Seminarium



Dagen började med en promenad tillsammans med J. genom Halmstad och längs med vattnet, kunde nog inte ha börjat mycket bättre. Därefter hem och duscha och sen hade vi en riktigt lång och härlig frukost - sånt borde man göra lite oftare kom vi fram till. Sen var det dags för redovisning och vårt första seminarium med gruppen vilken slutade med att vi gick därifrån vid 4-tiden och alla var helt döda. Va jobbigt att sitta i 3 timmar och bara diskutera samtidigt som de sitter och betygsätter oss. Men läraren var väldigt nöjd så det verkade ha gått bra.

Därefter var det hem och börja med maten, spagetti och köttfärssås. Faktum är att jag inte har gjort det än och jag har ändå bott här ett halvår. Allt går som en dans på rosor tills jag skall slänga i krossade tomater - jag har ingen konservöppnare. Jävlar. Så jag får göra som jag alltid gör, gå in till grannen och be om hjälp. De skrattar åt mig och undrar om jag kanske borde gå en kurs i hushållning som man tydligen hade förr. Blir iaf stående där inne i en halvtimma och missar halva Grey´s :/. Men men...

Ikväll skulle jag egentligen pallat mig in till stan för lite tv-tittande hos Ida. Men både jag o J var tveksamma eftersom alla var helt döda efter seminariet. Dock blev det ändrade planer för min del. Emelie ringde och sa att hon kommer hit och hälsar på ikväll :) Trevligt! Snart åker dem och då får jag o Sanna klara oss själva igen. Denna gången blir de iaf inte borta så länge och det känns skönt. Sen är det sommar och då ska vi göra något tillsammans - allihopa.



image24





Dags att äta. Ha de gott!


Intensivt

Förr var jag van att ha tusen saker att göra och det var med nöd och näppe som man hann med allting. Numera har jag liksom slagit av på takterna och hinner absolut inte med ett skit. Idag när jag för en gång skull varit aningens effektiv känner jag mig hyperstressad och att allt går i en enda fart.. Men visst är det kul. Jag tycker om att leva :)

Lektion idag och det var kul att träffa alla igen, vi blir mer och mer som ett stort team och jag trivs verkligen med min grupp, yey. Efteråt skulle jag o J sätta oss i bibblan och försöka få lite gjort vilket slutade med att vi plöjde igenom sumeringen av Andra Avenyns avsnitt igår och likaså vart vi gjort i helgen. Vi sitter nog en timma och inser att vi inte hunnit med så mkt och att det är dags för Maxi. Vi går och handlar och notan hamnade på 351,50. Numera handlar jag hur dyrt som helst... Jag som varit ekonomisk i ett halvår har förvandlats till slösa på bara någon vecka.
Nu har jag iaf kommit hem och skall snart bege mig mot Bolmens. För en runda till A-S och lämna tillbaka lite papper och sedan till Emelie för att lägga upp lite planer för att träna.
Sen skall jag titta in hos J, på vägen hem och om jag hinner så skall jag till Anna och titta på Andra Avenyn. Jag har att göra.

Imon har jag iaf lovat mig själv att jag ska ta mig en morgonpromenad. Det tillhör ju numera mitt nya och mer hälsosamma liv. Jag har börjat bra, pizza en gång i veckan (jag skojjar inte nu - fråhga Ole Dole. Det räcker att jag säger mitt namn så säger han "Ahh hej, det gamla vanliga" hahaha). Utöver min pizza så köpte jag idag 10 stora chokladbitar - Mars Delight. Sen utöver det så blir det chips och godis om vartannat. Samtidigt som jag äter så tänker jag att jag lever faktiskt bara en gång och varför inte njuta då? Men sen när jag hamnar framför ett sådan samhällspolitiskt program där det diskuteras om hur fetman tagit över våra liv då blir jag helt plötsligt bästa vän med anorexia. Okey, jag överdriver men det känns nästan så. Då lägger jag upp lite planer över hur jag skall äta och det varar någon timme. Dagen efter är det första som jag gör på morgonen att ta upp tre LJUSA mackor ur frysen, en rejäl klick med smör och därefter en massa ost...



För er som undrar så klarade jag tentan, fy fan asså det trodde jag aldrig.



Dags för andra halvan av Grey´s Anatomy...




I natt drömde jag en dröm som jag absolut inte ville vakna upp ur. Men får skylla mig själv för det var jag som hade ställt klockan på halv 7 för att sedan få somna om och gå upp vid 10. Tillbaka till drömmen, det var den bästa på länge och jag hoppas på sätt och vis att det vore verklighet. Då vet jag iaf vad alla tycker och tänker. Jag vill och du vill, iaf i drömmen. Visst är det härligt att drömma såna drömmar?



Man mår som man förtjänar

I torsdags tog jag tåget hem för att kunna träna hemma på fredagen. I hopp om att pappa inte skulle vara arg, Sanna vet varför :P. I fredags klev jag upp samtidigt som mamma o pappa åkte till Stockholm. Klockan var nog runt 7 på morgonen så dagen blev ganska lång. Åkte till Värnamo för att handla lite och likaså hälsa på Ida på jobbet. Hade släppt in katten (inte vår katt så just därför har vi ingen kattlåda) vid 9 på morgonen och hade råkat glömma bort honom. Därefter blev det brottom hem vid 5 tiden för att få ut katten fort som tusan och därefter gå skallgång i huset för att leta kattpiss.
På kvällen blev det sen träning och därefter ut till mormor för att spendera natten där ute. Numera känns det inte spc kul att ha ett helt hus för sig själv.

Lördagen innebar släktkalas och Björn Rosenström. Var ett tag sedan jag var ute och antagligen är det därför som jag mår som jag mår idag. Men man mår väl som man förtjänar eller vad man skall kalla det. Igår blev det iaf parken vilket var kul. Först släktkalas för att fira en massa födelsedagar och det är något som jag faktiskt ser fram emot, jag har en ganska rolig släkt ibland. Som oftast har jag varit yngst men min släkt har plötsligt förvandlats till ett barnsprudlande släkte. Numera har vi fyra små barn som gapar i ett från att man kliver innanför dörren. Visst var det härligt när man åkte därifrån. Kom till Ida vid 9 tiden tror jag, därefter förfest med folk som man inte träffat på länge och det var riktigt kul. Taxi till parken och det stod v'äl i en klass för sig. Behöver nog inte säga så mkt om parken heller. Idag har jag haft en riktig bakfylledag och ångest över gårdagen. Blev lite för mkt alkohol vilket gör att man tänjer på gränserna. På gott och ont. Fick iaf en bra avslutning på kvällen, ja den kunde knappt ha blivit mkt bättre...


Dags att bänka sig framför handbollen, Danmark kanske till och med tar och vinner EM-guld. Vore kul! Åtminstonne för min käre danske far...


Ha det gott!

2 paket tomater för 15 kr på Maxi


image23


Igår hade vi tjejmiddag och det var riktigt trevligt, god mat och mycket nöje. Sedan upp i hyfsad tid för att diska och städa undan efter gårdagen, tack och lov för diskmaskinen.

Vi hade vår första labb idag och likaså fick vi våra kläder, kändes ovant men det var ganska så snyggt. Vi såg alla ut som om vi vore professionella sjuksköterskor. Satt och hade livliga diskussioner i gruppen och det är alltid lika kul när det gäller etik och moral. Efter labben var det dags för min och Josefines dagliga tur på Maxi.


J: "Issa, du ska väl handla idag eller?"

I: "Ja, det ska jag nog, du med?"

J: "Ehh ja jag ska egentligen inte ha något men jag följer med, har du något lapp med dig?"


När lektionen var slut börjar vi gå mot Maxi och Josefine rabblar upp lite saker som hon borde inhandla inför helgen, en hårborste bland annat. Vi går igenom Maxi och letar febrilt efter hårborstar och sen kommer en ganska så snygg kille som ser att vi verkligen letar efter något.

"Kan jag hjälpa er med något kanske?"

"Ehh ja, vi skulle ha en borste men vi hittar ingen.".

Men killen skulle ge sig fan på att vi skulle hitta en så han travar iväg med oss tätt efter mot städavdelningen och vi börjar undra om vi går åt heltfel håll. Sen visar han oss in bland lite olika moppar och säger:

"Något i den här stilen som skulle kunna passa"

För att rädda situationen säger J. att det är precis en sådan som vi har letat efter och säger tack ska du ha och tar därefter en borste och vi börjar gå vidare för att komma till kassan. När killen är bortom synhåll går vi genast raka vägen tillbaka och ställer tillbaka den samtidigt som vi hoppas att han inte har sett oss. Därefter tog det inte lång tid innan vi hittade hårborstar av alla dess slag och J. fick vad hon var ute efter. Vi fortsätter sedan rundan igenom mataffären och J. som aldrig tar någon korg bygger ett berg av varor i famnen på sig själv. När vi börjar närma oss kassan kommer hon skrikandes på sin grova skånska... 

 "ISSSABELLL, de har ju två paket med tomater för bara 15 kronor, fattar du vad billigt det är`?"

Men jag hinner inte öppna munnen innan ett av paketen trillar i golvet och förpackningen öppnar sig och alla tomaterna rullar ut och ungefär åt varsitt håll. 5 meter ifrån oss står en grupp med förståndshandikappade och deras assistenter och de börjar förståss att gapskratta och många av oss andra också. Medans J. står där och skäms så börjar folk titta fram från olika hyllor för att se vad som egentligen händer. Vem tror ni inte kommer förbi precis då? Jo om inte den snygga killen som hjälpte oss med borsten.

Jag tror han såg att vi inte längre hade någon stor kvast/borste med oss och att vi förmodligen hade ångrat oss. J. låter iaf tomaterna ligga och går och hämtar ett nytt paket för att sedan gå och betala och lämna Maxi för den här gången. Men jag lovar, vi är tillbaka på måndag igen!
Var så säker!






Sov gott!


I beg your pardon, I never promised you a rosegarden



 
När man själv är "världens bästa kompis", och ständigt står pall för väder och vind, ger en hjälpande hand, lyssnar och förstår, så gör det så ont när man inser att man är ensam om att tycka att detta är självklara faktorer i en nära relation, och besvikelsen blir så total när man helt plötsligt tillåter sig att förstå att den där personen inte längre är den personen som man trott och intalat sig själv att den är.

Jag vill inte att du ska förstå mig, jag vill inte heller att du skall be mig förstå. Inte när det är det enda jag har försökt med de senaste veckorna. För jag förstår inte längre, jag fattar ingenting! Du pratar om vad som blir bäst för dig, men har du en tanke över åt hur jag vill ha det?
Vill kunna ha det som det alltid har varit, så som det varit den senaste tiden då det varit spontant från oss båda. Inte då det funkar för dig när du vill, har tid, eller rent ut sagt måste träffa mig. Inte när någon annan är i närheten eller tros behöva dig. En värld funkar inte så. Du pratar om vem som bäst behöver din uppmärksamhet, men i din värld finns inte en tillstymmelse till rättvisa, för jag behöver den visst aldrig?
Men skall ta mig själv i kragen, ett dilemma där det bara är jag som kan besluta om hur jag vill ha det. Jag kan lika gärna ställa dig mot väggen. Får jag inte det svar jag vill ha, ja då är det över, då behöver jag dig inte längre.



Vänskap är inte alltid vad man tror att den är




 


Far och dotter helg


 

Nästan precis så har mig helg sett ut. Tog bussen hem i fredags och chauffören lurade mig på 160 kronor. Han insisterade att det kostade så mycket och som svar på tal så kände jag mig nästan lurad. Kom hem en halvtimma snabbare än "vanligt" och det var väl iofs skönt. Mamma hade lovat Alex att tapetsera i hans lägenhet den här helgen så det var bara jag och pappa hemma. Han hämtade upp mig på stationen och därefter skulle vi en runda till Team Sportia och handla lite prylar.


Fredag innebar även träning vilken jag behövde, blir inte lika mkt nu för tiden. Eftersom kocken inte var hemma och varken jag eller pappa var spc sugna på att laga mat eller äta mackor så blev det pizza till kvällsmat. Det vore ju dumt att bryta traditionen. Fredagskvällen spenderade jag, Sanna och delvis pappa framför Irene Huss - Tatuerad Torso. Har fått nojja av svenska filmer så den föll mig bra i smaken. Ganska äcklig stundtals... Därefter började min far-och-dotter-helg på allvar. På senaste tiden har jag börjat drömma en massa konstiga drömmar när jag sett på läskiga filmer så jag tog mitt täcke och flyttade in i mammas säng. Upp ganska tidigt på morgonen, 8:15, pappa skulle ha ngn patient vid halv tio och jag behövde absolut gå upp i tid. Vi åt en lång frukost och helt plötsligt var klockan 09:25 och vi fick jäkligt brottom. Pappa körde olagligt genom Gislaved och sen behövde jag bilen till att, vad är det man brukar säga, uträtta lite ärenden  ;).

Vid fyra-tiden var det samling och dags för träningsmatch mot IFK Vmo. 4-4 slutade matchen och det var härligt att få sig en riktig genomkörare. Därefter var jag rätt trött, orkade inte med så mkt mer. Jag och pappa hyrde film, den senaste Beck filmen har jag ännu inte sett.  Vi bänkade oss framför tv:n och kom på att det var handboll istället så filmen fick vänta. Men det var riktigt mysigt, vi tryckte ner oss i fåtöljen precis som när jag var liten och jag kände mig återigen som pappas lilla flicka. Visst var det lite trångt men men... När Sverige förlorat mot Frankrike blev det istället dags för Beck och sedan läggdags. Mamma hade inte kommit hem och klockan var lite efter halv 12 så antog att hon inte skulle komma hem förens dagen efter istället. Kröp ner i sängen och sedan hör jag att ytterdörren smäller igen - mamma är hemma.

Fick ta mitt täcke och gå "tvärsöver" till andra sidan huset och lägga mig i Alex säng istället men slocknade rätt snabbt och sov hela natten utan vare sig mardrömmar eller störande ringsignaler ifrån någons mobil.


Den här helgen har varig riktigt lugn, har hyrt fler filmer på en hel helg än jag gjort sen i somras tror jag. Har dessutom inte sovit i min säng på hela helgen, knappt varit inne på mitt rum ens en gång. Första natten blev det mammas och sedan blev det Alex istället. Båda har faktiskt skönare säng än vad jag har så tror jag ska införskaffa mig en ny. Man sover ju trots allt bort en tredje del av sitt liv!


Sommaren 2008



Tittade igenom en massa bilder från i somras där alla var bruna och allting var på topp. Vi hade så jäkla kul och jag saknar sommaren något enormt.


Finns inget annat jag längtar efter så mycket som nu...




image21


image22


Varför blir bilderna så jäkla suddiga när jag lägger in de här?


En hälsning från ett soligt Halmstad

image20

För det första så kändes det som att våren var här. Solen sken och det kvar torrt på vägarna och a det kändes som om det nästan vore vår...



Tänkte börja med att berätta hur det gick när grannen skulle väcka mig i måndags. Sov någorlunda oroligt hela natten och vaknade 5 gånger de sista 3 timmarna och vid halv 8 låg jag nästan och väntade på att han skulle plinga på dörren trots att det var 30 min kvar. Men så kvart i 8 plingar han på dörren. Jag går upp och tänder i köket för att det gör att jag inte kan somna igen och är påväg att gå och öpnna dörren då jag hör att hans dörr stängs. Vänder på klacken och går och lägger mig igen. Sen bestämde jag mig för att ligga och dra mig lite eftersom jag insett att det var alldeles för tidigt att gå upp.
Klockan 8, då ringer det igen på dörren och jag skrattar för mig själv att jag alltså hade kunnat somna om för att herren tillät mig att ligga och snooza. Bestämmer mig dock för att ligga kvar ytterligaren en liten stund för jag behövde inte gå upp före kvart över. Sen....tror ni inte att herren tar det på blodigt allvar, 08:15 ringer det återigen på dörren och ja då var det alltså dags att gå upp. Han hade tidigare berättat att han skulle iväg vid halv 9 så insåg att han förmodligen inte skulle ringa på fler gånger. Men tycker att det hela var aningens komiskt, pratade om nackdelen med att vara utan väckarklocka där man inte kan ligga och dra sig. Men det var ju inga problem för det var exakt vad han lät mig göra hahah. 
Åkte iaf hem i mån. eftermiddag för att träna och likaså hämta min mobil, sen var det ner sen på kvällen och jag missade idrottsgalan kort och precis. Men vad gör man inte för en telefon...

Idag har jag varit i skolan, igen, numera är det lektion nästan dagligen, på gott o ont. Det man kanske inte gör hemma sätter man sig och gör i skolan. Upplägget fungerar nog bättre för mig än att vara ledig en himla massa där man själv skall disponera sin tid och se till att saker blir gjorda. För det blir de inte! Hade föreläsning från 9-15 idag och trots att tiden har gått riktigt snabbt så var det ganska tröttsamt mot slutet. Därför lovade jag mig själv att jag ska ha en härligt kväll framför tv:n ikväll. Några skall göra mig sällskap och det skall blir riktigt trevligt.

Nej nu skall jag fylla på kylskåpet igen och därefter skall jag till Maya och äta.




Isabell

Jag har inte tummen mitt i handen

Söndag igen. Vad mer kan man säga...

Har varit ganska effektiv den här helgen, inte hunnit sova spc mycket men gjort desto mer. I lördags hade jag lovat pappa att hjälpa honom i stugan. Upp ganska tidigt för att sätta sig i bilen och åka några mil. När vi väl kommer ut så skall vi bära in allt vi haft med oss och plötsligt så kommer det, den ena svordommen efter den andra.
Pappa har glömt nyckeln hemma i den andra bilen. Men jag har ju vant mig vid att vara inbrottstjuv numera så skulle väl inte vara några större problem tyckte vi. Pappa visste att det fanns ett fönster på ovanvåningen som inte hade någon hasp så jag fick sätta mig på hans axlar och därefter försöka nå upp. Vi lyckades, jag kom upp men kunde dock inte få upp fönstret. Som tur var hade Pelle en reservnyckel så vi fick sätta oss i bilen igen. Men lika glad var jag för det för då fick jag se de omtalade kattungarna. Har aldrig sett några som varit så små innan och det var riktigt kul att se dem. Hur söta som helst. Pappa tyckte att vi skulle ha en men sen kommer mamma med att "Det går inte för att Alex inte tål dem". Men så kontrar pappa "Nu har vi haft Alex i 22 år, är det inte dags att få lite ombyte" Hahaha. Vi fick tag i nyckeln och jag arbetade i lite mer än en timme och därefter var jag ganska nöjd. Åkte till mormor för att äta middag, bara hon och jag. Dock hade jag åkt iväg med pappas mat så när jag kom tillbaka vid 2-tiden så var han rejält hungrig.
Sen blev det en oplanerad tur till Jönköping och likaså IKEA eftersom mormor skulle hälsa på min "låtsas morfar". Kom inte hem förens framåt 8-tiden tror jag och då var det dags att sadla om. Skynda sig att äta och sen hämta Sanna för att därefter åka till Abro där det var förfest. Blev en ganska rolig kväll trots allt!

Idag har jag lyckats glömma mobilen hemma i Gislaved och man känner sig rätt tom utan den. Eftersom man inte har tillgång till någon telefon har man flera stycken som man kommer på att man ska ringa till. Fick gå in till grannen för att ringa hem och tala om den glada nyheten.

Jag; Jag har glömt min mobil hemma bredvid sängen och har ingen aning om hur jag skall kunna komma upp i tid imon.
Mamma; Hur dags måste du gå upp?
Jag: Jag måste upp vid kl 8 ungefär.
Mamma: Ja, men det är inga problem. Det är i den vevan som jag åker till jobbet så jag kan slå dig en signal så att du säkert kommer upp.
Sen hör man ett jäkla skratt i bakrunden och det är pappa som låter. Jag hörde själv hur dumt det lät. Ja men ring du bara!!! Och sen skrattar hon själv...

Men jag får tillbaka mobilen imon och det skall bli riktigt skönt. Även fast jag kanske inte behöver den så är det iaf skönt att ha möjligheten att kunna ringa... Men hur klarar man sig utan väckarklocka? Jag som alltid använder mobilen.
Imon kommer iaf grannen och ringer på dörren kl 8 och när det gäller så är det himlans härligt att ha ett par pensionister vägg i vägg. Inget arbete att gå till utan jag hade till och med kunna ha väckning kl 9.
Nackdelen är väl dock bara att jag inte kan ligga och snooza imon (eller hur det nu stavas), men den smällen får jag ta...




Nu är det slut på luffarschack för den här gången


För det första så är tentan över. Tyckte att den var ganska svår om man jämför med vad jag hade för förhoppningar. Han gick på en del annat som man inte hade läst om, och det som jag kunde som "ett rinnande vatten" kom det inte speciellt mycket av. Men men... Ingen större betydelse över hur det går!

Dags för träning idag, eftersom herrarna spelar i Nittorp ikväll så var det inget lag efter oss vilket gjorde att vi kunde träna 3 timmar om vi hade velat. Vilken förmån ;) Vi tränade iaf 2 h och 15 min vilket var rätt jobbigt men samtidigt skönt att få röra på sig lite.
Efteråt dags för en riktig familjemiddag, även Alexander är hemma så det var som på den gamla goda tiden. En jäkla massa tjat och diskussioner men även det har sin charm.
Men sen till kvällens "höjdpunkt". Vi ´hade bänkat oss framför Let´s dance, inte för att jag egentligen tycker det är allt för kul att titta på men för umgängets skull. Sen kommer mamma, hon har varit lugn hela julen och det var nu dags för hennes luffarschack. Alla i familjen suckar och ingen vill egentligen spela men man ser hur ledsen hon blir. Det händer dock bara en gång om året, lagom till julen då släkt och familj är samlad så skall det spelas. Jag och Alex bestämmer oss för att köra vartannat drag och till slut så är det vi som går och vinner. MEN DÅ säger min älskade mamma "Ja men nu skall vi bara tillbaka också."
Hahha, no way. Nu ville ingen vara med längre och pappa fick därför offra sig att spela så nu sitter hon med ett stort leende och med stora smilegropar och spelar luffarschack med min käre far. Jag och Alex skall ägna oss åt Let´s dance den sista stunden som är kvar.

Imon skall jag ut till stugan, dels åka min första båtrunda och likså titta på kattungarna som Per och Lisa har fått. Hur kvällen slutar vet jag inte än, återstår att se.



Trevlig helg på er...


Går det så går det...

Igår lovade jag mig själv att jag skulle ägna dagen åt att läsa. Började bra, besök vid halv 12 vilket iofs gjorde att vi förhörde varandra och diskuterade kring olika frågor osv. Vi tittade igenom några tentor och sen var det klart.
Skulle enligt planerna bli en promenad vid 2-tiden. Men som med allt annat - det sket sig. Det regnade och vi var inte klara med pluggstunden. Vid tre däremot kändes det som att vi båda hade läget under kontroll. Slängde i mig lite mat och så kom Maya och det var dags för promenad. Sen gick jag i fällan. Hon hade lånat OC-säsong 2 boxen av en kompis. Vi som i min familj numera inte har 5:an eftersom det inte är någon fotboll har alltså missat denna berömda serie. Men jag går inte av för hackor... Vi bestämde att vi skulle se ett avsnitt och att jag sedan skulle palla mig hem och plugga. Sagt och gjort. Vi såg ett avsnitt och helt plötsligt hade vi sett 3 stycken. Klockan var därmed halv 6 och allt för mycket. Dags att gå hem!

Väl hemma tittade jag igenom lite anteckningar och det kändes på n¨ågot sätt som att går det så går det. Jag tycktes ha någorlunda bra koll iaf. Spelar ju inte någon större roll om jag inte klarar det. Men men, nu är jag nästan lite förtvivlad. Känns som att det är 100 saker som jag glömt att läsa om. Jag har natten räddad!
Dags att cykla och handla mat nu iaf och sen blir det någon timmes plugg. En sak är iaf säker, jag ska lägga mig tidigt ikväll.

Om mindre än 24h är det helg för min del, ska bli grymt skönt!





Det blir inte alltid som man tänkt sig

Igår kväll hade jag lovat mig själv att jag skulle ta tag i läsningen, men det blev inte mycket med det. Klockan blev mycket och det kändes lönlöst att sitta uppe länge. När pappa en gång sagt några väl valda ord till mig så finns de kvar i bakhuvudet. Han sa något i stil med att "är man trött så spelar det ingen större roll om man läser, man lär sig ändå ingenting". Visst, det ligger nog en poäng i det hela, han har läst på universitet i nästan 10 år och borde veta bättre än mig. Men vissa anser att de som bäst lär sig saker mitt i natten. Jag hoppar inte att jag är en sådan person för isf har jag gott miste om det där. När klockan är över elva har jag den här veckan börjat tänka på refrängen, sorligt men sant!

En tanke som slagit mig ett antal gånger de senaste 24a timmarna är så fort jag ser en människa. Spelar ingen roll om jag springer på honom/henne inne på MQ eller om det är någon som jag ser när jag slänger ett öga utanför fönstret. Jag skulle gärna byta liv med dig! Bara för några dagar men ändå! För 10 minuter sedan såg jag grannen, en solkig gubbe på säkert 80 år som jag ofta springer på i trapphuset. Tanken slog mig "Jag skulle gärna byta liv med dig just nu." Inga bekymmer över att du inte läser inför en tenta, utan bara att gå ut med soporna när han känner för det. A peace of cake!

Men men, jag borde väl ta tag i det nu. Ska in till stan en runda först och fixa ett nytt hallandskort. 500 kronor oså får jag åka hur mycket jag vill. Skall jag vara ärlig så vill jag inte ens tänka på tanken över hur mycket pengar som de har tjänat på mig det senaste halvåret. Men nu är det slut, mer än 500 kronor får de inte av mig ett halvår framåt...
Pengar över till annat!


Måndag!

På sätt och vis längtar jag till fredag, men isf fasar jag inför torsdag.

De kommande dagarna är inte precis några roliga dagar som man längtat efter. Man får känna på hur det är att studera. Speciellt när man inte varit duktig nog att ta tag i det tidigare. Men efter varje "period" lovar jag mig själv att ta tag i allt från början nästa gång så att jag slipper sitta med andan i halsen och tveka på att jag klarar detta.
Efter denna veckan är det över, då är jag inte längre ngn affärssystemare utan skall börja läsa till sjuksköterska. På så sätt känns det inte som att tentan spelar spc stor roll, men visst marknadsföringskursen i bagaget skulle sitta fint. På måndag börjar allvar nr 2 och ju mer jag läser om det desto mer intressant är det. Känns på något sätt som att det är mer jag...

Imon blir det till att plugga, ska upp tidigt för att gå en promenad med Maya. Som jag har saknat henne nu, skall bli kul att träffa henne igen. Sen är det hem och äta frukost och därefter tenta plugg, lunch, plugg, kvällsmat, plugg, tv, slappar tid och därefter är det God natt! 
Men men, på torsdag är det över ytterligare en gång och det skall bli skönt. Sen är det hem och fira och njuta av de sista veckorna som töserna fortfarande är på hemmaplan. Tror det blir parken på lördag om inte så blir det en mysig helg ute i stugan. Det skulle också sitta fint!

Känner mig lite deprimerad just för stunden, man bor i en skokartong och hittar nästan inte ut. Det är tur att man har en telefon så att man iaf kan höra rösten ifrån omvärlden :). 
Dags att städa upp i köket för det hade ngn glömt. Sen får jag väl kanske ta och läsa lite. Men som sagt, jag längtar till torsdag ef.middag, för då är det hårda livet över för ett litet tag. Då väntar en helg som jag ska njuta av, det är iaf något som jag på torsdag inte gjort på ett par dagar :)






Isabell






Det borde kanske inte vara så enkelt, men jag förstår dig samtidigt som jag tvekar på att det är vad du egentligen vill. Om jag själv fick styra o. ställa och att allt skulle bli som jag själv vill ha det så skulle det vara som det är nu - normalt. Vi pratar, pratar och pratar...
Ja, det är precis så jag vill ha det!

Such a life

Just för stunden känns livet lagom roligt. Jag visste att dagen skulle komma och jag vet att jag inom en snar framtid kommar vara där igen. Tenta ångest kallas det. Faktum är att jag helt ärligt kan säga att jag inte har gått in för det speciellt mycket den här gången. Men den 14 januari är början på ngt nytt där jag varken kommer vara "lat" eller skoltrött. Då kommer jag att gå in för det, inte sitta här med ångest några dagar innan utan ta tag i det från början. Låter som ett nytt nyårslöfte...
Undra på hur många som har lovat sig själv saker som de inte kommer att hålla. Jag är en av dem. Men i år har jag ett ganska så roligt löfte som är lite utöver det vanliga. Ni som lever får se som man brukar säga. Några vet till och med om det. Det började som en kul grej en sen kväll när vi målade i köket. Men ju mer jag tänker på det, desto mer tror jag nog att det skulle kunna bli en ganska så rolig grej.

Igår var det förfest hos Emelie, riktigt trevligt. Jag var nykter och skulle köra vilket nga tyckte var konstigt. "Är du sjuk", "Ska du jobba imon" osv. Vi började med Jeopardy som Ida hade haft med sig. Jag brukar inte vara spc mkt för frågesport eftersom man nästan aldrig svarar rätt. Men det blev riktigt lyckat. Var inte så svåra frågor och det delades ut klunkar hit och dit. Sen innan det var dags för Gvd så tog vi en runda till Sibylla. Jag som lovat mig själv att jag påbörjat ett nytt liv. Maten smakade iaf gott för jag var rätt hungrig. Därefter vidare till Parken och sen en runda till S2 innan det blev Parken på nytt. Sen fick vi den briljanta idén att vi skulle åka pulka nu när snön ändå var här. Jag släpte av alla och skulle fixa termobyxor och vaxduk och sedan hämta upp dem igen. Vid 1 var jag hemma och sketslut. Det blev ingen pulkaåkning och tur var väl det, vi insåg att det var mörkt i backen och att inte ens min mobil skulle lysa upp vägen haha.




Sommarens planering har börjat. Vi kan inte bestämma oss för vart vi vill ta vägen. Testa något nytt, isf ligger Ayia Napa risigt till. Andra stunden känner vi för "tryggheten" och likaså kommer några kära vänner att åka dit. Det är inte heller fel. Men inget är egentligen bestämt än och hotell har vi inte kollat ut. Även fast jag har fastnat för ett, för ett hotell som jag hoppas att de andra också nappar på. Det såg riktigt fint ut och jag tror att det till och med kan bli bättre boende än förra året! För Emelie o Ida är det inte svårslaget iaf....


Nu kommer snart mitt matbud. Hon hade ändå vägarna förbi Maxi och var snäll och handlade på vägen. Funderar till och med på att bjuda tösen på mat om hon inte redan har ätit.

Ha det gott allihopa!


Jag är inte mycket för lugna låtar men den här är bra efter ett tiotal gånger

BRIGHT EYES
"First Day Of My Life"




This is the first day of my life
I swear I was born right in the doorway
I went out in the rain suddenly everything changed
They're spreading blankets on the beach

Yours is the first face that I saw
I think I was blind before I met you
Now I don't know where I am
I don't know where I've been
But I know where I want to go

And so I thought I'd let you know
That these things take forever
I especially am slow
But I realize that I need you
And I wondered if I could come home

Remember the time you drove all night
Just to meet me in the morning
And I thought it was strange you said everything changed
You felt as if you'd just woke up
And you said "this is the first day of my life
I'm glad I didn't die before I met you
But now I don't care I could go anywhere with you
And I'd probably be happy"

So if you want to be with me
With these things there's no telling
We just have to wait and see
But I'd rather be working for a paycheck
Than waiting to win the lottery
Besides maybe this time is different
I mean I really think you like me

3 januari 2008

Var ett bra tag sedan jag egentligen skrev något vettigt


Desto oftare man skriver desto lättare är det på något sätt. Känns mer eller mindre som en plåga att sätta sig och skriva några rader nu.


Mitt nyår blev över förväntan. Vi hade väl egentligen inte allt för höga förväntningar men som oftast brukar det bli som roligast då. Det har sin charm att det ser olika ut år för år...
Vi var hos Emelie i Frösakull där Emelie stod för middagen och den blev riktigt lyckad. Det är den iofs alltid när Emelie eller Ida står för receptet men ändå... Vid tolvslaget var vi nere på stranden för att titta på fyrverkerierna och önska ett gott nytt år. Sen var det fest, och därefter efterfest då några inte orkade vara uppe längre. Men det kom extra tillskott i form av 5 killar så det blev lite fart på det hela. Jag klarade mig ända tills kl 7 på morgonen innan jag också svek, därefter var det nog bara en kvar. Vid klockan 9 ringde någons mobil och därefter var det lögn att kunna somna om - dags att gå upp.

Där var en någorlunda kort sammanfattning. Det hände en hel del roliga saker men det har vi lovat varandra att inte prata högt om. Likaså allt ang nyårslöften för de ska man väl egentligen håll för sig själv ;) Haha.




Gott Nytt År!





image19


RSS 2.0