Slutet gott, allting gott!


Det sägs att ovan molnen är himlen alltid blå
Men det kan va´svårt att tro när man inte ser den
Och det sägs att efter regnet kommer solen fram igen
Men det hjälper sällan de som har blitt våta



Efter lite funderingar har jag nu lovat mig själv att jag skall ta en paus från allt bloggande. Istället för ett nöje har det istället resulterat i någon form av belastning. Dvs. omedvetna krav på uppdatering osv.
Att det ibland händer totalt oväntade saker som tar tid spelar också roll.
Ta dagen som det kommer och försök njut av varje sekund. Imorgon är en annan dag!

Återkommer när jag är tillbaka ;) :P

Nya blommor och en P-bot

Förra veckan var jag iväg och införskaffade mig en ny kruka. En sådan kruka som nästan finns i alla svenska hem numera. Så även i mitt. Efter lördagen som innebar en tripp till Göteborg och därmed också Ikea i Kållered lyckades vi få med oss en hel del hem. Bl.a. två nya blommor. Vanligtvis är jag inte förtjust i att lägga pengar på sånt som jag lyckas ta död på snabbare än kvickt. Men nu så...

Efter ett snabbt besök hos Emelie lyckades vi även få en P-bot på 600 kr centralt i Gbg. Det blev med andra ord ett dyrt besök. Men vi får skylla oss själva att 10 min blev 30!!!

 

Nu skall jag ta tag i lunchen som kommit lite på efterkälken idag. Dock har vi hunnit göra klart vårt arbete, bara det är en prestation i sig :P

 

 


Thailand

Var precis inne på Sandras blogg. Hon befinner sig just nu, och de kommande tre veckorna, i Thailand. Verkar underbart med sol och värme. Dock kom jag underfund med att jag aldrig skulle kunna åka dit. De åt kyckling med sötsur sås vilket påminde mig om all den mat som faktiskt serveras där nere. Fram till någon månad senad var chinamat/thaimat något som uppskattades hos mig. Numera är det totalt stopp. Det går inte ens ner en tugga. Jag blir nästan illamående av bara namnet och jag förstår inte varför jag drabbats av denna asiatiska-mat-fobi. När M. berättar att han ätit på Bambu tre gånger på en vecka av en ren slump tycker jag något så grymt synd om honom. Jag tar rentav för givet att han åt chinamat/thaimat (vad som nu serveras) och att han upplever maten precis som jag gör, vilket inte är fallet. Nog om detta. Tur för Sandra och hennes V. att de gillar thaimat. Önskar de en fortsatt trevlig resa och får väl också tillägga att jag redan saknat henne för en promenad just ikväll. Eftersom det är -11 grader så tror jag bestämt att jag ställer in...
Kom dock på, med tanke på Thailand, att det endast är 8 veckor kvar tills jag gästar turklandet. Skall bli rätt skönt att få komma bort. Återstår bara att hoppas på värme, sol och bad. Någon som vet om man kan sola och bada där i sluten av mars/början av april?!

En del av utsikten från vår lgh i Alanya.




cheesecake & snabba cash

Var som sagt och såg Snabba Cash i veckan. Min personliga åsikt är att filmen är riktigt bra. Joel Kinnaman är dessutom snygg att se på. Svårt att undgå honom i denna hysteri. Tycker dock inte att han är spc. snygg i Johan Falk filmerna, men ni som gillar honom har en anledning till att gå och se Snabba Cash i varje fall. Dem som läst boken anses vara överens om att filmen inte når upp till förväntningarna. Böcker som blir film resulterar så gott som alltid i att inget blir lika bra som boken.

Igår bakade jag cheesecake på mitt eget lilla vis. Den blev faktiskt riktigt god. Var inne på recept.nu för att hitta ett recept vilket gav 48 träffar. Allt ifrån cheescake med kanel och muskot till de som skall gräddas i ugn... Finns det inget "basrecept" på cheesecake? Jag gjorde i varje fall såhår;


BOTTEN:
Digestivekex (efter behag, enligt recept ca 8-10 st)
Jag hade lite mer än ett halvt paket

FYLLNING:
3 ägg
2 dl vispgrädde
125 g Philadelphia ost naturell
1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker

GÖR SÅHÄR:
1) Krossa digestivekexen (brukar lägga dem i en påse och därefter ta hjälp av en kavel) och fördela detta som en botten i en pajform.
2) Dela på äggula och äggvita.
3) Vispa äggvitorna till hårt skum. För att se när man är klar brukar jag vända på skålen, är skummet kvar är det klart! ;)
4)
Vispa grädden (i en annan bunke).
5) Dela sönder osten (i ytterligare en annan bunke) Detta brukar jag göra med elvispen lite snabbt.
6) Tillsätt äggulorna, rör ner de en i taget.
7) Tillsätt socker och vaniljsocker. Blanda ihop.
8) Rör ner vispgrädden.
9) Slutligen, vänd ner skumet från äggvitorna. Viktigt att inte röra för mycket eftersom man vill behålla så mycket luft som möjligt.
10) Häll blandningen över kexen. In i frysen i ca. 4 timmar. Garnera efter eget behag, själv har jag valt blåbär och hallon tillsammans med krossade digestivekex.

Lycka till!



 


Lots of living

För ungefär två år sedan köpte jag en väggljusstake från märket Lot´s of Living. Dum som jag var köpte jag endast en och har sedan dess sporadiskt letat efter fler. Efter kontakt med Lot´s of Living fick jag telefonnummer till alla som beställt ljusstaken. Slut överallt, restade hos några osv. Därefter hittade jag dem i en butik i Gbg. Dock blev de även där restade inom kort. Under det senaste halvåret har därför letandet legat på is och jag har sakta börjat inse att jag får nöja mig med endast en väggljusstake.
MEN. Av en ren slump går jag in på en blogg som affären i Gbg använder för att lägga ut nyheter. Vad är det jag ser om inte MINA väggljusstakar. Jag slängde mig på telefonen och inom kort har ju inte bara en utan två stycken. Ödet är skrämmande ibland. Detta gjorde min dag!



Äntligen!!!



Ny vecka, ny kurs, nya tag

Hemtentan blev klar efter en del motgångar på vägen. När vissa redan är klara blir man aningens frustrerad över att man själv inte börjat tidigare. Å andra sidan är det tacksamt att prata med de som knappt börjat. Jag är inte värst i varje fall :) Lång ifrån tydligen.

Kvällen avslutades med en stor belöning i form av att få titta på Johan Falk utan några som helst måsten som tynger en. Måndag innebar total vila i form av sovmorgon. Rastlösheten satte in och jag åkte fram för att spendera lite pengar. Lyckas nästan varje gång. En ny dataväska fick följa med mig hem.
Idag är det tisdag. Pappa har satt mig i arbete genom att jag fick äran att fylla i aktivitetsstöd för juli-november. Det är alltså vad jag sysslar med de kommande timmarna.
Vid 4-tiden rullar vi ner mot Halmstad igen och ikväll blir det bio i form av Snabba Cash tillsammans med "de 4 fåren och det 5:e hjulet" :).

Imorgon börjar vi en ny kurs i form av Vetenskaplig Teori och Metod II, den sista teori och metod kursen innan det är dags för C-uppsats.



Lördag!

Dagen har än så länge enbart inneburit frukost, skriva på hemtentan, middag, fortsätta skriva på hemtentan och nyss har jag precis kommit ur duschen. Vilken roande dag. Nu skall jag ner och fixa i ordning mig och därefter hämta upp mina favoriter och åka ut till Ås. Höjdpunkten på min dag! Där vankas förfest och därefter styr de flesta kosan mot Gisleparken. Dock inte jag, imorgon ringer klockan återigen 7:00 och min hemtenta skall bestämt bli klar! Helst innan träningen som börjar vid 5...



Lägenhetsvisning

Gårdagens eftermiddag flöt på i ett lugnt och stilla tempo. Motivationen för att skriva på min hemtenta var som bortblåst och varje mening som jag lyckades åstadkomma fick skrivas om åtskilliga gånger. Det kommer bli en grym hemtenta det här, det känner jag på mig ;).
Vid fem-tiden åkte vi iväg för att titta på en av lägenheterna. Det som först slog mig var att på bild upplevs den som så pass mycket större och kartan över planlösningen var inte riktigt i proportion med verkligheten. Lägenheten var hur som helst fin men inte riktigt något som vi fastnade för. Tur var väl det, annars hade man nog varit i full fart med att möblera den redan nu. Utgångspriset var 1 025 000 och nu är de uppe i 1 200 000. Lär förmodligen stiga ytterligare några hundra tusen. Btv. det här med lägenhetsvisningar låter nog väldigt serriöst men ses nog mest som en kul grej. Detta trots att det låter som att jag flyttar imorgon ungefär...

Ringde en dam igår ang. ett lånelöfte (mest för att se om det går igenom). M. berättade att jag studerar, inte har någon fast inkomst utan enbart lever på csn-bidrag som ligger på ca 3000.
Efter en stund vill hon prata med mig ang. mina personliga tillgångar i form av sparade pengar, aktier och fonder. Det första hon säger är i stort sett... Bor du i hyresrätt eller är du inneboende?
Hon hade alltså inte spc höga tankar om mig. (Menar inte att det är fel att bo i en hyresrätt eller inneboende, utan mer att hon antog att pengar antagligen var det sista jag hade). Vad dock inte sen med att kontra med en klang av negativitet i tonen, NEJ, jag bor i en bostadsrätt. Plötsligt blev det ett helt annorlunda beteende från hennes sida och resterande del av samtalet upplevdes hon vara väldigt trevlig. Tänk vad lite pengar och förutfattade meningar kan göra! Man skall passa sig för vad man säger för saker och ting är ju inte alltid som det ser ut att vara. Alla borde ta lärdom av det här, så även jag :). Man slutar aldrig att förvånas!!


Nu skall jag göra mig i ordning för att åka till skolan och göra Hanna sällskap under C-uppsatsseminarium resten av dagen. Härligt att sluta vid 5 en fredag... :)




torsdag förmiddag

Min hemtenta står mig redan upp i halsen. Hur skall detta sluta? Jag är nu uppe i nio sidor vilket känns som en bråkdel av arbetet med tanke på de förväntningarna jag har. Visst går kvalité före kvantitet men det är många olika aspekter och infallsvinklar som skall tas upp. Vad fint det låter, men det står så...

Morgonen började med att byta till rena lakan i sängen och därmed vädra täcke och kudde. Känns som oftast lite extra härligt att gå och lägga sig sen. Därefter har jag moppat golven, det var ju hela 2 dagar sedan sist och det är redan dammigt. Har hört att detta beror på att ventilationen av lägenheter inte är densamma som i en villa exempelvis. I Gvd räcker det att städa allt för sällan och ändå upplevs det som rent. Här nere är det 3 gr i veckan som gäller. Numera orkar man inte alltid ställa in moppen efter sig utan den får istället stå framme och ta plats allt för länge.

Nej nu skall jag åter ägna mig åt mitt arbete. Känns inte riktigt som att man kan se slutet av detta än. Men förhoppningsvis kommer jag igång ordentligen och kan unna mig en utekväll i parken på lördag. Tur att man har något som sporrar!




Onsdag

Idag är det sista onsdagen på denna kursen och likaså vårt sista seminarium. Känns skönt att man kan se slutet på detta nu. Med två lärare som är allt annat än underbara vill man inget annat än att ta nya tag.
Jag har aldrig varit med om några som är så känslokalla samtidigt som de nästan försöker håna oss när vi inte svarar exakt som de vill ha det.
Dagens seminaire är bara på 1,5 timme vilket brukar gå ganska fort när man har något att säga. Känner mig hyffsat förberedd så det borde i varje fall gå bra.

Ikväll får jag äntligen träffa Emelie som är i Hstd på besök. Vi räknade ut att vi inte setts sedan Augusti. Dock känns det inte som att det vore så länge sedan. Tur är väl det!
Blir en myskväll tillsammans med Ida och Sandra också, kan inte bli annat än bra! :)

På återseende!



Belöning

Löprundan gick förvånansvärt bra till en början och jag var onekligen imponerad av mina skor. Kom snabbt fram till att de faktiskt inte var så tokiga trots allt.

Men man slutar aldrig att förvånas, förundransvärt är att jag efter halva sträckan skulle döda för att få hit mina vanliga löparskor. Vilken skillnad det är!
Tanken på att jag bara är amatör i ämnet gör det påtagligt att val av löparsko spelar en stor och avgörande roll. Jag inser att jag haft tur med valet av mina skor.

 

Mina Nike som jag köpte 2008 var favoriter tills de blev smutsiga och jag tillät mig själv köpa ett par nya av den ringa anledning att jag behövde ett par i Hstd och ett par i Gvd. (Bet. Jag har tvättat mina Nike och de är numera fina igen) Sagt och gjort!

Ett par nya blev det, bytte märke till Adidas, och sedan dess har jag insett hur dåliga och obekväma mina första var. Detta resulterade i att jag investerade (är säkert några veckor sedan nu) i ytterligare ett par Adidas för att på så sätt ha en skön löparsko på varje ställe. Tyvärr ligger de fortfarande och blänker i kartongen som nu säkerligen sparat på sig ett lager damm där hemma. Har bestämt att de får komma fram till våren när det är torrt och fint ute, och då de inte riskerar att ”fördärvas” efter första användningen.

Åter till rubriken, efter min runda var jag stolt över mig själv, minst 5 km blev det och med ett bra tempo de första 3. Det går bra nu! I ett inlägg strax innan jul la jag upp en liten önskelista på bloggen. M&P överraskade mig rejält och gav mig en JetSet Addiction klocka i julklapp. Dock hade båda nog imma på glasen för de råkade beställa fel och blev lika chockade som jag då jag öppnade paketet på julafton. Min chock var positiv och deras aningen åt andra hållet. Denna fick jag…

Till en början var vi fast beslutna att packa ner den i bubbelplasten och paketet och därmed skicka tillbaka den och beställa hem ”rätt” färg. M&P trodde att de beställt den transparanta klockan, men ack vad de bedrog sig ;). Allt eftersom tiden gick och därmed rann ut har jag insett att den vita inte är helt fel trots allt. Till sommaren när man är lite brun kan det bli kanon snyggt med en vit klocka. Jag är faktiskt riktigt nöjt numera. Men fram tills sommar och ett brunt skinn från jag dock nöja mig med denna skönhet som jag klickade hem idag...

Genom att även beställa ett armband och på så sätt kunna utnyttja min rabatt fick jag klockan 33 kronor billigare (dessutom frakt och armband helt gratis). Om man vänder på det så sparande (läs tjänade ;)) jag alltså 201 kr genom att köpa ett armband.

Nu är det dags för sängen. Känns lite tomt eftersom man snabbt vänjer sig av att vara två. Imorgon väntar ett examinationsseminarium och därefter är det jag som tar mig an en hemtenta för fulla muggar.

 

Sov så gott mina vänner!

 

 

 


Dessutom är magen tom

Ett lager ner till och fem lager upp till, hur tänkte jag?
Reflexvästen lyser med sin frånvaro och det enda jag hittar är två reflexband. 2 st - till 4 extremiteter.
Man kan tro att jag aldrig sprungit på kvällen tidigare, tro mig det har jag. Men två är bättre än inga alls. Vilken flum för att slippa gå ut...

På lördag är det jag som hämtar ut en ny reflexväst på TeamSportia!


Ångest

Ångest...
Det är precis vad jag har inför min kommande löprunda på 5 km. Men jag måste ta det serriöst och göra som jag blivit tillsagd. 5 km är en piss i nilen egentligen. MEN!! Jag har ingen vidare lust att ge mig ut på halvskottade gator med mina Nike-skor från 70-talet, ungefär. Jag får skylla mig själv, jag glömde mina älskade Adidas hemma trots att jag visste vad som väntade.

 

Idag måste jag dessutom tvätta håret, kan lika gärna slå på stort och smutsa ner det lite extra när det ändå är dags. Just därför måste jag springa idag och inte imon. Vilket i-landsproblem!
För er som inte vet har jag försökt dra ut på hårtvättandet för att håret inte skall se smutsigt ut efter 1-2 dagar. Jag är påväg att lyckas. Som sagt, dags att ta tjuren vid hornen. USCH! Vi hörs!

Om det är detta som kallas positiv ångest (som ses som drivande) hur ser då den negativa ångesten ut?




Visning

Som jag tidigare nämnt har en och annan flytt påverkat en del. Det har faktiskt resulterat i att man spenderat några timmar på Hemnet.se. Efter lite letande har jag faktiskt hittat två fina alternativ som inte är spc dyra (än så länge). Visst blir man sugen på att flytta... :)

Den första vi fastnade för var en 2,5:a (66 kvm) på Norra vägen 20. Utgångspris 1 025 000 kr, hyra 2970 kr. Den andra är en 3:a (60 kvm) på Laholmsvägen. Utgångspris 850 000 kr samt en hyra på 3750 kr.
Båda är i fint skick. Återstår att se om vi går på visningen på onsdag och torsdag... :)

Hittade nyss en tredje, men som mer är fin att titta på, en 3:a (105 kvm) på Torsgatan. Utgångspris på 1 695 000 kr, hyra 4 144 kr.


Den som lever får se!

Update

Dålig uppdatering på sistone.
Jag skall villigt erkänna att jag inte riktigt vet vad som är skälet till att jag vissa veckor uppdaterar bloggen av bara farten, för att veckan efter gå på sparlåga och inte uppdatera alls. Hela hösten har varit lite upp och ner vad gäller bloggandet.
Det har hänt en hel del sedan jag kom hem från Danmark. Saker som jag faktiskt inte riktigt hade räknat med men som jag faktiskt är glad över att det har blivit som det blivit. Många kommer att bli chockade och det har de all rätt till att bli. Efter det jag sagt vore det konstigt om de inte blev det. Men jag är nästan lika överraskad själv! :)

Förra veckan fick ett arbete i sociologi en del uppmärksamhet. Vi satt halva torsdagen (var uppe 04:30) för att göra klart arbetet. Som belöning var jag och M. på Pios och åt och avslutade kvällen på Röda Kvarn med att gå på bio. En underbar kväll och en härlig avslutning på arbetsveckan. Fredagen började ganska segt, skönt att faktiskt kunna unna sig en sovmorgon utan att ställa klockan. Därefter styrde vi kosan hem mot Gvd för att träna fotboll i en, för ovanlighetens skull, kall inomhushall.
I lördags var vi en sväng i Vmo hos Alex och Linda för att se hur det går för dem och mina kära föräldrar med all renovering. Det är bara att hoppas på att M. o P. är lika sugna på att hjälpa mig när det kommer till kritan ;). Jag har knappt sett röken av dem på 2 veckor... Men det händer grejer och det blir verkligen jätte fint.
När många i ens omgivning flyttar, renoverar och köper nytt blir jag själv fruktansvärt sugen. Jag är avundsjuk minst sagt! Men, jag får inte glömma att jag faktiskt är väldigt nöjd med mitt och att jag nog klarar mig ett litet tag till här på Hemmansvägen. Var så säker!

Danmark

Nu ær jag i Danmark. Orkar inte stælla in så att ni får svenska æ och ø så ni får helt enkelt klara er med en touch av det danska alfabetet. Lørdagen børjade tidigt och før egen del satte detta sina spår. Framme i Danmark blev det en lugn eftermiddag før att sedan gå ut och æta och avsluta med bowling. Jag stupade i sæng nær jag væl kom hem. Søndagen innebar att M, P och farmor skulle ivæg och hælsa på en kusin till P. Inget som frestade mig spc mycket. Stannade dærfør hemma och skrev på mitt arbete. Skønt att iaf ha kommit igång.

Måndag, vår dag på stan var kommen. Upp tidigt och dærefter ivæg. Det ær ett heltidsarbete att førstøra pengar. 2 klænningar har jag fått med mig hem, en lila långkofta (læs myskofta), två trådlyktor, två stora glasljusstakar, en skohylla, bodylotion av olika slag, blockljus, vitvinsglas m.m. Jag kommer faktiskt inte ihåg mycket mer nu. Før att gøra inlægget lite roligare tænkte jag bjuda på någon bild...


En lila långkofta, før endast 59 dk på rea. SJUKT!
Med andra knappar så kan man sækert få anvændning før denna en kall vinterdag.



Mina trådlyktor, på bild ser de inte mycket ut før værlden.
Men de kommer bli klockrena på min balkong.
Ær ca. 30-35 cm høga.


En av klænningarna, ær nog snyggast på...


Mina stora ljusstakar. 60 cm høga.
Jag ælskar dem!



Nu ær det dags før efterrætt. Dærefter vill det till att ta vara på den sista stunden ihop med farmor før den hær gången. Næsta gång vet man inte om hon ens kommer ihåg mitt namn. Det går utfør, tråkigt men sant...





Nyår 2010

Nyårsafton blev en trevlig tillställning med god mat och mycket nöje!
Efter att ha somnat vid 06 och vaknat vid 09 känner jag nu att tröttheten börjar ta ut sin rätt. Jag skall göra denna "bördan" kort och därför enbart visa lite bilder som jag snott lite varstans. Sen är det dags för en hyrfilm och därtill en efterlängtad pizza. Kan det bli bättre?
Imorgon åker jag visst till Danmark kl 07:00 på morgonen. Ingen vila här inte...
















Hoppas att ni fått en bra start på det nya året...



.


RSS 2.0