Det var i princip som att han satt där med en prislapp i pannan och ett dollartecken, ja ungefär så dyrt som det kändes...

Jag är allt ifrån en trogen bloggfantast till en periodare och det har varit lite halvdant med uppdateringar på senaste. Helgen som man på sätt och vis fasat aningens inför är över och påsken likaså.

I onsdags var det samma gamla visa, tentaångest. Vid varje tillfälle till promenad återstod samma "tvångstankar" i form av "Jag skulle gärna byta liv med dig just nu, vad som helst bara jag slipper den här skiten!". Det spelade ingen större roll om det var två barn som såg ut att leka med varandra men egentligen verkade ha ganska så tråkigt till att det  var en medelålders mamma som hade ett herrans liv med att få de två vilda barnen bältade i familjens V70. Vad som hellst gick bra den studen. Men för allt i världen skulle jag inte vilja byta ut den där känslan av att gå ut ur tentasalen och släppa allt för en ynka sekund, jag brukar jämföra det med att ta körkort - ungefär så känns det. Jag undrar hur många körkort jag lyckas ta innan jag är klar...?!
På kvällen var det tentafest, kul trots att vi var trötta till tusen. Fredag upp tidigt och hem för att ha träningsläger och då började man undra över vad påsken egentligen var till för. Att sitta hemma och umgås med familj och vänner eller att ta ut sig till "max" en gång varje förmiddag/eftermiddag under i stort sett hela påskhelgen? Fredagskvällen innebar iaf mormors 80-fest och det blev lyckat! Vilka kusiner och kusinbarn man har fått de senaste åren, helt plötsligt är jag inte yngst och jag har fullt upp på alla släktträffar.

Söndagen var då dagen då vi såg ett slut på det hela, träningarna var över och vi skulle gå ut med gott samvete. Jag var trött över att inte ha sovit spc mycket någon av nätterna under helgens lopp och även efter alla timmar nere på Gis. Fest blev det iaf, Basshunter var i parken... Förfest hos J. tillsammans med en massa tjejer vilket var trevligt. Därefter till Britts som hade fest och det var nog höjdpunkten på kvällen. Därefter blev det massa snappsvisor och till att dricka det sista innan vi drog oss till parken. Sen efter en halvtimme eller något så var det stop, där var kvällen slut typ :P. Sorry! Sanna hade lyckats spela in en film på min kamera, tror att hon är ganska ovetande om detta? I varje fall så pratar vi om allt ifrån kartofellnäsa till bigbaotafylla! Ja det var iaf den kvällen och jag blir illamående så fort jag tänker på fest...


Är det såhär det skall va? :)






Tack Sandra!

För er som trodde att jag lyckats åstakomma detta helt själv blir jag tvungen att göra er besvikna. Det är Sandra som har hjälpt mig och jag är jätte nöjd. Vet inte hur många timmar jag har lagt ner för att försöka förstå mig på det här och fixat och trixat. Men det är väl inte min grej helt enkelt ;) Skall  jag vara ärlig så känns det dessutom som att det kommer bli lite roligare att blogga nu när det är lite eget!
Hinner inte skriva mycket mer, Gislaved o en hel del träning väntar!


Tack Sandra för ett grymt jobb :)



A Hardworking Woman Until Thursday



JAG KLARADE DET! Idag var det dags för färdighetsprövning 9-12 vilket innebar ett praktiskt prov för kursen. Jag fick i uppgift att sätta en perifer venkateter samt att koppla infusion och tillsätta olika sorters läkemedel. Därtill fick jag tio frågor att svara på och likaså skulle jag i en akutsituation kunna redogöra för vilka olika observationer och tillvägagångssätt som ansågs viktiga. Klarade detta mer eller mindre utan problem och vi var 6 av 10 som blev godkända. Vi blev alla ordinerade till att göra olika saker och i efterhand känns det ganska otroligt. Jag satt tidigt i morse o var sket nervös inför förmiddagen men såhär efteråt känns det ganska tillfredställande. Är i varje fall skönt att det är över...!
Ikväll kommer J. över en runda. Vi skall titta på AA och likså montera lite möbler. Imon vankas ledighet och det skall jag börja med en springrunda vid kl 7, om det mot förmodan blir som man tänkt sig. Sedan blir det plugg större delen av dagen - tenta torsdag!



image60

                                                    image59

Vädret har varit ganska varierande de senaste dygnen! Igår var det snö och likaså i morse men nu är "vårvädret" här igen och solen skiner och det är någorlunda varmt ute :)






Det hör egentligen inte hit o höra, det är bara en grej man kan göra!


 


Helgen är ett kapitel för sig, jag skulle ju ut! Fredag innebar Värnamo med Sanna för att gå lite i affärer och mestadels för att hämta bilen. Vilket också innebar att Alex inte kunde åka till Jönköping. Ibland är det allt bra att ha en snäll lillasyster. Eftermiddagen innebar lunch på McDonalds och Sanna fick för sig att räkna ut hur många kalorier vi intagit. 1310 kcal per person! Jag skojar inte, när jag berättade för mamma, som arbetar med kost och viktminskning, trodde hon att det var tillsammans. Helt fel! Efter det hade jag svårt för att trycka i mig mer mat vill jag lova. Väl hemma var det dags för en timmes sömn innan träningen och om Sanna inte väckt mig hade jag missat mitt "göra-åt-kalorier-pass". På kvällen var det dags för en fredagskväll med lagkompisarna hemma hos Marta. Det var riktigt mysig och jag o Mimmi tog hem turneringen i fotbollsspelet. Avslutade kvällen med att köra ett lass till hotellet och därefter hem för att sova, ja tro det eller ej men jag somnade inte före halv 4 iaf.

På lördagskvällen var det min tur att gå ut. Mamma o pappa var i stugan så det innebar att jag hade huset för mig själv. Jag o Sanna lagade mat innan lite sällskap kom och därefter blev det melodifestival med Charlotte Perelli och Björn Gustavsson. Jag måste säga att jag är nöjd med Sveriges bidrag, så länge det inte är BWO, Carola eller Kebabpizza-skiten så är jag helnöjd! I varje fall så hamnade vi i parken, och jag hade verkligen skit kul. Det var ganska lagom med folk, om jag inte minns fel. Efteråt var det dags att leva upp till vad jag lovat tidigare under kvällen - efterfest. Vi hamnade hemma hos mig och det var dags för nattamat och sedan myshörna i sovrummet och likaså full fart med SingStar. Chrille fick höra sin födelsedagssång för 20:e året i rad och det såg ut som om han blev nöjd. Vi höll på fram till klockan halv 7 med SingStar och det slutade med att jag o Fidde vann duellen mot Sanna o Peter. Men det var jämt, det var det! Upp ganska tidigt på morgonen för att städa och därefter körde jag hem Sanna, tack för hjälpen! Dagen skulle tillägnas åt mina kära böcker men ärligt talat så blev det en helt vanlig bakfylledag precis i vanlig ordning.




            



...från en afton som doftar lite YMCA, tack mina vänner ni är kärlek för mig...


Such a good life!

Jag har inte bloggat på ett tag, men för att gå rakt på sak nu när jag har 5 minuters dötid så skall jag berätta för er som undrar vad jag haft för mig de senaste dagarna. Tisdag innebar lektion och trots att den bara var två timmar så var alla helt döda efteråt. Det blev hem o sova och självklart vaknar man inte när man tänkt sig. Klockan är 16 när jag vaknar o har i princip sovit bort hela eftermiddagen. Därefter blev det promenad o deeptalk med J. och sedan hem för att äta o inspireras av Bygglov. Ja, visst gör jag! Varje gång ett sådant inredningsprogram visas på tv, vilket nu för tiden är ganska ofta, så slår alltid tanken mig att de skulle göra om mitt eget vardagsrum. Egentligen är det väl inte något större fel på det, det går att leva med, men om jag hade fått så skulle jag gärna göra om det. Alex tapetserade om året innan jag flyttade ner och visst är det synd o säga att jag inte hade valt samma.
Igår blev det en lång dag, lektion till halv fem och därefter dirket in till stan för att fika. Där sitter vi på Expressohouse i två timmar och en kort stund innan vi skall gå därifrån trillar en tavla ner rätt över vårt bord. Okey, egentligen var det inte så det gick till men jag sparar er kära läsare på den biten. Det var pinsamt nog!
Idag har jag också en lång dag, föreläsning 9-12 därefter kort lunch och sedan seminarie 12:30-16. Det sistnämnda är ett litet orosmoment. Ingen vet hur det kommer att gå till. Alla andra grupper är SUPERSERIÖSA o har säkert skrivit en hel uppsats att prata om medans vår grupp inte har gjort någonting. Majoriteten av oss har inte ens läst F. Nightingale som seminariet egentligen skall baseras på. Hur tar vi oss åt!!! Jaja, överlever det gör vi i varje fall - dock skall detta ingå i kursens betygsättning. Vi får väl hoppas på att han där uppe hör det här ;)


Dags att äta frukost!



Lång, kort, ljus eller mörk

    

Jag har, ytterligare en gång, bestämt mig för klippa håret. Sist man pratade högt om det så var det bestämt att jag skulle klippa det "kort". Kort om man säger att det jag har nu är långt. Härom natten drömde jag om att det faktiskt såg riktigt bra ut, kommer väl bli en chock hos frisören om det inte blir som jag tänkt mig :P. Har dessutom lite funderingar över om jag skall färga det. Förhoppningsvis fegar jag ut och då blir det bara lite slingor men som oftast har det varit snyggt det med ;). Oavsett vilket det blir så krävs det att jag sover på saken. Har några nätter på mig för det lär inte hända något med mitt hår innan tentan är över... Det får bli prio 2 - precis som på sjukhuset!

Allt för mig! Dags att tömma diskmaskinen och krypa ner framför ett avsnitt av OC. Det är så grymt bra :). Som ni säkert fattat har jag inte kommit spc långt. One Three Hill ligger långt framåt vill jag lova, men det kommer nog det också!



Sov gott!


...Vädret är bra men dock inte jag!

Jag är så trött på att min blogg är så ful, men jag skall göra något åt det såsmåningom.

Jag är också trött på att ha ont i halsen, känna mig febrig och trött och över att inte orka följa med till Ikea. Jag då är det något som är fel eller har gått snett. Dessutom har jag en bula i huvudet som enligt pappa påminner väldigt mycket om en inflamation i skallbenet. Känns bra för en hypokondrier som jag. Om inte svullnaden har gått ner tills imon så måste jag gå till farbror doktorn...


Skall sätta mig på balkongen i skinande skolsken med en tjock skolbok, en filt och en glass! Visst är livet härligt ibland :P

Som sagt, vill bli frisk!

Ni förstår, jag har just träffat mannen till mina framtida barn!


Det stod fältstudiedag på programmet och det innehöll en 9-timmars lång arbetsdag på avd 53 på Länssjukhuset i Halmstad. En avdelning där de behandlar patienter med KOL, lungcancer eller andra andningsbesvär. Dagen började i varje fall tidigt, upp tillsammans med tuppen vid 04:30 för att sedan befinna mig på sjukhuset senaste 06:15. Sen började allvaret och strax innan dagens första fikapaus - ni förstår, vi hade några stycken under dagens lopp, så springer jag på honom i korridoren. Han var bara så otroligt söt, ja han såg verkligen bra ut. Inte nog med det så var han klädd i läkaruniform vilket på Halmstad sjukhus innebär vita byxor och en kornblå lagom tajt piké. Jag kan erkänna att jag är allmänt svag för läkare men visst spelar arbetskläderna en gyllene roll. Jag har under mina seriösa förhållanden med pojkvänner alltid varit ganska förtjust i att se dem i deras arbetskläder. Det är på något sätt ganska sexigt!

Även deras yrkesroll spelar in, killen blev faktiskt snyggare enbart för att jag visste att han var läkare och även när man skådat sättet som han är på mot sina patienter så blev man hänryckt. Men förstår ni, har killen gått och blivit läkare så har han ju också något innanför pannbenet. J. frågade mig "...om han varit busschaufför Issa hade du då tyckt att han var lika snygg och attraktiv fortfarande?...". Helt ärligt så hade han absolut inte varit det, så enkelt är det. 
Den ända nackdelen som jag ser det, är väl hans -ringa- ålder. Det var väldigt svårt att sätta en ålder på honom, han ser väldigt ung ut men eftersom han antagligen läst några år så måste han runt 25 och uppåt... Ja jag skulle väl gissa på 24-25 och kanske upp till 30. Sanna har hittat ett exemplar som matchar men isf är han 30 och jo, han är singel. Sen är det en som är 32 och sambo men det kan absolut inte vara han.

 Jag har iaf börjat hoppas på att jag inom en "snar" framtid kommer att springa på min blivande make på jobbet. Ni anar alltså inte vilken dag jag har haft. Jag är nästan exalterad och lyrisk över vad jag har upplevt. En ung och snygg läkare kan tack vare sin yrkesroll bli en gnutta sexigare än vanligt.


Jag har i varje fall träffat mannen i mitt liv... ;) Drömma kan man ju alltid!



Idag har jag jobbat och jag hinner knappt in till första patienten innan hon säger "Åhh, vad glad du var idag då - har det hänt något? - Ja jag är bara lite förtjust i en läkare som är sjukt snygg och några år för gammal men annars inget"...!
Men men jag hittar väl min Dr. Mc Dreamy så småningom! :)




Ha det gott!


The party is over



Helgen har gått otroligt snabbt och jag grämer mig över att den redan är så gott som över. I fredags hade vi lektion till kvart över 4 vilket gav till följd att jag inte han hem till träningen. Dessutom så började helgen väldigt sent. Han i varje fall åka och köpa en ny matta till sovrummet och jag måste säga att jag är nöjd - det blev kanon. Kvällen innebar måndagens avsnitt av Anna Pihl som jag missat och likaså en och annan sväng i Let´s dance.
Igår åkte vi ner till Halmstad, jag, mamma och pappa. De skulle fixa allt som inte fixades den söndagen då rättare sagt allt gick fel. Jag fick upp mina ljusstakar, tavlor, fönsterbänkar, gardiner och likaså tapeten är uppe i köket. Barstolarna är på plats, mattan likaså och jag har även blivit av med Alex rester! Lägenheten är snart "fulländad" och jag skulle numera kunna välkomna lite besök.
Under dagen kom även Alex en runda från Laholm och vi gick på stan. Numera är det nästan kris på kontot och det är bara den 2 mars. Jag har frågat mig ett antal gånger om hur detta kommer att gå och lär säkert göra det ett antal gånger till innan jag får mitt studiebidrag.
Kvällen innebar först restaurangbesök med familjen på Pio och sedan blev det lite "bartömning". Inte för att min familj är några stordrickare icke, missuppfatta mig inte. Vi hamnade helt enkelt där och vi hade det jäkligt kul, förvånansvärt kul. Mina föräldrar kändes inte som en dag över 30... Vi började helt plötsligt med en massa vadslagningar och jag som skulle ha sovgäster hade tydligt gjort klart för dem att ingen skall tro att de får låna min säng. Men efter ett tag i baren så hade jag förlorat vadet och det blev jag som fick nitlotten, att sova på soffan. Men så här i efterhand så måste de andra ha sovit väldigt skönt för jag har haft en prinsessömn eller vad man brukar kalla det... När vi var hemma igen var jag ganska trött och orkade därför inte ta mig bort till pojkarna som var nere på besök. Men jag fixade iaf så att ni kunde ta er in och det är väl guld värt?! :P Dessutom är jag lite ledsen över att jag hade fullt hus för annars hade ni garanterat fått plats! Men det får bli en annan gång, det kommer fler kvällar.


Idag var det upp tidigt för att åka och handla eftersom man får passa på när man både har bil och bärhjälp. Sedan hem och snabbt göra sig i ordning för att åka till kyrkan, Julia skulle döpas i Harplinge kyrka. En check präst som jag är helt förundrad och häpen över. Om han fortfarande är i tjänst när mina barn skall döpas (jag räknar med att jag får några) skall han garanterat anlitas. Efter dopet blev det en stor släktträff och likaså ett stort släktfoto som jag så småningom kommer att få tillgång till. Nu är jag åter i Halmstad med ett dåligt samvete över hur mycket tårta jag egentligen tryckt i mig och funderar starkt på om jag skall ut och röra på mig... Ni andra har trots allt tränat hela veckan och spelat match idag, och här sitter jag - vår alla tiders soffpotatis!


Dags att ta tag i sitt liv :P... Nu skall jag röja efter mitt besök och likaså göra det snyggt inför nästa!
 Välkommen!


RSS 2.0