Nytt i garderoben

Trots att det enbart har gått 5 dagar är över 5 papp borta från mitt konto. Idag fick jag tag på två klänningar, en kofta och en ny bikini från H&M. Likaså har jag köpt låtsatstulpaner, närmare bestämt 30 st. Men jag resonerar som så, att nu behöver jag inte lägga några pengar på riktiga tulpaner. Vissa konstgjorda ser faktiskt riktigt verkliga ut. Ni har väl inte glömt min orkidé, t.o.m. när jag har riktiga orkidéer tror mina besökare att det är plast. De verkar inte kunna se någon skillnad... Inte alltid jag heller!




Vetenskapligt arbete


Nu har vi påbörjat en ny kurs, Vetenskapligt Arbete, vilket innebär att vi 10 veckor framåt kommer att arbeta med att få fram en C-uppsats.
Att kombinera detta med en aning skoltrötthet och en suktan efter sommarlov känns inte allt för bra. Jag hoppas att jag kommer på andra tankar efter lite semester. Uppsatsen i sig skall faktiskt bli riktigt spännande och intressant men efter förmiddagens kursintroduktion är vi skräckslagna. Allt som vi skall tänka på osv. Vad som skall stå var och hur vi skall få fram allt.
Imon börjar vi dagen med att strukturera upp en tidsplan för vårt arbete, som sträcker sig fram till maj. Känns något avlägset just nu. Eftermiddagen består av litteratursökning. Känns svårt då vi inte är helt säkra på vad det är vi vill skriva om. Eller rättare sagt, kan skriva om. Våra tankar har redan fått sig en törn och det känns inte allt för lätt att få fram vårt syfte och vår problemformulering. Det får inte vara något som de tre senaste klasserna har skrivit om (vilket är 90 olika uppsatser). Bara det begränsar!
Efter skolan åker jag hem till Småland och spenderar min kväll med att packa för att onsdag morgon lämna landet och fylla på med ny motivation och en hel del energi. Hopefully...

Vår lilla tös har inte mått allt för bra de senaste dagarna. Då bli det extra påtagligt att vi skall lämna henne ensam hemma. Sent igår kväll fick jag dock ett lättande samtal, Doris hade ätit rejält med mat. Efter att hon inte ha ätit på någon dag, inte varit på toaletten, inte gått ut, inte kunnat gå normalt och nästan inte kunnat ta sig upp/ner för trappan känns detta som en lättnad. Ett friskhetstecken! Förhoppningsvis är hon samma "gamla" Doris igen innan vi åker...


T x 2

Tentan är avklarad. Skönt att kunna lägga all kunskap bakom sig (det är faktiskt så det känns, "Nu kan man äntligen släppa allt").
När jag kommer hem kliver jag innanför dörren, totalt ovetandes om vad som står i köket :). En sorts belöning efter allt slit, nämligen Tulpaner!
M. hade, efter att han släppt av mig i skolan, åkt och handlat en massa tulpaner. Vilken överraskning! Jag som fullkomligt älskar tulpaner men är för snål för att regelbundet lyxa till vardagen.

Trots att min Ixus har ca 5-6 år på nacken är den förvånandsvärt bra. Den imponerar fortfarande på mig. Canon gör bra grejer!!!

Trevlig helg på er!

Min nya lampa!

Här kommer några bilder på min nya lampa, en "kristallampa" från Ellos.
Jag är jättenöjd med resultatet.

 

 


Om två veckor vid denna tiden...

...landar vi på flygplatsen i Antalya.

Alltså, om endast 14 dagar befinner vi oss några timmars flygtid från Sverige, närmare bestämt bland varmare breddgrader nere i Turkiet. Det är med skräckblandad förtjusning som jag ser fram emot resan. Det skall bli underbart att få komma bort från vardag, stress, skola m.m och istället få njuta av god mat, sol och lite shopping. Samtidigt vet jag att jag efter 10 dagar kommer kastas in i verkligheten igen, mitt i vårt C-uppsats skrivande. Dum tidpunkt att resa bort på kanske? Men det stämde bra för M&P att stänga kring påsk. Jag kommer dock kunna jobba där nere. P har lovat mig ett trådlöst internet. Lär säkerligen bli några timmar på Skype för att konversera med mina andra part vad gäller skrivandet. Får hoppas på att det flyter och att vi inte hamnar för långt efter...

 

Om det inte vore för Doris hade jag nog inte längtat hem så mycket som jag vet att jag kommer göra. Det är redan jobbigt att veta att vi kommer vara ifrån vår ögonsten i hela 10 dagar. Det har aldrig hänt tidigare. Som sagt, jag längtar redan hem :P.

 

Doris ca 12 v.

 


RSS 2.0