ALDRIG MER!

Igår hämtade jag min nerbajsade cykel inne på stationen. 100 klickar av fågelbajs räcker inte, bara sadeln hade 18 stycken tror jag ;)... Usch va jag va arg! Aldrig mer.
Därefter blev det Hemköp en första och sista gång. Jag hatar numera Hemköp. De hade inte något av det jag behövde, inte ens rökt skinka och likaså 1,5 liters mjölk. Utöver detta var kassörskan mer än otrevlig. Likaså där, aldrig mer!

Dagarna bara springer iväg, och detta beror på att jag har tenta på lördag och inte riktigt kommit igång med läsandet ännu. Idag har jag iaf skrivit klart mitt arbete som jag ska lämna in imon.
Förmiddagen innebar föreläsning till kl 13 och därefter var jag helt slut. Kom i säng alldeles för sent igår pga trevligt sällskap och därför mår man som man mår idag. När klockan var strax innan två började jag fundera på vad pappa alltid säger "Det är ingen idé att läsa om du är trött, hjärtat då lär du dig ändå ingenting". Jag litar på honom, han har ju trots allt erfarenhet av att ha läst 14 år på universitet för att få jobba med det han gör idag. Sagt och gjort så jag somnade på soffan och vaknade strax innan kl 17. Så är det pappas fel att jag inte fått så mkt gjort idag? :)

Behövde nog ta igen några timmar och känner mig faktiskt motiverad till att sätta mig och läsa lite ikväll. Först en snabbrunda till Maxi, därefter skall jag laga paj till mig och Ida som kommer vid halv 9... Därefter ska vi ha en myskväll i soffan framför Maria Wern och en hel del deeptalk som vi på senaste inte har lyckats hinna med. Däremellen blir det kanske lite läst, får väl hoppas på det iaf. Om inte för att lära sig någonting så för att döva ens samvete en aning...




Läser och luktar gott

Nu är det redan måndag och helgens uppdateringar har kommit lite i skymundan.
Nicke som lovat att hämta mig 19:43 igår dök upp kl 20 och vi började resan ner till Halmstad. Hände en ganska rolig incident under resan ner. Jag hade fått en liten "bra att ha påse" av pappa som han tyckte jag behövde. Där i låg bl.a. ett överfallslarm i fall jag någon gång skulle känna att jag behöver detta. Ida var då sugen på att testa och jag förklarar lite snabbt hur det går till. Hon drar i "säkringen" och sedan tjuter det alltså något så grymt högt. Bara ett problem...

Jag: IDA, VAR HAR DU SÄKRINGEN?
Ida: Hahahah jag vet inte, jag tror jag slängde fram den till Gusten. Men kan du inte stänga av den?
Jag: Nej men du måste sätta tillbaka den för att få tyst på den... Hahaha
Ida: Hahah VA!!! Skojjar du? Gusten har du säkringen?
G: Nej Ida här ligger den inte. Åhh så typiskt diiiiig Ida :)
Ida och jag skrattar och försöker samtidigt hålla för öronen för det låter något så otroligt högt. Niklas som var tvungen att ha minst en hand på ratten tyckte vi allmänt synd om. Efter ett bra tag hittar vi säkringen nere vid Idas fötter. Det skall då tilläggas att vi hade hela bilen full med packning vilket inte gjorde letandet spc lätt...
Det var iaf ett par långa sekunder och så typiskt Ida!


När vi kom ner vid 21 var det snabbt in med packningen för att sedan sätta sig i Alex bil och styra kosan ner mot Malmö och Svågetorp. Till mitt stora förtret har det varit fint väder i 3 veckor men igår skulle det självklart regna. Alex torkarblad är lite halvdåliga och jag hade en mardrömsresa de första 20 minuterna. När det sedan slutat att ösregna gick resterande mil riktigt snabbt och jag var inte ett dugg trött. Kommer ner ganska lagom till att Alex hoppar av tåget. Vi tar sedan ett snabbstopp på Statoil för att göra åt mitt presentkort på bensin och för att låna toaletten. Sedan påbörjar vi resan till McDonalds. Första stoppet är McD. i Löddeköping - STÄNGT, på Center Syd - STÄNGT, Burger King - STÄNGT, Max - STÄNGT (för 5 minuter sedan). Därefter bestämmer vi oss för att testa i Helsingborg, och Alex kör på något sätt fel i rondellen men vägen visar ändå att det är påfart till E6 - norr. Vi fortsätter och vägen blir bara mindre och mindre, först 90, sedan 70 och därefter en bit med 50 och där skulle det inte ens gå att möta en bil. Mitt ute i bushen åker vi ett bra tag innan vi får kontakt med E6:an igen. McDonalds i Helsingborg nästa - STÄNGT! Vi bestämmer oss för att göra ett sista försök i Ängelholm innan det isf fick bli någon bensinmack längs vägen. 23:57 stiger vi in på McDonalds i Ängelholm där de är påväg att stänga... Vi hade 3 minuter på oss innan alla kassor automatiskt skulle stängas...Jagi fick min efterlängtade maträtt till slut :)
Väl hemma i Halmstad igen ungefär vid halv 2.


Idag sitter jag och läser utvecklingspsykologi och luktar gott. Alex hade med sin en present till mig igår. Något som jag tjatat efter. Vet iofs inte om det är min typ av parfym men jag får ge den en chans. Annars vet jag att Emelie tycker om den...



Parfymen från Alex


Har förnyat med lite andra färger...


Pappas bra och ha        Köpte en ny tvåflaska
                         saker.             eftersom den gamla gick sönder



Dags för lunch...





På svensk mark igen

Det här kommer bli ett väldigt kort inlägg, hinner inte skriva och har egentligen inte så mycket att berätta. Har varit krasslig större delen av helgen och blivit omhändertagen av m. och p. här hemma i Gislaved. Om 51 minuter kommer taxin och häntar upp mig. Kommer kännas så iaf...
Då blir det ner till Halmstad för att sedan snabbt packa om och ta sig ner till Malmö och Svågetorp. Alex beräknas komma hem till Sverige igen vid 11 tiden ikväll. Har faktiskt saknat honom en hel del, det trodde jag inte till en början. Men tre veckor är trots allt en ganska lång tid. Men de som ligger en kärt om hjärtat skall väl också märkas om de lämnar en!

Dags att skriva ut mitt arbete och packa klart... Ha en trevlig söndagskväll.


Sjukling

Dagen började lika bra som gårdagen slutade, alltså inte allt för bra. Tog tåget hem igår och dagen innehöll bakfylla och halsont. Igår kväll la jag mig vid halv 9 och somnade på nolltid. Vakande vid 10, sedan halv 12, därefter vid halv 3... Sen gav jag upp. Hur jag än la mig så värkte det i hela kroppen och det var inte skönt någonstans. Som ni hör så är jag väldigt ynklig när jag är "sjuk". Upp och väckte pappa för att leta fram alvedon. Precis som att skomakarbarnen alltid har de slitnaste skorna så har läkarbarnen inga värktabletter. Ungefär så såg det ut...
Efter två alvedon blev det sängen igen för att vakna totalt dyngsur 2 timmar senare. Tog mig en snabbdusch halv 5 och därefter blev det till att sova underbart gott i 3 h innan mamma snällt kom o väckte mig. Vilken natt jag har haft :( Hoppas definitivt att den som kommer blir bättre. Dagen har mest gått till att sova och en och annan timme framför datorn och för ovanlighetens skull ett ganska roligt skolarbete.

Vid 2 tiden kom mamma hem och hon tyckte absolut att vi skulle åka fram en runda nu när jag ändå var hemma på en vardag. Först en runda till Team Sportia där det blev ett par nya skor, så nu Emelie o. Sandra är jag redo för att köra pass! :)
Sen skulle vi till presentverkstan, kände att jag behöver något nytt och roligt i köket och likaså i tv-rummet nere i Halmstad. Blev lite nya saker från Cult och likaså två snygga krukor... En bit på väg iaf!
Sen orkade jag inte mer och svetten rann. Hemma igen står pappa och lastar ut bilen, han har varit och shoppat han också!

P: "Vad har ni nu varit och köpt?"
M: "Vi behövde piffa upp tvättstugan lite"
P: "Jaså, det behövde ni? Jag har också varit och handlat..."
Pappa får världens leende och strax därefter får jag och mamma syn på vad han har i bagaget.
M: "Jesper, du måste skoja med oss. Har du köpt en ny tv?"
P: "Ja, den var billig och så skall den tydligen vara bra när man skall kolla på sport."
Pappa skrattar för att någon av just den anledningen inte skulle kunna lura på honom en tv.

M: "Men vi behöver verkligen inte någon ny. Och vart har du tänkt ha den? Vi får absolut inte plats med en till"
P: "Det är väl alltid kul att variera lite. Precis som när du köper en massa krims krams och ställer överallt! Vi har inte plats med mer krims krams..."
M. "Att variera lite? Ja men ställ du en 42" tv där uppe och sen kan vi ju variera lite när vi tröttnat på den"

Det slutar med att vi inte kan hålla oss för skratt och pappa verkar trots allt ändå väldigt nöjd. Så nu skall vi variera oss lite, tv-bänken ska få sig ett nytt utseende.



Rätt eller fel? För att inte påtala vikten av att se andra göra det…

Det är så skönt när fel saker blir rätt. Trots att jag har på mig en knallrosa tröja ihop med ett par röda mysbyxor är det bara att försvara sig med att allt faktiskt tillhör färgskalan gällande flickiga kläder. Och när folk säger åt en att inte störa mitt i en lektion gör man bara en person gladare än tjugotre personer tjuriga och då är det också rätt. Enligt Elin i varje fall…
Det som ändå är mest rätt är att jag har sett fel avsnitt två gånger om innan jag upptäcker förlusten och trycker på 5:an. 30 minuter framåt är jag upptagen med morgondagens avsnitt, detta enbart för att den timmen imorgon skall spenderas på tåget.
Det går på repeat och ändå alldeles för snabbt…

 


PREMIÄR PÅ NAUTILUS

Igår såg jag mitt första avsnitt av Maria Wern, dock verkade mitt sällskap inte spc intresserad av detta och det resulterade i att han pratade konstant i 60 min. Jag fattade alltså inte spc mycket av själva handlingen...

Nu är jag hemkommen från mitt första träningspass på Nautilus och det har gett mersmak. Verkar vara ett bra ställe... Hade Emelie o Sandra vid min sida, perfekta instruktörer :). Gick igenom lite av varje och likaså blev det en runda på löpbandet. Till min stora förvåning kändes det lättare att springa på ett band än att springa ute. Har tidigare varit emot folk som...först tar bilen till gymmet, för att sedan gå på ett rullband och sedan tar bilen hem igen. Varför inte spara tid (och en aning på miljön) och gå ute i friska luften?! Men jag får väl ge mig lite för det var ganska annorlunda gentemot att springa ute på bar mark. Får jag testa på fler gånger.
Jag var nog inte så otränad som jag tidigare trott. Från att ha gått från 4 fotbollspass i veckan till 1, max 2 numera så har kroppen hållt sig någorlunda i form trots allt. Såhär efteråt känns det riktigt härligt, undrar dock hur det kommer kännas imon, för att inte tala om på fredag...

Nu skall jag slänga in all dricka i kylen så att den är väl kyld till kvällen då det blir förfest och därefter Kåren och "Traficlight"! Sedan skall jag fortsätta med mitt läsande... Att man aldrig blir klar :/


BLUE THAI

Gårdagskvällen skulle innebära hemlagat och en mysig kväll tillsammans med Emelie, Ida o Sanne. Men efter att vi pratat om china mat och att äta ute blev det istället ett besök på Blue Thai. Det var verkligen jättegott och riktigt mysigt att gå ut och äta "mitt i veckan". Sånt borde man unna sig lite oftare.
Därefter en sväng till Maxi för att fylla på Idas skafferi en aning innan det var dags att slänga av henne ute vid Östra och lämna över henne till alla inbrottstjuvar. (Förra veckan var det 5 inbrott på deras området vilket har skrämt upp Ida en hel del - jag hade säkerligen reagerat likadant). Tjusningen med det hela är ändå att Ida har med sig en liten väska med sina värdesaker i när hon går hemifrån, ifall de skulle få för sig och stjäla hennes kläder så har hon några tröjor och likaså sin dator med sig. Inget undantag om man skulle på restaurang inte... :)

Som några redan hört har mitt Visa-kort slutat fungera, jag sparar på sätt och vis ganska mycket pengar. Det började strula tidigt förra veckan och först på torsdagen upphörde alla funktioner helt och hållet. Beställde ett nytt i fredags och det borde komma vilken dag som helst. Låg inte i brevlådan igår, inte idag, men förhoppningvis imorgon...
Med alla onda ting brukar de föra något gott med sig...
Det blir ingen impulsiv shopping - onödigt att ens åka in till stan och frestas av något som man inte kan köpa.
Ingen mat - skall man banta är det perfekt att denna veckan skära ner på maten.
Tömma frysen - eftersom jag inte har spc mycket i kylen får jag användning av det som ligger i frysen. Jag skulle behöva ha ett söndrigt visakort lite oftare...

Tidig föreläsning idag 9-12, ganska lagom lång dag. Är förvånad över hur mycket vi hinner gå igenom på bara 3 h. Inte undra på att samhället effektiviserats ;)



HELGEN

Nu är, med vemod, helgen redan över. I fredags var vi hos "stora Ida" där vi åt och de flesta även drack gott. Jag och Hanna körde vilket medförde att vi drack vatten. Maten var verkligen jätte god och stod så gott som klar när vi kom. Man är inte precis bortskämd med att få sätta sig vid ett färdigdukat bord. Under kvällen blev det en hel del prat och skvaller, alltid lika kul. När det närmade sig läggdags drog vi oss hemåt, trötta och lyriska till tusen!
Lördagen blev det middag hemma hos mig, var tänkt att vi skulle ha en liten återsamling men Sanne jobbade och Emelie var i Halmstad och spenderade kvällen delvis tittande på Halmstad spexet. Det hade jag gärna velat se...
Till slut blev vi alltså bara tre som återstod men vi hade det riktigt trevligt ändå. Blev väldigt mycket mat över så jag har bl.a. pastasallad som räcker veckan ut. Någon som vi ha en matlåda? ;)
På kvällen var vi en tur på Sigges, riktigt kul att träffa allt folk som man inte träffat på längre :) Mindre kul att spela match dagen efter vilket innebar att jag blev chaufför. Alltid kan man glädja någon :)
Gårdagen innebar även förlust så nu fortsätter säsongen med ytterligare två veckor och därmed också kval. Vi avslutade kvällen på McDonalds vilket sumerades som dagens höjdpunkt i stort sett...

Idag är jag ledig men har istället en hel del att läsa. Har dock blivit klar med mina renskrivningar...
Dags för en paus och likaså lunch! 


Ett litet minne från Magaluf -08. Kan behövas bland allt läsande...



Trött eller utvilad?!

Nu har jag lyckats sova bort några timmar vilket inte riktigt var meningen. Blir ofta så när man lägger sig i soffan med en tjock och uttråkande lärobok. Var iaf några timmars välbehövlig sömn. Nu skall jag hoppa in i duschen och sedan göra mig i ordning för att tillsammans med tjejerna cykla bort till "stora" Ida där fredagskvällen skall spenderas.
Trevlig helg!

Äntligen fredag





Nu är det äntligen fredag och det innebär helg, en efterlängtad sådan. Även fast jag är ledig ungefär en dag i veckan så blir det inte detsamma. På helgen får man unna sig själv att vara ledig, helt ledig. I morse hade vi seminarium ang. psykologiska förändringsfaktorer i samhället. Förstår inte varför vi skall ägna oss så mycket tid på sådant. Iaf skönt att det är över och att jag är ledig fram tills på tisdag.
Igår var Ida på besök och vi satt och pluggade, hon med sin affärsredovisning och jag med mitt. Blev förvånad över hur mycket jag fick gjort, det var en hel del - så hon borde kanske komma oftare :). Gick miste om en mysig filmkväll men det får jag kanske möjlighet att vara med om senare...
Dags för mig att ta tag i lite renskrivning, har anteckningar sedan 2 veckor tillbaka att arbeta mig igenom. Eftermiddagen räddad!

Halvfabrikat i all ära


Morgonen började tidigt trots en ganska sen kväll igår. Ansåg att jag kunde somna om eftersom jag mot alla odds var ledig idag. Sagt och gjort. Vaknar därefter alldeles för sent och får som vanligt stressa iväg. Efter att ha spenderat några timmar i bibblan var det dags för lunch och likaså att ta tag i lite vardagsbestyr såsom att damsuga. (Av någon konstig anledning så behövs detta göras varje dag. Många tror att det beror på ventilationen i en lägenhet men jag vet inte…). Till lunch idag blev det potatis o purjulökssoppa, riktigt gott faktiskt. Sandra tyckte det lät bra fram tills det visade sig att det var halvfabrikat, sånt blir det ibland... När man bor själv så är det inte alltid lika roligt att laga mat...

I eftermiddag har jag varit hos fröken Wilbertsson som har donat med min blogg, visst blev det snyggt. Numera skall jag titulera mig som en riktig bloggare och bli duktig och berätta om det som händer i mitt liv. När jag kom hem för en stund sedan var jag återigen för trött för att göra något vidare seriöst, det fick återigen bli halvfabrikat i form av fiskgratäng! (Jag hittade visst en sådan undangömd i frysen).
Snart kommer Ida och då blir det till att läsa...

Ha en trevlig kväll alla och välkomna tillbaka!

 

 Köpte mig ett par nya stövlar igår, hämmar iaf köpbegäret en dag eller två!


TÅRÖGD EN VANLIG FREDAG I SEPTEMBER

Jag blir nästan tårögd när jag går in för att kasta ett öga över statistiken. Tanken slog mig att det kunde vara kul att jämföra och se med hur mycket läsarantalet har minskat... Jag som tidigare kämpat så hårt för att skaffa mig en trogen läsarskara och svek er totalt! Men detta resulterade nu i att jag sitter här näst intill tårögd över vad jag tidigare fick se...
Några är alltså fortfarande kvar och jag har över 15 unika besökare varje dag trots att det nästan är 3 månader sedan jag skrev sist. Då skall jag säga att jag inte har över 1000 besökare om dagen som många andra. Jag nöjer mig med blygsamma 50-talet istället :).
Nu har mitt allvarssamma liv återigen börjat nere i Halmstad och jag känner mig numera ganska redo för att börja blogga. Det har hänt en hel del under sommaren som varit, jag kunde inte klaga på mycket. Sommarlovet som skulle bli tre långa månader försvann något så otroligt fort. Jag har hunnit fylla 20 och det är nästan skrämmande...

Det som krävs nu först o främst är en total makeover av den här bloggen, då kanske jag kan återfå min lust till att berätta om mitt annars så innehållsrika liv :)
Får nog be min kära vän Sandra om detta...


Men som sagt, jag är glad över att ni fortfarande finns kvar, på återseende mina kära bloggfans!




RSS 2.0