rader om. Självklart får jag mig tilldelat detta och jag inser att det är bäst att göra bördan kort. Jag säger som det är att vi inte riktigt hittat den fakta som beskriver just detta ordet och att min redogörelse därför kan bli aningens tunn i jämförelse med hur den skulle ha varit. Redan då säger hon till mig att jag får komplettera. Jag blir så förbannad på något sätt. Där sitter vi och man kan 12 av 20 ord väldigt bra, 6 av 20 hyffsat bra och självklart får jag 1 av de 2 som jag absolut inte ville ha. Tacksamt för de andra att de slapp detta men jag kan fortfarande inte komma över att jag ska få skriva en komplettering. DETTA ÄR MITT FÖRSTA MISSLYCKANDE! Till råga på allt kommer det dessutom väldigt lägligt, dagen innan nyårsafton som jag annars faktiskt har sett fram emot. Musten riktigt sögs ur mig och jag skrev snabbt ihop ett hat-mail till läraren där jag gjorde klart för henne att lottning vore ett bättre alternativ i framtiden. Nu har dock ilskan lagt sig och jag skickade aldrig iväg mitt mail. Jag funderar dock på att skriva om det och samtidigt framföra min frustration över uppgiften. Det värsta av allt är, att det finns andra som jag faktiskt är så mycket bättre än, som då fick ett lätt ord och glider på en räkmacka in i mål.

Jag är trött, ledsen, arg och besviken. Både på mig själv och på läraren. Hur kunde detta gå så himla fel?!
Vilken vecka detta har varit, jag hoppas bestämt att denna onsdag blir vändningen för annars kan det här sluta hur illa som helst!

Tur att jag fått agera flytthjälp iaf, det har ju förgyllt mina dagar än så länge :)





Vad har hänt?



Fråga mig inte vad som har hänt, men sedan pappa slutat som tränare har det blivit allt mer tid över för annat. Efter Lucia cup som annars tagit upp all hans tid har han lyckats visa upp en sida som vi aldrig trodde fanns. Han har börjat STÄDA. Förra söndagen fick han ett ryck och röjde ut allt skräp som vi har i bastun. Detta till mammas ve och fasa. Jag förstår henne, på något sätt känns det som någon klampar i klaveret som hon tidigare varit ansvarig för. Nu har vi tydligen ett nytt motto ”Var sak har sin plats”. Dvs. all glögg för sig, alla olika årgångar av Blossas årliga julglögg, alla vita viner, alla röda viner, späe, olika ölsorter för sig etc. När han sedan står och börjar fördela vinerna efter årgångar är det nästan så att man blir lite tårögd. Tänk vad lite fritid och "brist" på fotboll kan göra…


Några dagar efter det, blev det plötsligt väldigt bråttom att städa ur garaget för att någon rörmokare skulle komma och titta till inställningarna till golvvärmen. Detta innebar att mitt skrivbord åkte ut. För att inte slänga detta tog jag det tacksamt till mig och placerade det på mitt rum. Min badbassäng (som vi faktiskt använde i somras) skulle helt plötsligt vikas ihop prydligt och läggas en plastback där den hör hemma. Ni hör, detta är verkligen inte likt honom. Men jag blev ett skrivbord rikare!


Skrivbordet är på plats


Det är bara att hoppas på att detta håller i sig...

Dock ryktas det om att han skall starta upp ytterligare en cup som går av stapeln redan i Mars. Det är Back in Business med andra ord. Men det var kul så länge det varade!


 

 


Måleri, målerá, detta blir nog bra!

Dags för lite mat i form av pizza.


Nu är jag hemma igen efter att ha hjälpt I. och G. med att måla i den nya lägenheten. Det kommer verkligen bli jätte fint när allt är klart. Blir så fruktansvärt sugen på att flytta när jag ser alla andra hålla på. Jag önskar att jag hade kunnat byta ut mitt vardagsrum till ett med två fönster från golv till tak och samtidigt ha stor plats för en öppen spis. Likaså hade jag mer än gärna velat ha en ny planlösning. Många gånger är det planlösningen som irriterar mig.
Jag ska dock inte glömma att jag är otroligt nöjd med den lägenheten jag har. Jag ska verkligen inte klaga, även om det låter så nu. Mitt kök är kanon, sovrummet likaså, toaletten är väldigt fin och fräsch, hallen är fin... Men ibland blir man trött på att bo i en skokartong med väggar (det är ungefär så det känns - inga sneda väggar, inga sneda tak, alla fönster åt ett och samma håll - det händer för lite).
Om ungefär 1 år är jag troligtvis färdig med mina studier för ett litet tag och då vet man aldrig vart jag hamnar. Jag kanske hittar mig en ny pärla som jag faller pladask för?!



Efter regn kommer solsken...

...efter uppförsbacke kommer nerförsbacke.

Gårdagen var inte precis min bästa dag på länge. Vet dock inte varför jag kände som jag gjorde. Inget kändes speciellt kul. Men vissa dagar är inte allt en dans på rosor (många ordspråk idag). Åkte ut till skogen för att planera nyår och även titta på film. Blev inte mycket av det sistnämnda men nyår är i alla fall så gott som färdigt. Enbart lite smått som skall fixas innan vi kan fira in det nya året. Allt löser sig till slut.

Idag var det upp tidigt, blev Halmstad tidigt i morse istället för ett tåg sent igår kväll. Det första jag gjorde var att ta igen några timmars sömn för att sedan ta mig till skolan på en ointressant och fullkomligt onödig föreläsning. Kan det bli värre?! :) Men tack vare hänga gubbe och att vi inte träffats på en vecka, och då hade mycket att prata om, var detta värt att åka 10 mil.

Nu har jag precis ätit och skall snart svida om till målarklädsel för att hjälpa Ida o Gusten med lite måleri i deras nya lägenhet. Skall bli spännande och se hur mycket färg man har på sig när man är klar.  M. har fått turen att åka till Sälen och jag är fruktansvärt avundsjuk. Istället för en tisdag i skidbacken med afterski får jag nöja mig med en heldag i skolbänken eftersom vi har examinationsseminarium på onsdag. Mina omtalade ord ni vet!!!


KUL JUL

Ni får utsäkta för ett dåligt uppdaterande. I skrivande stund får jag skylla på min pappa som har tagit kameran med alla bilder på med sig till ett renoveringsobjekt i Vmo. Annars får jag lov att erkänna att tiden inte räcker till.

Julafton blev en trevlig tillställning med många paket och en hel del överraskningar. Positiva sådana. Jag är nöjd med både sällskap och paket. Juldagen innehöll julfirande i Reftele för att sedan avslutas med en kväll i parken. En kväll utöver det vanliga, mycket folk men inte alls som tidigare. I år var det inte fler än det antalet som fick vistas i lokalen. Skönt! Det var med andra ord inte omöjligt att gå mellan dansgolven. Kul att träffa alla som man faktiskt inte träffar spc ofta. Jag lyckades bjuda på en fin vurpa från "Let´s Dance", hade nästan velat fånga det på bild. 

Annandagen vaknade jag kl 8, hyffsat pigg. Dagen igår bestod av ett besök hos mormor och senare på kvällen  hälsade vi på Martin som sedan kördes till Harrys. Hemma igen vid 2-tiden och slocknade hyffsat snabbt.
Idag är det söndag. Ingen vidare positiv energi kvar, vart har den tagit vägen? Dagen består av en hel del plugg, något som jag upplever som en väldigt flummig uppgift just nu. Psykolgi i allmänhet är flummigt!
Dogmatism, psykodynamiska perspektiv på ledarskap, "big five", auktoritersrelationer, internpsykologins område och position... Vi har 20 olika ord som skall sammanfattas och förklaras/beskrivas. Kruxet är att varje ord beskrivs på allt ifrån 30-60 sidor i boken.
Ikväll är det dags för fotbollsträning vilket inte alls känns spc lockande just nu. Är aningens trött på det för tillfället men förhoppningsvis vänder det. 20:44 tar jag tåget ner till Halmstad för att sätta mig i skolbänken måndag, tisdag och onsdag denna veckan. KUL JUL!

Hör ni hur glad jag låter? :)

GOD JUL MINA VÄNNER!

Något som skulle ha varit kort, blev långt. Nästan en sorts julkrönika...

Har precis slagit in alla mina julklappar, upplevs lite småstressigt trots att vi egentligen inte börjar själva firandet förens till lunch. Faktum är att jag får skylla mig själv, det är jag som står där i affären och inte orkar vänta på att de ska slå in mina klappar. "Nej tack, det behövs inte. Jag kan göra det själv. Där fick man! Samtidigt skall jag villigt erkänna att det hör till att varje paket får sig en ”Personlig Touch”. Avsaknaden av julpapper runt en ihopvikt pappkartong blir så påtaglig på något sätt. Men jag ska inte klaga, nu är äntligen dagen, som jag så länge längtat efter, här - den 24 december.

Så gott som varje jul brukar pappa säga att han ändå har hittat en ganska fin j*vel. Traditionsbundna som få, förändringsbenägen som ingen. Dock hör det nästan till. Det är väl alla oväntade tillställningar som gör susen istället. Att tomten lite då och då kommer på snöskoter över hela åkern istället för att halka rakt in i vardagsrummet, att Alex och jag inte längre bygger berg av våra paket och inte kan äta för att vi tyvärr inte kommer ut ur våra kojjor, att halva släkten somnar under Kalle Anka och därefter klarar av att öppna julklappar långt in på natten, eller att han slipper ha en gråtande dotter i knät för att hon är rädd för tomten...

* * *

I söndags fick vi upp lite tomtar, och granen fick sin trogna plats i vardagsrummet. Allt har sin stilla gång. Mamma är för tillfället mitt uppe i matlagningen. Olika traditionsenliga rätter som ska finnas med på julbordet. Vad vore egentligen en jul utan traditioner?
Enligt tradition firar vi inte jul med pappas sida, vilket jag kan tyckas är lite tråkigt ibland. Å andra sidan är jag många gånger tacksam över att jag slipper. Jag baktalar dock inte mammas släkt av den enkla anledningen att det inte går. Det var nämligen de som uppfann julen

Vad gäller granen skall det blandas nytt med gammalt, snyggt med snyggare, fått med köpt. Hade vi andra fått bestämma hade vi nog inte haft en gran som fått samma traditionsenliga utseende år efter år. Ett undantag är nog gransorten, ibland blir det en riktigt gran som luktar och ibland en kungsgran. Förr högg vi den själva, det var en ganska mysig tillställning att gå ut i skogen och leta fram en fin gran. Men vilka krav de hade. Den skulle vara fyllig och tät, av väggmodell samt kunna se bedårande fin ut från alla andra håll. Numera har vi bytt ut en helvetesjävlagranskitsramsa för att hitta den perfekta granen mot en köpegran från Mats på höjden.
För något år sedan tog jag initiativ och klädde granen i smakfulla kulor i vitt och rött för ovanlighetens skull. Pappa blev glad och sa att det var precis som en dansk jul i flaggans färger. Vi slapp alltså packa upp en låda till bredden fylld av mammas lila tivolipynt med glitter och bling-bling från 90-talet och tingeltangel. I år var vi dock tillbaka på ruta ett, fram med alla lådor till bredden fyllda med krimskrams av olika rang. Detta till vår andras förtvivlan. Efter kompromiss blev granen i år av olika silvriga nyanser, en och annan ny kula tillsammans med glitter och lila tivolipynt från förr. Resultatet blev nog ganska bra, vi är i varje fall nöjda båda två.

Utöver detta så är julen nog alltid som det har varit. Faktum är att jag inte för någonting i världen skulle vilja byta ut den. Den ser ganska lik ut år för år och det är många gånger det som är självaste charmen. Jag älskar julen och jag älskar att den ser likadan ut varje år.
…Och jag älskar min släkt och familj för att de ”alltid” gör den likadan...


God Jul till er alla!



Dagsfärsk bild på en leksugen katt!



Julklapp

Ett armband som jag gjort själv och som snart kommer att hitta en ny ägare!



Hittade inget bra att lägga det på, så man tager vad man haver!



Idag har jag chockat mig själv och klippt av mig håret. Frisören tilläts ta flera centimeter denna gången. Känns dock som att det blev rätt bra ändå. Skönt med lite förändring i varje fall. Dock lär min frisyr ang. nyår inte riktigt bli som jag hade tänkt mig.
Dagen har även resulterat i ett besök i Värnamo. Alex och Linda fick tillgång till sitt hus idag. Jag är både avundsjuk och imponerad. Inte alls lika illa i verkligheten som man uppfattade det på bilderna. Tänk vad andras möbler osv. kan göra stor skillnad. Efter lite renovering av olika slag kan det säkert bli jätte fint.

Hemma i Gislaved igen tog vi alla på oss termobyxor för att göra grannskaran sällskap. Ut och skotta snö med många pauser innehållande öl för de stora och julmust för "oss" små. Vilken underbar kväll det var. Faktum är att 20 cm snö var rätt välkommen trots allt. Luften är så otroligt frisk och härlig och spc kallt var det inte heller. Det är bara pulkaåkningen som fattas!

Dagen börjar lida mot sitt slut och jag skall snart stänga de bruna.
Imorgon väntar en förmiddagsfika med Sanna och finputs på Johannas julklapp.


Julkort 2009

I lördags infann sig den årliga stressen över att jag inte skickat ut alla mina julkort i tid. Lördagens sysselsättning gick åt att göra klart alla. I år gjorde jag misstaget att använda mig av guld, blått och rött vilket fjolårets också innehöll om jag inte minns helt fel. Vem vet, det kanske blir en favorit i repris i år.



  
 

 


Nu har jag i varje fall tagit lite kort som kan vara till hjälp nästa år då det förmodligen är dags igen.

GOD JUL!

.
.
.


Stundande julefrid...

Igår hade vi sista föreläsningen innan självaste julafton. Vårt "jullov" sträcker sig nästan en hel vecka :P.
Förmiddagen i skolan bestod i princip enbart av att pränta in en massa inför en uppgift vi har till den 13:e  januari. 14 sidor skrev de flesta från en annan klass tidigare i år.
Återigen fick vi även veta vilket ansvar vi har som sjuksköterskor. Visste ni det att sjuksköterskor har ansvar för hela världen? Det är i varje fall så det känns, ungefär som att vi ska rädda världen från att gå under många gånger. Allt skall rentav vara perfekt. Vi ska aldrig säga ett ord fel, alltid göra rätt, vidareutbilda oss på fritiden och kämpa för att förändra hälso- och sjukvården.  ...och allt detta skall självklart göras utan en bra lön - för det är vårat kall och våran skyldighet! Vad man blir trött på allt ibland!
Visst är det kul men många gånger görs väldigt mycket utan att det faktiskt syns. I senaste numret av Vårdfacket (tror jag det var) hade doktorerna gått ut och konstaterat att utan ssk:or vore vården ingenting. Jag tror faktiskt de har rätt! Hade ni frågat mig för 2 år sedan hade jag antagligen tyckt att det vore skrattretande och att det är tack vare läkaren som vi lever idag. Men helt ärligt tror jag många gånger att vi hade klarat oss minst lika bra utan en läkare. Speciellt om de är sådana som frågar T4:or (termin 4) om vilka läkemedel patienten skall ha. Sagt och gjort, läkaren skev ner alla de läkemedel som jag sa och sedan var det tydligen klart! Han gav mig även ett ganska osäkert intryck. Som sagt, för att vara självgod, jag hade nog gjort det minst lika bra själv!
Kände att jag kom in på något helt annat än det som var tänkt. Dags att ta en morgonpromenad med Doris och därefter enbart tänka positivt och på den stundande julefriden ;).




The choice is yours!

Jag är imponerad över vilken hjälp man får från omvärlden.
Igår när jag skrev mitt inlägg tänkte jag att jag inte skulle skriva något nytt inlägg förens jag fått minst 10 kommentarer till mitt förraförra inlägg (det som handlade om tapeter). Ni ser hur det gick! Igår hade jag 31 unika besökare vilket åtminstone borde ha resulterat i någon form av kommentar ang. mitt tapetbekymmer. Men icke! Av dessa 31 har jag lite mer än en handfull som jag vet vilka dem är, de andra är folk som troligen verkar återkomma och som faktiskt måste tycka att det är aningens intressant att följa min vardag.

Men nu ger jag er ett ultimatum, antingen så kommenterar några av er mitt inlägg nedan om vilken tapet ni tycker är finast eller så lär vi köra en bloggstrejk här som kan vara ända fram till nästa år.

Se så, nu är det alltså upp till er där ute i cyberspace...

Bloggens vara eller icke vara!

 



gårdagen

Efter en ledig dag som bestod av renskrivning, bädda rent i sängen och en allmän snabbstädning tog jag mig an mitt första löppass här nere i Hstd på väldigt länge. Jag fullkomligt flög fram de första kilometrarna för att sedan trubba av mot slutet och tycka att ingenting gick min väg.
Som några av er vet har vi fått en liten dum idé om bakfoten, att vi ska försöka lära oss gå ner i spagat/splitt (vad ni nu väljer att kalla det). För en ovig person som jag är det inte jätte långt nu kvar...


Gårdagen avslutades med bio, Luftslottet som sprängdes. Helt klart en bra avslutning på Steig Larsson trilogin. Mörkrädd som jag är så var Sandra därefter snäll och följde mig ända hem till dörren.

Efter avsnittet av Bonde Söker Fru somnade jag gott och vaknade efter ett antal timmars för lite sömn för att ta mig an dagens föreläsningar. Jag var trött vill jag lova, så trött att vi fick underhålla oss själva med några omgångar hänga gubbe mot slutet för att orka med...

 



Tapeter

Under en längre tid har jag dividerat fram och tillbaka kring min fondtapet i vardagsrummet. Jag tycker att den är alldeles för mörk och vill därför ha en ny. Fondtapeten som är där nu är liggande ränder i mörkgrått med några stänk av ljustgrått och guld. Den låter snyggare än vad den är. Tapeten valde Alex under tiden han bodde här och nu är jag lagom trött på den. Som sagt, det är ju bara fondväggen som skall bytas ut och det kommer bli ett helt nytt rum efter det...

Lär även denna gång få bli en tapet från MIDBEC


Detta mönstret gillar jag dock skall det vara en ljusare färg

 



Likaså här kan jag tycka att själva mönstret är fint medan färgen är fruktansvärd!

 



Denna tapet har jag redan i silver/beige/off-white så den är utesluten.
Dock tycker jag fortfarande att den är väldigt fin, därför fick den vara med här!

 



Någon som känner igen denna tapeten?



Samma tapet som ovan, fast i en annan färg!
Detta mönstret har jag hemma i Gislaved,
dock kan det bli helt annorlunda med ny färg och nytt möblemang.
Alltså från sovrum till vardagsrum
!

 

Nå, vad tycks, vilken ska jag välja?

 

 

 


Önskelista

Så här i efterhand är det rätt lätt att komma på saker som man önskar sig. När man inte måste vräka ut sig något för att omgivningen skall hitta något att köpa. Dock tror jag att jag är sent ute. Om jag fattat min mamma rätt så är de ganska klara med julklappar vad gäller mig. Men hoppas kan man ju alltid!

Om inte annat så skulle jag kunna tänka mig... :)

En ny klocka att variera lite med...
(Ur o. Penn)

 

***


Eller två fina porslins"burkar" för förvaring
(Indiska, 79 kr/st)

***



Är som sagt väldigt sugen på att göra om i mitt vardagsrum
möbeln till höger som knappt syns i bild skulle nog kunna bli snygg.

Har trixat på egen hand i IKEAs bygg- och planeringsprogram.

Tyvärr är det den dyra kombinationen som tilltalar mig mest...

Men, vem vet - tomten kanske kommer med ett presentkort från IKEA...?

 

 

 

 


Now it´s Christmas and I miss us most of all


En väldigt fin jullåt som faktiskt ger mig lite julkänsla trots allt :)

Ronan Keating - It´s only Christmas




Måndag - 10 dagar före julafton

I helgen avgjordes årets upplaga av Lucia cup. Man kan säga att vi åkte ut i "semifinalen" där vinnaren i vår match blev ett av tre lag i en finalgrupp. Så för att summera det hela kom vi på en delad 4:e plats tillsammans med två andra lag. Men utav 24 är topp 6 i varje fall godkänt.  I semifinalen förlorande vi mot laget som sedan tog hem hela Lucia Cup. Även det kan kännas som en tröst :).

Igår var det även 3:e advent och dags att öppna mitt näst sista paket på min adventsstege. Likaså mitt finaste paket. Paketet innehöll en bok som jag faktiskt önskat mig i julklapp, Rädda Felix - att skapa ett barn för att rädda livet på ett syskon. En gripande biografi om kärleken till sina barn där hoppet är det sista som sviker.




Fick även syn på min adventsljusstake som jag gjort och fullkomligt glömt bort att tända.
Känns nästan på gränsen till försent nu.


Istället för tradfitionell mossa valde jag att ha nötter i min..

Ha en bra måndag!

.





Lucia Cup - utan snö

Idag blir det inte mycket väsen från min sida.
Årets upplaga av Lucia Cup avgörs i helgen.



12 dec - 2008


Det jag ville få sagt var egentligen att idag skulle det vara vitt,
men inte ens en tillstymmelse till snöflinga någonstans...


.


Långpromenad med Doris

Besöket på smålänningen igår resulterade i en julklapp till Mormor. Många gånger har det ofta känts ganska svårt att köpa julklappar till henne trots att hon blir glad för något litet, såsom ex. ett paket kaffe :). I år får hon en stor ljuslykta att ha på trappen. För att inte glömma bort kaffet så är lyktan därför fylld med både kaffe och lite hygienartiklar - sånt som är bra att ha.
Det var troligtvis sista julklappen för i år, känns lite vemodigt att vara klar såhär tidigt...


Ni som är lite trötta på kattprat kan sluta här... :)
Igår kväll, väl hemma efter tomtegröt hos mormor, fick jag för mig att ta min lilla katt i koppel och gå rundan runt kvarteret. Eftersom hon tidigare bott ute på landet och inte haft halsband tyckte vi, när vi fick henne, att det var smidigast att istället tatuera henne i örat vilket gjort att hon därmed har sluppit allt vad halsband heter. Vanligtvis brukar Doris bli galen när hon får ett halsband rund halsen, stackarn.  Men som sagt, på med halsbandet och därefter fästa detta i kopplet. Gick förvånansvärt bra, hon var hur lugn som helst. Efter 5 meter lägger hon sig på asfalten och strejkar. Jag försöker få med henne men utan vidare framgång, sedan går halsbandet av. Vi hade antagligen inte knäppt det ordentligt. Jag ger upp och tänker att hon istället får gå lös. Sedan börjar vår promenad. Hon går antingen bredvid eller 5-10 m bakom/framför mig hela tiden och när jag ropar kommer hon som oftast direkt. Vilken pli vi har på henne när hon själv vill! Promenaden vi gick var ca 500 meter därefter vände vi för att gå samma väg hem igen. På hemvägen möter vi pappa som självklart blir imponerad av vår lilla rackare och sedan tar följe med oss sista biten. Väl hemma blev det kalas/belöning i form av skinka från en stolt lillmatte...



Ungefär såhär såg det ut, två gula ögon. Dock var det bäckmörkt!


.
.


2 veckor kvar till julafton

Idag är det TORSDAG, såäven 2 veckor kvar till dopparedan. Måste erkänna att det de senaste veckorna varit svårt att ta fasta på vilken dag det är. När det är mycket i skolan och dagarna dessutom ser så gott som likadana ut kan en onsdag ganska lätt bli en torsdag.

Nu är jag hemma i Gislaved och sitter djupt försjunken framför datorn i hopp om att få ner ytterligare några rader på min hemtenta. Har funderingar kring om jag skall cykla upp till biblioteket och låna några böcker om organisationsutveckling. Läraren i denna kursen är inte allt för imponerad av internet.

Hörde på SMHI att julkänslan bör infinna sig nästa vecka för de som inte fått någon än. Det skall bli kallt och förhoppningsvis även lite vitt på marken.


I eftermiddag skall jag följa med Mamma och Ewa till Smålänningen för att förhoppningsvis inhandla sista julklappen för i år. Därefter skall vi förbi och hälsa på mormor en runda hade vi tänkt. Något som vi egentligen gör allt för sällan.

Tänkte hitta en bild på min älskade mormor, det var dock inte så lätt. Först sprang jag på...

Pakethögen julen 2008...



Och sedan en bild på mig från julen 1999...  :P

Tänk vad tiden går...



Sedan hittade jag dock en från fel håll. Bättre det än ingen alls! 


Jag och mormor på min student, sommaren 2007.



.
.
.

 


Förmiddagsfika och hemtenta

Min torsdag började med en rejäl sovmorgon till halv tio och därefter frukost framför datorn i all sin hast. Sedan fick jag brottom. Ida (O.) ringde och vi hade bestämt att hon skulle kika förbi på en fika under hennes lediga torsdag. Sagt och gjort, Ida kom och vi spenderade några timmar framför kakfatet. Hur gör man när man skall dra in på detta och man ändå vill ha kvar den sociala samvaron? Speciellt nu när det lider mot jul och allt vad gäller socker fullkomligt överöses från alla olika håll.

Vid två-tiden åkte Ida hemåt och jag tog mig an första frågan på vår hemtenta. Egentligen kan jag tycka att jag är ute i god tid. Den skall in senast söndag. När man dock hör att vissa delar av klassen redan är klara blir jag omedvetet superstressad. Å andra sidan, de jag umgås med som mest har inte heller börjat. Däremot har de flesta "hela helgen" på sig och det har tyvärr inte jag.

 

 

Förra året såg det ut såhär den 12:e december.
Om man håller fast vid "traditioner" vad gäller snön skall marken
vara vit på lördag morgon när jag vaknar...


Dags att återgå till skrivandet...



Julbak!

Då var årets första julbak överstökat. Tjejerna har precis sagt hej då för den här gången. Efter en lång dag i skolan med opponentskap var vi alla helt slut när vi kom hem. Detta gjorde dock susen vad gäller antal skratt under kvällen. Inget ont som inte för något gott med sig...

Vi började med glögg och köpta peppakakor och en väldans massa skumtomtar. Kicki hade även med sig en dos av sina mintbollar. Därefter fortsatte vi med degen till lussekatterna och sedan tog vi oss an den färdiga pepparkaksdegen. I år blev det allt ifrån hundar, granar, hjärtan och bockar till älgar, änglar och rosetter. Gott blev det i varje fall! Även lussekatterna blev bra och slank ner en efter en. Just nu skulle jag inte tacka nej till en promenad. Känns som att man rullar fram...

Ida verkade pigg på en runda... Så nu måste jag rusa!

 

 


En ny vecka tar vid...

Tordagen avslutades med att arbetet skickades in och som belöning tog jag ledig hela fredagen resp. lördagen. Har fixat min årliga julklapp från GH. Det blir 4 vita krukor, två höga och två lite lägre. Ibland är det bra att få köpa sina egna julklappar. Då får man precis vad man vill ha :). Dock är jag samtidigt glad över att man inte har några som helst aningar om vad många andra paket innehåller.

Söndagen började med att Doris och jag tog oss en promenad i skogen. Hon går bättre fot än vad grannarnas hundar gör. Efter en stund vad det dags att vända och gå hemåt. En vissling och därefter var hon återigen tillbaka vid min sida.
Vid lunch var det dags för det årliga julfirandet hos mormor. Egentligen brukar detta först äga rum veckan innan jul men med många olika projekt fick det i år bli ett tidigt julfirande. Premiär för tärningsspel där jag personligen blev väldigt nöjd med min julklapp.

En korg med gammeldags slottsglögg, pepparkakor och en tub med ädelost.

Passade mig perfekt då tjejerna kommer hit imorgon och vi skall ta oss an årets första pepparkaksbak. Hade tänkt bjuda på lite glögg och annan förtäring. Hade dock bara 1 flaska BLOSSA kvar.


Har förstått att vissa undrat över mitt sockerberoende. Hur det gick för mig att inte äta godis. Första veckan gick förvånansvärt bra. Det var inga större problem att tacka nej till godis och istället äta frukt. Därför gick det även extra bra att berätta för allmänheten om hur duktig jag varit. Andra veckan började bra sen gick det utför. Under onsdagen då det var väldigt stressigt i skolan fick jag för mig att byta ut min lördag mot onsdagen istället. Sagt och gjort. Jag åt en massa godis vilket fortsatte även på torsdagen. Innebar att även min söndag försvann. När fredagskvällen kom kunde jag dock inte låta bli och när veckan sedan ändå var förstörd åt jag även lördag och söndag också. Vilken pondus! Nu är det som sagt måndag, ny vecka, nya tag. Idag har det inte blivit något sött än så länge och jag har bestämt mig för att fortsätta såhär fram till helgen.
Från att ha ätit chips, godis och kakor varje dag är varannan vecka ändå hyfsat bra! :)
Efter regn kommer solsken!






Torsdag

Hela morgonen har vi suttit med vårt arbete, deadline senast 15:00. Men vi hinner nog. Jag känner att min del är klar. Hanna sitter och finputtsar på diskussionen och därefter skall vi läsa och kolla igenom allt en sista gång.  Det ser i varje fall ljust ut. Nu är man sådär trött att man knappt orkar bry sig. Men det "värsta" som kan hända är ju att vi får kompletera, inte hela världen!

Nu skall jag cykla bort till Maxi en sväng och göra min mamma en tjänst och köpa röda bordstabletter. Allt för julstämningens skull!


Lite bilder...

Ibland blir jag så trött på alla mina grejer att jag måste möblera runt lite på krukor, ljusstakar och dylikt. Igår var en sådan dag då de sista stakarna skulle upp och jag därmed passade på att justera lite. Men dock blev inget spc bra och jag vet fortfarande inte om jag är riktigt nöjd.


Tidigare såg det ut ungefär såhär!
Därefter fick min nyplanterade kruka en ny plats.

...


Det varade dock inte spc. länge. Nu står den här!



Och i köket står nu min nyplanterade EN.



I vardagsrummet har jag nu fått upp en stjärna!



Lyser faktiskt väldigt fint för att vara en svart sådan.
Har annars tyckt att svart inte riktigt tillhör julen...




Mina hyacinter växer





Och i sovrummet står mina koner och lyser!


Det var nog allt. Dags att fortsätta med arbetet som inte fått spc hög prio de senaste timmarna. Tyvärr!



Det är inte sant!!!

Dagen började med handledning för Hanna och mitt arbete. Gick förvånandsvärt bra och vi är nog på god väg att kunna bli klara inom räckhåll. Fortsatte eftermiddagen med att renskriva min intervju och därefter tog jag en välförtjänt paus och cyklade in till stan med Sandra. Där bytte jag en klänning mot ett presentkort, alltid bra att ha :). Tacksamt att jag hann tröttna på klänningen innan jag ens fick för mig att använda den.
Därefter blev det ett impulsköp, en ny julstjärna för bara 19 kr, + en sladd från Claes Ohlssons för 39. 60 kronor för ett helt nytt vardagsrum. Bild kommer senare!
På hemvägen fick vi för oss att hälsa på Tobbe, sagt och gjort. Dock var han inte hemma utan hos Niklas vilket även blev nästa anhalt. Trevligt med lite spontana besök ibland! :)
Väl hemma möts jag av en tant som berättar att vi numera inte har något vatten. VAD SA DU? Tyvärr har någon råkat borra i en rörledning vilket resulterat i att vi inte kommer att ha något vatten. Har vi tur kanske det kan komma någon i morgon eftermiddag. Jag som hade tänkt att tvätta håret ikväll. En dag till klarar jag kanske men sen måste jag tvätta håret. Man blir verkligen påmind om hur vissa har det och om hur mycket man faktiskt slösar med vattnet... Men om några dagar är man tillbaka som vanligt igen.
Snart kommer Niklas hit som en räddare i nöden, 4 petflaskor :) TACK!

Så om det är någon som inte har något bättre för sig och vill göra en god gärning så tveka inte på att höra av er! :)


RSS 2.0