Sovmorgon





Idag blev det en rejäl sovmorgon för min del, 10:15 steg jag upp och först nu har jag fått i mig lite frukost. Fattar inte vad det är som gör att det tar sån tid på morgonen. Jag kan sitta rätt upp och ner och inte göra någonting.

Nu skall jag iaf klä på mig och göra mig i ordning, därefter blir det till att läsa en massa :). Det som vi håller på med nu är faktiskt riktigt intressant. Om det inte vore så mycket så skulle det till och med kännas överkommligt att kunna lära sig till tentan.
Apropå ingenting, har de senaste dagarna haft lite huvudvärk som kommer titt som tätt. Jag som aldrig brukar ha det! Det började i söndags, därefter tisdag, onsdag och torsdag kväll. Inte blir det heller bättre av att jag läste lite om vissa av hjärnans sjukdomar igår. Pappa tror att jag spänner mig och att det är att jag känner mig stressad. Visst det gör jag, jag har knappt tid att träffa mina vänner längre känns det som, sen har vi seminarie hit och arbete dit, utöver det så pratas det pengar överallt. Som grädde på moset är jag en fruktansvärd tidsopptimist så när saker som jag planerat hinna med inte hinns med får man "dåligt samvete" över det osv. Nu i helgen skall jag iaf vara duktig och försöka plugga 6 h lördag o 6 h söndag. Ett överkomligt mål. Såvidare att vi inte åker till Jkpg o Ikea och dessutom hämtar hem en katt lördag/söndag... :)


Jag kanske inbillar mig nu, men annars så har jag lite känningar i huvudet idag också...



Bli med katt

Som det ser ut nu så ska vi äntligen skaffa katt. Efter väldigt många års tjatande verkar det som att M & P äntligen skall ge med sig. Innerst inne vill de själva ha katt men nackdelen blir när vi är ute och reser, vem som då skall ta hand om honom. Men antingen får mormor vara kattvakt eller Ewa eller rent av grannen. Vi brukar ju ha hand om Måns när de är ute och reser så nu får de betala tillbaka ;).
Ytterligare ett problem är Alex, att han inte riktigt tål katten. Å andra sidan är han aldrig hemma numera men det gör ju inte heller att han kommer komma hem oftare. Av en konstig anledning så älskar Måns o Zimba att ligga i Alex säng.
Vi har redan börjar prata kattnamn. Sixten, Sture, Sten, Sven, Gustav, Trulls, Sune, Gösta, Stig, Ture... Någon som har något bättre förslag? En svart liten katt med vita tassar och vit nos...

Jag får väl se till att ha en sista tjejmiddag hemma snart eftersom varken Emelie, Ida eller Sanna är speciellt förtjust i katter.







Gislaved

Nu är jag hemma i Gislaved igen för att lämna tillbaka bilen som jag haft sen i fredags... Så länge det inte regnar i Halmstad så behövs den egentligen inte.

Igår var vi i Varberg och på hemvägen skulle vi in på McDonalds för att äta. I rondellen skulle man tydligen köra rakt fram men jag tyckte det såg ut som att McDonalds ändå låg lite mer till vänster så jag svänger alltså vänster istället. Vi inser snabbt att det är fel men det finns inte en enda väg att vända på. Det blir 70 och därefter är vi ute ur Varberg, sedan blir det 90 och det ser inte ljust ut det här. Om det inte vore för mitträcket som började precis efter rondellen hade jag vid det här laget redan gjort en fuling. Efter ytterligaren 1 km kommer vi dock till en rondell. Vänder och kör tillbaka... Slutet gott allting gott!

Nu är jag som sagt hemma i Gislaved, skall iväg en runda till Anderstorp nu, sedan blir det en tur till Presentverkstan och likaså till M&Ps jobb eftersom jag skall kopiera ungefär 150 sidor. Får passa på medans man är hemma för det är tråkiga pengar att lägga ut på bibliotekets kopiator.

Sedan blir det plugg resten av dagen...



Då o Nu

För er som inte orkar titta igenom allt steg för steg kommer en klassisk före och efter bild...


FÖRE



EFTER




Nu skall jag slänga i mig något att äta innan tjejerna kommer och det är dags för "Bonde söker fru -bröllopet"



KÖKSRENOVERING RESUME

Har gått någon dag sedan jag uppdaterade senast...

Fredagen bestod av fotboll som sagt, därefter sätta sig i bilen för att åka ner till Halmstad. Vi var uppe i skaplig tid i lördags eftersom pappa skulle fortsätta med köket. Jag o. Mamma åkte ut till flygstaden för att titta på mattor eftersom det tydligen skulle ligga en mattaffär där ute. Dock hittade vi inte någon till mammas stora besvikelse. Det fick istället bli nya gardiner, 4 par skor och 6 blommor med oss hem från flygstaden. Nästa stopp var sedan i stan där jag bestämt mig för att enbart släppa av mamma och därefter åka hem och spara mina pengar. Eftersom vi hade en väldans tur med parkering (exakt samma ruta som jag, Sandra o Emelie parkerade i förra veckan, med samma bil, på samma veckodag och i stort sett samma tid - vilken slump :)) kändes det som att jag iaf kunde följa med till Lagerhaus eftersom jag även hade en rabattkupong att utnyttja. Vi hittade både det ena och det andra och därefter var köpsuget igång. Sen handlade vi av bara farten och vi hade bl.a. 7 par skor med oss hem...
Kvällen spenderade vi på Pio där vi åt en massa god mat samtidigt som vi firade Mammas födelsedag en dag för tidigt. Söndagen innebar ett besök på Chilli och Eurostop för att sedan inse att vi hade brottom hem till träningen. 10 mil hem till Gvd för att träna fotboll i 1,5h, därefter satte jag mig i bilen igen och körde 10 mil ner till Halmstad igen. Men jag ångrar mig inte - jag behövde verkligen röra på mig. Samtidigt har jag insett att jag har rätt hyfsad kondition trots allt.
Igår kväll blev till att städa i köket eftersom det inte ansågs ingå i pappas uppgifter, halv 1 kom jag i säng. Idag har jag varit nyttig och cyklat både till skolan och två turer fram och tillbaka från stan - bilen står nästan och rostar...

För er som vill se en luddig förändring från början till slut...


Före renovering!











Efter första arbetspasset kom vi inte längre innan kl blev 16 och det var förbjudet med all störande verksamhet...





Halvvägs alltså!


Det går framåt, ny lördag och nya tag!


Kaklat färdigt och listen är på plats


Gör i ordning för att foga


Fogar!


Och mamma går efter och börjar städa upp...


Dags för att maskera för ny sillikonlist


Stökigt men någorlunda klart


De nya långa handtagen är på plats


Klart!


Klart!


Klart!


Klart!


Klart!


Klart!



Har ni orkat titta på alla bilder? :)







FREDAG

Precis hemkommen från skolan. Från en intressant föreläsning om psykiska sjukdomar. Jag vet inte när jag senast lärde mig så här mycket på bara ett par timmar. En ny lärare idag - som vi alla älskar. Dessutom hade vi filmstund på eftermiddagen. Kul att liva upp lektionen lite! En film med Mikael Nyqvist om en som drabbas av panikångest. Borde nog ses för att få en inblick i vad ångest egentligen är. Alltså inte något som man har inför en tenta utan något som är allvarligt om man inte får stopp på det. Till och med dödligt...

Nu när jag kom hem såg det lite konstigt ut i köket och jag ställde mig själv frågan om det var såhär jag lämnade det imorse. Hade visserligen brottom som vanligt så jag brydde mig inte mycket mer. När jag sedan skall gå på toaletten är toalettrullen vänd på fel håll. Det är sånt som i den här familjen spelar stor roll, skämt å sido. Jag börjar fundera på om jag haft en besökare medans jag varit borta. Bestämmer mig sedan för att ta en macka, där ligger en påse med färska frallor - vad är det här egentligen :), vidare in i sovrummet för att sätta på datan och får se min säng lite halvdant obäddad. ALEX har varit här! :) Då föll alltså polleten ner. Det märks att det snart är helg och att man har ställt in huvudet på sparlåga.
Nu är han iaf påväg till Österrike för att åka skidor, jag skulle egentligen haft turen och fått låna hans bil om det inte vore för att han var tvungen att ta den bort till Oskar. Där kunde han inte precis lämna nycklarna så de fick helt enkelt följa med honom till outlandet.

Nej nu skall jag slänga ihop mina fotbollsgrejer för att ta tåget hem till Gvd o spela match...


ALEX






Rustar för krig

Sitter och läser lite om föreläsningen som vi hade i onsdags och blir knappt klokare av att läsa i boken. Hittade dock en annan bok, medicinska sjukdomar, vilket kändes mer intressant. Sedan kom det där suget efter godis, "att det suger i godistarmen" som mamma hade sagt. Jag vek ner mig totalt - direkt in i kylen för att hitta något gott. Får fatt i en chokladkaka och min första tanke är. Jag måste handla en ny chokladkaka nästa gång jag ska iväg och handla - "det börjar ta slut". Om ni ser på bilden nedan så är det långt ifrån slut, närmare bestämt 2,4 kg choklad finns i min kyl. När man tänker på detta sättet blir man snarare äcklad istället. Men det är där mina funderingar träder i kraft.
När det gäller diskborstar har jag packat på mig en hel drös. När en tar slut måste jag ha en ny. Pasta har jag flera kilo av, när jag öppnar en ny förpackning och inte har en oöppnad i reserv är det kris. Disktrasor har jag 32 st. Jucie 12 liter (lång hållbarhet). Schampo ungefär 15 oöppnade flaskor.
Jag fungerar kring om jag enbart köper på mig detta då det är billigt. Till viss del ja, men varken jucie eller pasta är det "rea" på. Inte när man handlar det på Willys.
Häromdagen i skolan hade Hanna upptäckt att hon började få Issa-syndrom då hon var och handlade. Det verkar vara smittsamt det här...!

Är det någon som känner igen sig? Eller är det bara jag som är "sjuk"?



Chilli

Igår ef.middag kom Emelie o Sandra förbi en runda. Jag och Sandra skulle sedan ut o ta en promenad o. Emelie satte sig på bussen hem till Frösakull. För mig o Sandra blev det en runda bort till Stenalyckan och därmed också till Chilli. Nästa projekt här hemma blir att köpa ny soffa. Dock är den jag har nu bra på många sätt...

Hörnsoffa + alltid praktisk eftersom den ger många sittplatser. - Den blev dock omodern för ganska många år sedan.
Skinn + därmed också "förfestvänlig" eftersom det är lätt att torka bort ev. smuts o. om man spiller något. - jag har varit inne på att ha en tygsoffa (Snyggt men kanske inte fullt lika praktiskt!)
Comfort + den är skön att sitta i och den duger till och med att sova i (I värsta fall kan man till och med sova två). - ...
Plats + den är lätt att placera och är smidig på så sätt att den använder en vägg som är "svåranvänd" i mitt vardagsrum. - ...
Färg + ... - den är vinröd/brunaktig vilket inte riktigt faller mig i smaken.


Ute på Chilli provsatt vi i varje fall en massa soffor och Sandras mobilkamera fick gå varm :)


En svart divanmodell för 7 990 kr. På bilden ser divanen ganska smal ut,
den gör sig nog bättre i verkligheten.


En mörkgrå soffa där de tillagda kuddarna inte riktigt gör sitt. Bra storlek! Mjuk och skön!


Denna gillade jag också. Grå/Brun i färgen.


Denna var också ganska fin, dock hade de slängt i en massa saker i soffan såsom gardiner, flera filtar och ett överflöd av kuddar. Allt låg i en himla röra. Sandras halsduk förgyller i varje fall bilden :)


Denna var också snygg, dock känns den kanske lite för liten. Det får isf bli filmkvällar hos andra och väldigt små förfester sedermera...


Favoriten. En stor soffa till ett extremt billigt pris. Denna säljer de ut. Inte värt att tala om priset för då finns risken att någon ute i cyperspace hinner före... Med lite färgglada kuddar kan denna säkert bli snygg. Eller vad tror ni?


Nu är det dags för mig att ta tag i dagen. Har suttit och rullat tummarna eftersom Ida o jag skulle ta en promenad innan lunch idag. Hoppas hon läser detta och förstår att hela min förmiddag numera är förstörd, skämt å sido. Jag har städat vilket inte hade blivit av annars :). Nu skall jag fixa i ordning mig o därefter iväg till skolan en runda för att fixa kompendier för kursen. Hoppas att de kan hjälpa mig lite. Därefter blir det en runda in till stadsbibliotekek för att fixa en bok till Sanna...

Hörs lite senare, ha det bra!








Cult

Idag fick jag in lite nytt på kontot. Dirket så spritter det i fingrarna över att man måste iväg och köpa något nytt. Sagt o gjort. Har precis varit o köpt lite nytt i Cult serien. Var egentligen inte tänkt att det skulle bli ett helt kit... men man lever bara en gång. Kommer bli klockrent i köket sen.






Förmiddagens föreläsning var en av de bästa jag varit på. Patrik som han heter var riktigt duktig på att få oss alla intresserade och likaså i att förstå. Han berättar vad som krävs till tentan, trots att det är mycket är vi tacksamma när de hjälper oss att sålla. Allt är faktiskt inte lika viktigt. Tiden sprang iväg och föreläsningen var över vid halv 12...
Det är vi dessa tillfällen som det är roligt att gå i skolan, då man lär sig och samtidigt förstår...
Ni skulle bara veta, kroppen är en hel vetskap! ;)





Varberg

Om en liten stund kommer Hanna förbi och hämtar upp mig. Idag skall vi iväg till Varberg och ha lektion. Att behöva åka 16 mil (tot. t/r) för 2h lektion känns både onödigt och lite lyxigt. Om det inte vore för den underbara utsikten i lektionssalen så...
Högskolan i Halmstad han en ganska tråkig omgivning, skulle bli bättre om havet låg precis runt hörnet.

Ha en bra onsdag!





En lång dag blev en halv dag

Efter halva dagen gav vi upp, mer eller mindre halva klassen valde att gå hem. Hon som föreläste (en vikarie som vi skall ha i kursen) stod i princip o läste varenda rad i boken. Varenda rubrik stämde med hennes powerpoint som fick skrivas i stl 14 för att ens få möjlighet att få plats med allt. Dessutom gav hon oss inte hennes powerpoint bilder eftersom hon ansåg att vi isf inte skulle köpa boken. Vet inte riktigt vad hon grundade det på. Istället satt alla och skrev av för fulla muggar. Blir ganska irriterad på sånt här. Det som kommer på föreläsningen skall vara en hjälp inför tentan och likaså visa vad fokus ligger. Vi kan inte lära oss alla sjukdomar som finns, dessutom inte när vi går så djupt in på allt. Turligt nog har vi 7 olika lärare i kursen, kanske blir bättre imon?!
Ibland känns det extra skönt att få utlopp över lite negativa tankar...

Var inne på internetbanken för att betala en räkning, slängde en blick över mina fonder - det har rasat som bara den, IGEN. Tråkigt. Men det vänder väl innan jag ens behöver använda de där pengarna får man hoppas.


Tänkte visa lite bilder från köket, dock är det inte helt klart. Men på söndag...


Här började jag att dra ner kakel, som tur va var det bara en vägg som skulle ner.


Klart!


Det märks när jag får besök, det första som åker fram är kaffekokaren och en kall öl.
Bara av att se bilden gör att jag fasar inför helgen då han kommer ner o stökar till det
igen :/ Men jag skall vara glad, utan Pappa hade det inte blivit något gjort i mitt kök
 för jag skulle knappast klara av att göra allt själv.


Här börjar det ta sig, va snyggt det blir! Vilken skilland :)
Pappa ville sensurera hans snygga arbetskläder. Frågan är vad som är mest stickande
i ögonen, kläderna eller den gråa kaluffsen?!


Här har han börjat med att sätta upp de nya handtagen.


Tyvärr ingår ingen städning i arbetet! Han lämnar lite spår efter sig trots allt.


Nu har jag lyckats städa och få fram lite ljus m.m. Bara ena väggen kvar
samt alla stora handtag som får inhandlas nästa gång någon tar en tur till Ikea.


Ytterligaren en bild på ett halvfärdigt resultat. Men än så länge är jag jätte nöjd.



Här kommer då en gammal bild då luckorna var ljusgrå, gamla handtag o med gammalt kakel.



Tänkte visa en bild från då Alex hade lägenheten. USCH o FY!
Bordet är nog antikt :P Mamma hade det då hon flyttade hemifrån första gången.



Så, vad tycker ni?!
Hade varit kul med lite kommentarer för att se vilka som läser :)





Hela dagen lång...


Nu är det snart dags att bege sig till skolan. Väldigt snart ser jag nu...
Dags för en heldag fram till kl 16 med föreläsning om Bröstorganens sjukdomar. Skall bli kul o se vilka sjukdomar man har när man kommer hem, hypokondrier som man är.

Ha en bra dag!




En nattsvart bild


Här kommer bilder från att jag fått upp fönsterdekorationerna, tillika insynsskydd.
Dock är det så mörkt ute att man knappt ser något mönster...







Bra tyckte jag att det blev iaf... Vad tycker ni?




Human biomedicin II




Nu har vi alltså påbörjat den andra delen i Human Biomedicin.
Känns både väldigt roligt men samtidigt så otroligt svårt. Jag läser som om jag vore läkare vissa stunder. Det blir speciellt påtagligt då pappa talar om att "exakt detta läste vi också". Visserligen inte alls så ytligt som vi. Kursen innehåller 15 hp Patofysiologi, sjukdomslära för oss som tycker att det låter överambitiöst med det första.

Under eftermiddagen har jag varit duktig och tagit tag i min första uppgift. Vi skall hålla egna föredrag om olika tillvalda ämnen. Min grupp fick välja antingen gynekologi eller biopsier. Först var vi mest inne på biopsier - i varje fall jag. Mestadels eftersom detta kändes nytt o lärorikt att läsa in sig på. Men slutligen tog latheten över och även jag insåg fördelarna med att välja gynekologi istället. Sagt o gjort. Vi ska hålla i ett 40-45 min långt föredrag. Men faktum att det känns överkomligt trots tiden. Vi har egentligen inte mycket vi ska prata om, läraren han valt en speciell undersökning samt två olika symptom på gynekologiska "sjukdomar". Då pratar vi inte Klamydia eller andra sjukdomar orsakade av bakterier eller virus utan prolaps och olika former av myom. Visst låter det spännande :P ;). Det är faktiskt ganska intressant och framförallt skrämmande då man läser in sig på det. Tänk er 25 åringar som drabbats av prolaps (framfall - livmodern sjunker ner o i vissa fall tränger ut), detta som egentligen drabbar gamla tanter. Tänk er själva...

Detta inlägget kändes ganska intimt, speciellt med tanke på att man egentligen inte har någon aning om vem som läser min blogg.



Det här känns inte alls bra...


Nu är jag redan klar! (Sanna, hoppas du läser detta). Vi ska inte va hos Sandra förens om en kvart o jag är klar och sitter och rullar tummarna ungefär. Det hör inte till vanligheterna att jag är klar innan utsatt tid. Vet inte riktigt hur det kom sig men det känns på så sätt inte alls bra. Annars är jag alltid sen och kvällen blir lyckad... Tror visserligen att det kommer bli jätte kul ikväll så får hoppas på att inget farligt händer.

Pappa håller på och fixar i köket! Det kommer att bli så himla bra. Han är en klippa min pappa! :) Dock lyckades han nästan göra ett stort misstag. Han skulle montera på de nya handtagen på skåpsluckorna. Det skulle vara stora handtag uppe och små nere. Sagt o gjort. Jag kontrollerar med honom o går igenom lucka för lucka för att försäkra mig om att han fattat mig rätt. Det hade han. Men för 20 min sen då jag ska kolla hur det går har han markerat för små handtag både uppe o nere. Men turligen hade han bara borrat nertill så det gick o fixa helt smärtfritt. Nu är det iaf snart klart o vi ska snart rulla bort till HertigKnutsgatan för en fördrink.

Hörs imon! Då lovar jag er lite bilder från köket o allt.

Personlig Nummerskylt

I natt fick jag ett väldigt gulligt sms från Jossan om att jag blivit duktig på att uppdatera på senaste, att hon knappt hinner med att läsa. Dock brukar den där känslan för att blogga försvinna lika snabbt, återstår att se hur länge det varar.
J. är iaf i Thailand och njuter men kommer förhoppningsvis hem imon. Vi har inte träffats sen innan praktiken i stort sett eftersom vi alla varit uppdelade sedan dess.

Under frukosten har jag en del bloggar som jag läser varje morgon, istället för en morgontidning placerar jag mig framför datorn och har min egen lilla morgonstund.
I morse möttes jag av...en konversation mellan A. Schulman o Björn Ranelid.

"Det mörknade, men så långsamt och smygande att vi inte märkte det. Till slut satt vi i totalmörker och talade med varandra. En underlig syn för vem som helst. Till slut tände han en julstjärna med fabriksnamnet “RANELID”. Jag frågade om registreringsplåten på hans Jaguar.
- Stämmer det att det står “Ranelid” på plåtarna?
- Ja.
- Varför det?
- Jag vill stå för min körning. Om jag kör för fort så vill jag att folk ska se att det är jag som gör det.
- Är det din förklaring?
- Ja.
- Det låter lite konstruerat.
- Du känner inte mig, Alexander.
- Nej.
- Nej.


Han verkar ganska speciell den där Björn, jag har egentligen inte någon större koll på vem han är. Men jag blev ganska fascinerad av hans anledning till att ha en personlig nummerskylt. "Jag vill stå för min körning. Om jag kör för fort så vill jag att folk ska se att det är jag som gör det"
Jag vet att Alex frågat både M&P om varför vi köpte en skylt. Pappas svar blir så gott som alltid "Att det var Alex som ville ha en o sen blev det väl så", medan mamma sa något i stil med "Det är ju alltid bra i fall man inte hittar sin bil ;)" Men hon menar också på att det inte har något med en namn skylt att göra. Vi hittar den andra bilen minst lika lätt...

I varje fall kom jag o tänka på då vi hade den blåa polon för en massa år sedan. Jag och mamma hade varit inne på Konsum och handlat och går ut till bilen. Mamma trycker på så gott som alla knappar som går men bilen låses inte upp. Hon försöker med nyckeln och vi kan inte förstå vad som är fel. Vi ringer till pappa för att han skall komma förbi och hämta oss.
Sedan får vi syn på våran bil... 4 bilar bort inträngd bakom en stor Jeep. Vi har alltså försökt att ta oss in i någon annans bil. Samma modell, samma färg och med ett reg. nr där endast en siffra är fel. Just då hade det inte varit fel med en personlig skylt för då hade vi direkt sett att det inte var vår bil.

Men jag tror iaf inte att det handlar om att stå för sin körning om man kör för fort, pappa skulle aldrig ha köpt en sådan skylt isf - så illa som han kör!!
Men det är ganska bra att ha en "anonym" bil också för där kan man köra hur fasen man vill utan att alla vet vem det är.
Är det bara en tillfällighet att pappa alltid kör den bilen...?








BLUEBOX.SE

När jag önskar mig något måste jag ibland försäkra mig om att jag verkligen får det. Visst låter det dumt! Men annars vill jag liksom kunna gå och köpa det själv innan det hinner ta slut. På så sätt gillar jag när jag får köpa julklappen från GH. alldeles själv utan att behöva vara rädd för att få något som jag egentligen inte vill ha.
För att inte riskera att jag inte skulle få några fönsterdekorations plattor från Koziol tog jag saken i egna händer.
Strax innan jul var jag iaf inne på Önska i Gislaved för att köpa fönsterdekorationer/rumsavdelare till mitt köksfönster i Halmstad. Sagt och gjort lite över 200 kronor betalade jag för 3 stycken och då skall tilläggas att jag inte ens fick några upphängningsanordningar därtill. Har funderat lite över om hon kanske glömde skicka med dessa med tanke på julstressen som rådde då jag inhandlade min allra första julklapp. Eller så är Önska helt enkelt så snåla att det inte ingick i priset.
Förra veckan var jag i varje fall inne på Bluebox.se och såg till min förtjusning att dessa fanns även där och till ett lägre pris. Det slutate med att jag beställde hem ett antal och likaså fortsatte att internetshoppa på lite andra sidor. Så idag när jag pratade med mamma så sa hon att det ligger 3 olika paket och väntar på mig där hemma. Nästan så att jag glömt vad jag har köpt... ;)

Skall bli spännande och se resultatet sen i varje fall...



















Julen är överstökad

Nu har jag varit duktig och städat bort julen. Pratade precis med mamma och hon har hållt på hela dagen där hemma och är ändå inte klar. Jag är trots allt ganska glad över att jag har 3 rum istället för 16 att städa. Mitt gick väldigt smärtfritt, stjärnan på fot åkte ner ganska snabbt och likaså mina "koner" som jag haft i sovrummet. Adventsljusstaken, om jag kan kalla den för det?, fick inta sin plats i byrålådan och den enda tomten som jag hade slog jag in och la på sin "rätta plats". Det som tog mest tid var egentligen att få upp allt som skulle stå där istället och även veta hur det skulle stå. Men nu tror jag nog att det blev ganska bra till slut. Fick upp mina nya fönsterlampor och likaså en del annat som jag fått i julklapp. Det var som att återuppleva julafton igen för man hade glömt ganska mycket som legat nerpackat i alla kassar.
Bilder kommer förmodligen under morgondagen!

Om ni är intresserade i hur examinationen gick så blev jag GODKÄND. Härligt! Kändes dock inte speciellt svårt så jag la nog ner lite väl mycket tid igår kändes det som. Likaså har jag sovit dåligt en hel natt i onödan.
Väl hemma fick jag belöna mig med en Geisha som var uppäten på mindre än 10 minuter. Va bra att pappa ringde igår och sa att man fick 3 Geisha för 25 på Netto ända fram tills på söndag. Så till helgen när M&P kommer ner blir det antagligen en runda till Netto.

Fick träffa Sandra idag också efter att hon kommit hem från Thailand. Hon kom förbi för att hämta hem sin Orkidé som jag har varit blomvakt åt under deras resa under julen. Får väl hoppas att den överlever ett litet tag till, om inte så iaf för att det ska se ut som att Sandra själv tagit död på den :P.
Blev även pepp inför lördag, vi skall träffas hos Sandra på en fördrink innan vi tar oss bort till tjejen som fyller 20!!


Tittade igenom mappen "Mina bilder"
Skulle vara härligt med sommar, brunbrända ben, sol och bad!

Jag o Sanna, Magaluf -07



Balkongen på Hotell Teix -07


En fin bild på Ida o Basti

Emelie o Sanna, -08


Sanna o Sanne då Emelie fyllde 20.
 


Jag, Emelie o Ida


Trion från tjejernas resa till Australien -08


Minnen från stranden i Dubai -07


Jag o Mamma rider på en kamel i öknen, Dubai -07



Sanna, Peter o jag, Magaluf -07


En brun Ida ute vid Bolmen -05 lr. 06


Vårt hemmagjorda ölspel under en lagfest, -08


Studenten -07


Jag o Fidde, -05


Förfest hos Emelie, sommaren -07


Magaluf -07


Oliver


En äcklig shot, Magaluf -07


Jag o Emelie





En glad student -07


Vi klättrade bland klipporna, Teneriffa Nov -06.



Det blev ganska många bilder till slut...



"Åhh det ligger i luften"

Idag är det precis som vanligt här nere i Halmstad. Det har regnat och allt regn ligger i luften. Vädret är lika grått och trist som ungefär 220 andra dagar här nere söderöver. Det är sånt där regn som gör att ens platta hår inte förblir platt om man går ut. Innan jag kommit till skolan kommer mina lockar att vara framme. Funderar på att strunta i att platta håret och chockera mina kära klasskompisar en aning.
USCH, idag har vi examinationsseminarie gällande 4 artiklar på egelska. Inte nog med det så är det övere 100 sidor totalt. Jag som är fullkompligt värdelös på den här typen av engelska. Det går an att prata smärtfritt men dessa texter innehåller inte alls något talspråk. Det känns nästan som att de istället har tävlat med varandra om vem som har den mest komplicerade engelskan. För att minimera mitt lidande valde jag att enbart läsa Abstract och Discussion, jag hoppas att jag klarar mig på det. Annars kan jag räkna med ett fett U och en härlig kompliteringsuppgift.
Natten som gått var heller ingen hitt, jag har drömt ett flertal gånger att jag antingen försovit mig eller att jag på något sätt missat examinationen. Igår var jag inte ens utanför dörren, inte ens ute på balkongen för att få en nypa frisk luft. Idag blir det iaf en tur till skolan o tillbaka. Ikväll skall jag bänka mig framför mitt arbete som skall in på fredag. Alla har panik! Till viss del jag också men det känns på något sätt som att jag kommer fixa det här.

Vilket inlägg jag fick till, här fick ni en inblick i studiernas mörka grottor då allt inte är ljuvligt, roligt och alldeles underbart som student.

Om 6 timmar är min examination över. Då är jag en av de lyckligaste på jorden, iaf för en enaste sekund - om jag klarar det vill säga...



.

Nytt kakel i köket

Idag har vi haft föreläsning på förmiddagen vilket vi sedan avslutade med en lunch inne i stan. En ganska sen sådan. När jag sedan kom hem var min studiemotivation som bortblåst och jag kände inget större intresse i att börja läsa mina engelska artiklar. Hur skall detta gå? De intresserar mig inte för fem öre men för att slippa skämmas på onsdag så måste jag väl ändå ta i tu med dem. Vi skall granska de kritiskt samtidigt som vi skall få ut minst 3 frågeställningar som vi skall driva en diskussion kring. Jag hoppas att det låter värre än vad det är...

För att iaf komma på andra tankar började jag på att riva kakel i köket. Pappa hade bett mig att ta ner några kakelplattor för att få se hur underlaget såg ut. Dock började jag på den minsta och enda väggen som inte har betong som underlag och det var ingen possitiv syn där inte. Det hela resulterade iaf i en djup suck från pappas sida och med ett utlåtande om att vi låter resterande väggar vara och kaklar direkt på. Eftersom pappa kan sånt så får jag väl helt enkelt förlita mig till honom och tro på att det blir bra. Jag har valt en svart stavmossaik och likaså mörkgrå fog. Kan nog bli snyggt när det är klart :)





1.) Det gamla fixet sitter alltså kvar.
2.) Jag har lyckats göra hål i väggen.
3.) Bild tagen innefrån städskåpet.



Morgan Alling

Det första jag tänkte när jag såg honom bakom resterande par av dansare var "Va fasen gör han där". Men jag gick bet på konfettin eller vad man brukar säga. Han var ju grym! Han blev lätt en favorit tillsammans med Daniel och Magdalena. Skall bli kul att följa årets Let´s Dance, jag som annars varit lite emot det...

Igår lyckades jag göra bort mig igen. Jag o Pappa skulle ner till Emmie o Janne för att hämta ett släp som ingen vågade köra. Jag backade in lite snygg i garaget och skulle sedan byta sida och inta passagerarsätet. Pappa fick äran att köra detta 12 meter långa släp. Av någon konstig anlednig när jag ska byta plats tar jag den långa vägen, bak runt bilen, och skall hoppa över kopplingen som grabbarna (två ljusa snygga killar i 25-30 års åldern) precis fixat. På något sätt får jag inte med mig ena benet över utan faller pladask ner på golvet mitt framför ögonen på dessa två. Hahah! Gud vad jag skämdes! Innan jag ens hinner fatta vad som hänt är båda grabbarna framme och ska dra upp mig. Jag ser då att det inte precis var torr mark som jag trillade på... Ni kan själv lista ut vad som hände! Fick dock bort den värsta smutsen och geggan i ansiktet. Men jag ska väl vara glad att min jacka är extremt byllsig för det blev ett mjukt fall som kunde gott illa. Betong golv är inte att leka med. När jag väl satte mig i bilen ojade jag mig över att det faktiskt gjorde ont och idag har jag två fina bulor i blåa nyanser, ett på vadera ben. Tjusigt!






SNÖ

Precis innan jag somnade igår kväll fick jag ett sms av I. om att vi började 9:15 istället för 13:15. Jag som varit inställd på sovmorgon! I efterhand är jag dock ganska glad över att ha hela eftermiddagen ledig istället.
När jag vaknade imorse så snöade det här i Halmstad. Ganska mysigt men det var ett rent hel**te att cykla till skolan då snön yrde omkring samtidigt som det blåste kraftigt.
Redovisningen gick i varje fall bra och jag är nöjd. Var även förbi biblioteket en snabbrunda påväg hem för att hitta ytterligare en artikel till min uppsats. Well Done!

Precis då jag gick upp var det såhär lite snö, när det sedan var dags
att cykla så var det dock helt vitt.




Dålig uppdatering

Jag har lite dåligt samvete över mina ursla uppdateringar. Men jag får väl skylla på att det varit ganska mycket att göra i och med julen.
Samtidigt är jag ganska glad över att jag har haft fullt upp. Eftersom själva julen innebär en stor samling med nära och kära så har man fått lite kvalitetstid som det så fint heter. Det 23:e träffade vi grannarna som vanligt och åt tomtegröt och spelade sällskapsspel vilket var riktigt kul. "Med Vilda Gester" spelade vi och jag höll på att vika mig många gånger under spelets gång. Hade dock inte kameran i högsta hugg då. Vet inte riktigt vad som har hänt? Jag tror att Sanna, med råge, har tagit över min roll i att ta kort. Slå henne den som kan... :)
Den 23:e bytte även vi barn, jag räknas fortfarande som det :), julklappar med varandra och det började bra. Fick två jättefina ljuslycktor, Lejlas kokbok och likaså en snyggt förkläde att ha när jag bakar. Får tacka fam Schultz, dock tror jag inte att de läser detta men man vet aldrig ;).
Sedan blev det julafton och vi åt tillsammans hela familjen sen jag vet inte när. Därefter blev det Kalle Anka och sedan fick vi packa in oss i bilen för att åka till Reftele och resterade delen av släkten. Om jag inte nämnt det tidigare har vi en tendens till att köpa väldigt mycket julklappar. Om det inte vore för att jag proppade bilen full (en hel V70) den 22:e så hade vi inte fått plats.
Julafton blev som alla andra julaftonar... en mysig tillställning tillsammans med tjocka släkten. Vi höll på att öppna paket in på småtimmarna innan vi rullade hem mot Gvd igen.







Dagen efter var det den 25:e och juldagen är alltid juldagen numera. Dags för parken och mina förväntningar för kvällen var inte allt för höga med tanke på att det alltid är väldigt mycket folk ute att man knappt kan röra sig. Har man sedan tappat bort någon så hittar man aldrig varandra igen. Dock blev det annorlunda i år. Lite förfest och julklappsbyte hos mig tillsammans med tjejerna innan vi åkte ner till Fidde. Dock var vi ganska sena vilket ledde till att vi hann stanna där i 5-10 minuter. Får se det från den ljusa sidan, det han inte precis bli långtråkigt ;). I parken fick man lite kära återseenden och vi dansade i stort sett hela kvällen. Faktum är att jag hade riktigt jul!

Dagarna mellan juldagen och nyår är dock lite halvt suddiga, har inte riktigt koll på vad jag har gjort. Jag vet att jag hade fullt upp, att jag hade lektion måndag och tisdag innan nyårsafton och likaså att jag hann med lite julmys med tjejerna här nere.
Onsdag innebar nyårsafton som firades ute i Bolmen. En lyckad början på det nya året med god mat och trevliga människor. Blev faktiskt bättre än vad jag hade förväntat mig. Det höll dock på att bli en liten flopp då både vatten och ström i vägguttagen tog slut. Tack vare ett elkraftverk kom dock musiken igång snabbt igen och vatten, ja det klarade vi oss galant utan.

    
Hann ta två bilder innan batterierna tog slut, jag som trodde att jag nyligen hade laddat min kamera...




I lördags hade vi trerätters middag tillsammans alla tjejerna för att fira hemkomsten av Sanne. Det var supermysigt att träffas allihopa igen och alldeles för länge sedan sist. Det funkade faktiskt riktigt bra i köket och maten blev lyckad. Efter att vi ätit klart vid halv 11, var det dags för att spela "Med andra ord" där Gislaved vann en knapp seger över Anderstorp. Usch, efteråt var det nästan så att man kände sig som ovänner allihopa haha...  Det var tur att jag och Sanna vann, för jag hatar ju att förlora...



Hoppas ni haft en härlig jul och ett gott nytt år!






RSS 2.0