HÖR och HÄPNA


Håll i hatten, jag har precis varit nere i tvättstugan för första gången och jag har bott här i över ett år nu.
Tidigare under fotbollssäsongen har jag kunnat skicka med lite smutstvätt hem till mamma och sedan få tillbaka de rent, fin och struket. Vilken lyx!
Nu var dock tvättkorgen till bristningsgränsen så jag gick ner till tvättstugan för att boka in en tvättid. Innan jag gick ner funderade jag på tider som skulle passa och idag är en ypperligt bra dag. Kommer ner och får se schema som är så gott som fullt i flera veckor framåt med undantag ett fåtal luckor. En lucka var imorgon 13-19, bokat!
Tog mig en sväng förbi tvättstugorna för att göra mig lite hemmastadd och ser att 1:an inte används. Har tur nog att jag springer på farbron i korridoren och jag får lov att tvätta under hans tvättid. Han ger mig både det ena och det andra rådet om hur man skall använda alla de olika maskinerna på rätt sätt och avslutar med "Men såklart allt det här kan du ju redan..."
Dum som jag är så håller jag med honom. "Jo, tack detta har jag hört tusen gånger förr" säger jag med en väldans ironi i rösten. Men han fattar inte. Vad har hänt med samhället egentligen? Där står jag och får skylla mig själv att jag sa som jag sa. På tal om att jag hört det förr, Aldrig! Jag har ju inte ens sätt min fot här förut. Det sista han säger innan han lämnar mig och smutstvätten i fred är "Tösen, du glömmer väl inte att slänga i en krona i mynträknaren?" och jag hinner avsluta med "Självklart inte! :)".  Men vadå, vilken mynträknare? Jag letar efter enkronor och får tillslut gå till Åke och växla. Tur att jag har pensionärer runt knuten som ofta är hemma.
För att sedan få ordning på allt får jag ringa till Alex som sitter mitt i en konferens i Moskwa. Senaste nytt ifrån tvättstugan blir dock ett lagom avbrott för honom. Efter lite hjälp på traven är två maskiner igång. Tilläggas ska att jag länge stod där med min favorittröja, in/ut? Det slutade med att jag vände den ut-och-in och slängde in den i maskinen. Nu återstår att se, om 10 minuter är min tvätt klar... Antingen kan jag fortfarande använda min tröja eller så får Julia en extra julklapp, har jag riktigt otur har den krympt till stl. 86.


Ha en bra dag, alla!









Att leva på bidrag

Nu var det länge sedan jag skrev, tiden har inte riktigt funnits till. Började veckan med lyckokänslor över att det redan hade gått en vecka in i oktober och att jag därmed inte hade slösat några pengar. Känslan varade i lite mer än 24 h. Tisdagen som innebar en ledig dag slutade i ett besök på Plantagen, Chilli, Willys och Nordic Safari. Där försvann över 2500 den dagen och hela mitt csn-bidrag var slut. Kvällen innebar besök av I., N. och G. då vi åt gott och hade en trevlig kväll. Onsdagen spenderades i Varberg för en heldag på Campus. Därefter tog jag helg och fredagen skulle innebära shopping i Gbg tillsammans med mamma o pappa. I efterhand vill jag inte ens räkna på hur mycket jag gjort åt, usch den här veckan går till historien. Som grädde på moset blev det även ett besök på Ikea ute i Kållered innan vi åkte hemåt. För er som känner mig vet att jag fullkomligt älskar Ikea och där går det inte riktigt heller att hålla igen. Hemma sent och stupade i säng nästan direkt. Lördag innebar kval och likaså fest för att fira herrarnas spel i div 3 nästa säsong. Vi lämnade Ryttarvallen kl 00:30 för att få oss en skymt av parken. Träffade en massa roligt folk och hade en av de roligaste utekvällarna på länge. Allt var bara så himla lyckat...
Idag är det söndag och även en dag innehållande bakfylla. Mår dock väldigt bra med tanke på gårdagen :) Ikväll blir det pizza och likaså till att bestämma mig över vilka bågar jag ska ha. Jag har beslutsångest. Hade så gott som bestämt mig men nu börjar jag tveka igen. Ska jag välja de som är tidlösa eller de som är tuffa?! Kan som sagt inte bestämma mig...

Det här inlägget blev inte roltigt någonstans! Men vissa dagar är helt enkelt sådana :)

Någon bra födelsedagspresent?

Helgen är redan över, blev en ganska innehållsrik sådan trots allt. Hem till Gislaved i lördags och för att kunna komma in var jag tvungen att utlösa larmet. Hann så gott som stänga av det innan de ringde från Securitas för att få alla koder och avlösa allt. Efter det blev det iväg och hämta pizza för att åka ut till mormor o T. Vi hade en mysig kväll tillsammans och jag åkte därifrån med mycket bättre samvete än jag hade när jag kom dit. Alltid kan man glädja någon :)
Hemma i Gvd igen tog jag vägen förbi Ryttarvallen och parkeringen var full med bilar. Då slog mig tanken att tjejerna måste vara hemma snart, ringde Sanna o det visade sig att de redan var i Anderstorp. Till min mammas glada förvåning erbjöd jag mig att städa bussen så att hon slapp. Jag och Pappa var hemma vid halv 1 och därefter fortsatte kvällen hos F. innan jag var hemma igen vid 3 tiden. Söndagen innebar firande av Alex som hunnit bli 23 nu. Kom även på att pappa fyller imon. Vad skall man köpa? Han har ju redan allt...

Någon som har ngt bra förslag? :)





LYCKLIG



Äntligen är det över...nu tar även jag helg.
När vi var färdiga redan vid halv 12 bestämde vi oss för att gå ut och äta för att på så sätt fira att ännu en tenta är över.  Hur vi än gör så har vi inget vi kan läsa på förens på måndag då nästa kurs börjar. Så jag är HELT ledig i 1,5 dag.
Nu har jag kommit hem igen och skall snart börja packa för att ta tåget till de småländska skogarna. Blir lite ändrade planer inför kvällen. Istället för utgång i Halmstad skall jag förbi mormor en sväng och hälsa på. Häromdagen ringde hon och undrade om jag fortfarande var i livet eftersom hon inte träffat mig på länge. Nu får hon till och med en lördagskväll till sitt förfogande så gud nåde henne om hon inte är hemma :). Därefter blir det hem och ha en riktig myskväll i soffan. Känns riktigt välkomnande nu!
Ikväll/natt kommer dessutom mamma och pappa hem, ska bli kul och se vad de har handlat den här gången.

 

Trevlig helg alla!
 

slutspurt

Nu är jag riktigt trött på allt vad heter smhälls- och beteendevetenskap. Varför ska vi ens behöva lära oss allt det här? Sitter och läser men vet inte riktigt om jag känner att jag får kläm på allt. Man har någorlunda bra koll men blandar istället ihop allting. Får helt enkelt hoppas på att han där uppe är på min sida imon ;). Kommer de rätta frågorna så klarar jag tentan, men går de på det som jag inte kan spc bra så kan det gå hur som helst.
Är i varje fall inne på slutspurten och det känns väl om något ganska positivt. Har renskrivit lite och skall snart sätta mig och bläddra igenom en massa anteckningar. Därefter blir det till att gå igenom en gammal tenta för att sedan bocka av "att-göra-listan" inför morgondagen. Ser kvällen framför mig då jag sitter djupt insjunken bland alla böcker och sakta börjar fundera på självmord. Men som sagt, imon är det lördag och då är det jag som efter lunch kommer njuta av livet mer än någonsin. Oavsett hur det går, för nu orkar jag nästan inte bry mig längre, så är det iaf skönt att den snart är över. Då är det nya tag för på måndag morgon börjar nästa kurs. En hel söndag till ledighet :)

Alex fyller förresten år idag, GRATTIS!


Hoppas ni har en roligare fredag än vad jag har... :)


Strandpromenad



Gårdagens belöning var bland annat strandpromenaden med Emelie ute i Frösakull. Tog ett tag innan jag kom dit i varje fall. Börjar med att jag trodde att jag missat bussen men i själva verket var den 5 minuter försenad vilket skulle medföra att jag missade bussen mot Frösakull inne på Österskans som skulle gå 17:32. Påväg in håller vi dessutom på att krocka med en ångvält (de lägger ny asfalt på i stort sett hela laholmsvägen). Detta urartar i en riktigt skrik-och-gap-konversation mellan busschauffören och 3-4 asfaltsarbetare. Tiden går och jag missar alltså min buss. Därefter har jag bara sån himla tur. Vi kör efter en buss som efter lite funderingar inte kan vara annat än nr 10 och den som jag egentligen skulle åka med. Efter en snabb konversation med den snälla chauffören stannar han och jag kan springa in och sätta mig på rätt buss. Hade jag inte haft sådan tur hade jag fått gå ända från Karlstorp och ut till Frösakull, och det är ju en liten bit...

Emelie och jag gick sedan strandpromenaden bort till Tylöhus och väl där påbörjades resan hemåt Frösakull igen. Efteråt åkte vi mot City och stannade till på Maxi för att köpa mat och choklad. Därefter hem och duscha för att sedan inta sängläge. Jag som egentligen hade tänkt att plugga lite igår var alldeles för trött. Idag sitter jag återigen med alla mina böcker och tycker allmänt synd om mig själv. Alla pratar om att det är helg och jag kan tyvärr inte glädja mig för 5 öre. Men imon kl 13 som sagt... Då älskar jag livet igen!

På lördag tar jag körkort igen

Jag ogillar mitt liv lika mycket varje gång det är dags för tenta, på lördag är det dags igen och dagarna innan lever jag som en erremit och försöker råplugga in det sista som man inte lyckats lära sig de senaste 5 veckorna... tyvärr är det ganska mycket.
Jag har för all del i världen inte lärt mig hur man skall läsa, jag kan inte sitta flera timmar i sträck för då lär jag mig inte någonting. I våras var vi 10 tjejer som skrev upp oss på en lista över intresserade till en så kallad "lära-sig-att-läsa-kurs" (Jag kommer inte på namnet...). Vi gick dit och fick oss en tankeställare och lärde oss att mål och belöning är A och O för att lära sig något. Sätt upp små delmål och ett större och belöna dig själv när du klarat dessa. Sagt och gjort, jag sätter alltid upp små delmål och ett stort mål. Det stora är självklart att försöka klara tentan och de mindre är att ex läsa 10 sidor sedan får du...bla bla bla... osv. Men sen sitter jag där, försöker strongt att läsa de där ´10 sidorna men redan efter 4,5 är jag skit trött. Läser en till och kommer på mig själv att jag inte riktigt hängde med, läser om den sista sidan och kommer fram till att jag är duktig som iaf har läst hälften av det jag skulle... jag måste helt enkelt belönas. Vipps så sitter jag där med belöningen som jag inte ens har gjort mig förtjänt av men det känns ändå på något sätt väldigt välförtjänt. Säg mig, vad är det för fel?

Men som sagt, jag ogillar mitt liv lika mycket varje gång och påminns återigen hur jäkligt livet kändes så här få dagar innan tenta förra gången. Exakt likadant nu. Men på lördag, då är det jag som går ut ur salen och oavsett om det gått bra eller dåligt så känns det som att ta körkort. Jag tror att jag är inne på mitt 7:e, eller kanske till och med 8:e körkort nu...


Nej, dags att stressa iväg till bussen. Min belöning är att gå ut o gå en rejäl runda med Emelie ute i Frösakull. Dock skall jag sätta mig på bussen som tar nästan 40 min. Men Em. är snäll och ska köra in mig ikväll :) Tack så mkt för det! :)


Jag trodde att jag lyckats blogga från mobilen, MEN ICKE!


För att få mig en paus i läsandet skulle jag lära mig blogga via mobilen, skrev några rader och därefter skickades detta till min s.k. blogg. Blev fundersam över att jag inte lämnat någon adress och lösen osv. Får sedan en bekräftelse på att det nu är uppdaterat...
Så jag har alltså lyckats skapa mig ett användar konto på blogspot.com.

http://dogcod863.blogspot.com/


Numera är jag riktigt trött på att sitta o läsa dagarna i ända.
Dock har jag inte riktigt tagit tag i allt som ska göras så får skylla
mig själv om jag inte klarar den. Tror faktiskt inte att jag gör det heller,
har gått in lite för oseriöst inför denna kursen.
Men men, nu har jag iaf lärt mig att blogga från mobilen. (TRODDE JAG)
För omväxlandets skull, en ganska rolig tillställning...




RSS 2.0