Soligt!

Vaknade av solsken redan 7:15 i morse. Nu har jag alltså redan ätit frukost och skall strax ta tag i lite studier. Min motivation är inte riktigt på topp än men skall fram till Skocompaniet och hämta ett par skor snart :). Kanske blir bättre efter det? :)
M o. P skall snart ut till stugan. Tyvärr så tar det Doris med sig vilket inte är populärt i mina ögon. Men å andra sidan ska jag väl vara glad över att alla vill ha henne hos sig. Det hade ju kunnat vara tvärt om.
Men när man är hemma själv så är det inte spc ensamt med henne hemma. Eftersom hon följer med överallt, till och med när man skall på toaletten så blir det så extremt tomt utan henne. Nog om katten!
Igår spelade vi match igen. B-laget mötte Anderstorp och det var väl rätt skönt att visa att vårt andra lag är så pass mycket bättre än sist vi spelade. 8-1 slutade matchen


Kontrast mot dagens väder...





Någon klipper gräs


Är inte det ett tecken på att sommaren snart är här?
När vaktmästaren kommer och klipper gräset. Det är så illa att jag till och med njuter av gräslukten :)
Det doftar ljuvligt!




Lyckligt ovetandes

Jag blir bara så trött på grupparbeten ibland. Speciellt när vi alla drar olika stora lass. Jag har alltid varit sån att jag tar på mig en hel del, ofta mer än vad jag egentligen klarar av. Jag sitter hellre uppe en halv natt än att låta vissa andra göra det. Dels för att få det gjort (vissa gör det halvdant och är nöjda där) och dels för att jag inte alltid litar på att de andra skulle göra det "lika bra". Givetvis kanske de mycket väl hade gjort det bättre...

Ingen har väl undgått min despyt för några veckor sedan. Redovisningen höll på att gå i stöpet och vi var klara med allt mindre än 1 min innan redovisningen påbörjades.
Eftersom denna kursen innehåller 5 arbeten och en tenta inom loppet av 5 veckor så har vi legat i från första stund. Förra veckan gick redovisningen gallant och jag har gått runt lyckligt ovetandes om att två i gruppen inte gjort något arbete på 5 sidor, vilket är kravet.
Igår fick jag ett mail från läraren om att hon kommer underkänna oss på en del om vi inte får det redigerat innan helgen. Jag var nästan svart i ansiktet när jag förklarade för mina två kära gruppmedlemmar att så är får det f*n inte gå till. Den ena åker dessutom till Göteborg i eftermiddag och menar på att hon inte hinner fixa något.
Förstår ni att jag är förbannad? Jag har lovat mig själv att jag inte skall ta och göra hennes arbete. Men om jag känner mig själv rätt så kan jag inte se, all den tid som alla vi andra lagt ner, gå i stöpet för att hon skiter i det. Så om ni undrar så har jag troligtvis hela min lediga fredag räddad!!! :(

Jag vet iaf vilka jag inte skall skriva några större arbeten ihop med i framtiden...



Allt var bättre förr...
Problemfria arbeten med två kära vänner!
:)






Studieteknik är psykiskt betingat


USCH, jag kan verkligen inte plugga i min lägenhet i Halmstad. Jag får ingen ro. Detta beror inte på fåglar som kvittrar, barn som leker eller andra utomhusljud utan helt och hållet på mig själv.
Jag vet dock inte hur jag skall få bukt på problemet. Det kvittar om jag på morgonen stiger upp samtidigt som tuppen och lägger upp en planering över dagen. Det blir ändå aldrig som jag tänkt mig. När klockan blir 12 måste jag börja tänka på mat igen, där går två timmar och sedan läser jag för att sedan behöver äta mat ytterligare en gång. Därefter är klockan närmare 8 på kvällen och mina studietimmar för dagen sägs vara över.

Som tur är....
När det vankas tenta tar jag mitt pick och pack och "flyttar hem" för några dagar för att sedan entra Halmstad igen med en hel del ny kunskap. Hade jag istället spenderat tiden här nere hade inte ens en bråkdel blivit gjort.
Det är nästan så att jag längtar hem efter att få krypa ner bland alla mina böcker, för tanken av att inte lära sig något på en helt dag är frustrerande!!

Detta är psykisk, ja så är det! Men det är tur att Gislaved bara ligger en timme bort...






GRATTIS!





Idag fyller Sandra 21!

Stort grattis på födelsedagen!




Det är inte min dag idag


Usch, jag måste ha rejält med otur eller så skall jag enbart straffas för att jag gjort något riktigt dumt. Inget går min väg...
  • Min cykel är snodd
  • Mitt kontokort har slutat att fungera, IGEN! (Avmagnetiserat- varför lyckas alltid jag?)
  • Min mobil strejkar
  • Skolan överöser oss med saker att göra...
Allt på en gång! Det ända som fattas är;
  • Att jag skulle bli vräkt (tur att lägenheten är köpt så att detta inte händer lika lätt då!)
  • Att jag inte får något sommarjobb i sommar (jag får isf leva på vatten och bröd hela hösten!)
  • Att jag inte klarar av att betala mina räkningar (så att kronofogden står här en vacker dag och ringer på dörren!)
Okey, nu tar jag i... Men det är verkligen inte min dag idag! Jag hoppas på lite flyt imorgon istället!
Nu skall jag ut och njuta lite av solen. Ha det bra!



Förbannad

Min cykel är snodd!!! Min alldeles första damcykel!
Hade den senaste i fredags och ställde aldrig in den då vi åkte till Växjö i lördags. När jag tidigare idag skulle cykla till H. var den borta. Jag blir så j**** förbannad!

Varför kan folk inte hålla sig till sina egna saker för?!




I lördags åkte vi som sagt till Växjö. Efter en massa dividerande fram och tillbaka slutade det med att vi fick åka bil. Skönt! Då slapp vi åka tåg i 3 h. Vi gjorde vårt första besök på Campus i Växjö, detta var hos Tibbe i hans lya. Massa nytt folk och en del "gamla" hederliga ansikten också. Det slutade som en rolig kväll innan vi styrde kosan tillbaka till Halmstad igen. Som vanligt hade jag ingen kamera med mig, men vad gör det då man kan sno Sandras bilder istället? :)

Ingen charmerande bild på mig direkt, men vad gör man inte för att liva upp mina tråkiga inlägg.
Glad är jag i varje fall och jag ser till o med rödhårig ut!


Sanne, Emelie och Tibbe!
Tack Tibbe för en trevlig kväll! Återstår att se om vi får bjuda tillbaka på lördag!!!!

Dags för en promenad med Elin, kvällen innebär därefter, förhoppningsvis, en del läsning och därmed också att få en hel del gjort...






Växjö

Här kommer mitt första gästinlägg någonsin...

Av Sandra;


hola hola, ich heisse sandra und ich bin Isabells freundin!! Wir ist in das grosse studentstadt VAXJÖ,. aber ich liebe halmstad mer!
Isabell habt geburtstag heute! Sie ist genau 21 jahre alt! gratuelieren! das ist balt!
no, no more deutsch
Skojar lite bara, detta är ett tvättäkta fylleinägg
puss och kram

Påsk

Påsken var fullkomligt underbar. Jag fick njuta av ledigheten och likaså av det fina vädret. Helgen har spenderats ute i stugan och årets första kubb tunering är genomförd. Mitt och Tildas lag slutade på en hedrande 2:a plats. Kvällen gick alldeles för fort och det bjöds på god mat och dryck.

Nu är det återigen vardag. Idag var det lektion 8-12, lagom med halvdagar.
Dock är jag inte direkt van vid att behöva gå upp 6:20. Men det gick det med!
Idag har vi specialiserat oss på HLR för sjukvårdspersonal. En kul men väldigt jobbit förmiddag. Vi har lärt oss att använda en defibrillator i fall vi skulle riskera att hamna i en situation med ett hjärtstopp som kräver defibrillering.
Eftermiddagen skulle ha inneburit en hel del läsning. Istället kom Emelie o Sandra på besök vilket sedan resulterade i att jag fick lunchgäster för att därefter avsluta med årets första/sista april glögg...! Att man aldrig tröttnar :). Med andra ord blev det inte mycket gjort den här eftermiddagen med det är alltid kul med besök. Speciellt spontan besök när man liksom inte förväntar sig två hurtiga tjejer komma förbi. Vi diskuterade även vår Växjö tripp till helgen. Skall bli riktigt kul och se om Växjö är så bra som alla säger. Men det blir ju vad man gör det till, och vi ät pepp - otroligt pepp så det kommer säkert bli en strålande kväll.

Nej, nu skall jag krypa ner i sängen och titta på Robinsson, därefter skall jag förhoppningsvis läsa igenom 1 kapitell i tjockis-boken.

Vi hörs!



S-Ferritin!

Vi pratade lite om förkylningar och feber idag under fikapausen. Att det så gott som alltid är samma männiksor som drabbas. Förr var jag aldrig sjuk men det senaste året har jag haft några dagar med febertoppar. Förkyld är jag dock aldrig. Tankar som slog mig - Har, generellt sett, en del av befolkningen så pass mycket sämre immunförsvar? Vad händer om de drabbas av cancer osv, finns det då något samband mellan ett sämre immunförsvar och en högre dödlighet?! Man kan ju bli knäpp av att fundera så...

För något år sedan, när vi genomgick en hälsokontroll med fotbollen, kollades våra ferritin-värden (järndepåer).
Jag låg på 3,4 µg/L vilket var det lägsta min käre far någonsin sett. Referensvärden för sådana prover är för kvinnor: 4,6-204 µg/L och för män: 21,8-275 µg/L. Men för att ha ett fungerande immunförsvar, likaså inte känna konstant trötthet, kunna träna konditionsträning (om du är idrottare) m.m. bör man ligga på minst 30 µg/L. Jag fick alltså äta järntabletter ett litet tag och därefter helt och hållet övergå till att få i mig allt järn via kosten istället. Att jag idag, till skillnad från sist, älskar brocolli och äter hyfsat med grönsaker, samt knaprar lite Mitt-val-sport då och då, gjorde att jag trodde att jag skulle ha riktigt bra järnvärden i år.
Till min stora förvåning när jag idag fick provsvaren, så är jag nere och sipprar på 6,1 µg/L. Sämst av alla igen!
Å andra sidan förklarar det också att jag ofta kännt mig grymt trött på sistonne. Att jag kunnat somna kl 21 en lördagskväll för att sedan sova till kl 12 dagen efter. Det förklarar även mina stora skillnader mellan toppar och dalar, jag som ofta numera aldrig sover längre än till halv 8 - 8. Nu skall jag iaf börjar äta Niferex igen och få bukt på mina järnvärden.

Ett ganska tråkigt inlägg, men får ni chansen så kolla upp era järndepåer...






ATT FOLK INTE ENS KAN LYSSNA OCH TA TILL SIG...?

Det höll på att gå åt skogen idag. Vi träffades 10:30 i biblioteket i hopp om att två timmar skulle vara gott om tid för att lägga in diverse grejer i powerpointen. Allt flyter på fram tills kl är 12:00 då det är en timme kvar tills redovisning och diskussionsseminarie. Då visar det sig att en av oss 5 i gruppen har missuppfattat sin uppgift. Eftersom vi hade 5 olika fall som vi skulle granska och lägga upp en evidensbaserad planerning på så var vi grymt trötta. Hon, X, har alltså missat sin del. Inte nog med att hon knappt varit på någon föreläsning i skolan på väldigt länge, hon försov sig dessutom (kan dock hända den bästa) och nu har hon inte ens gjort det som hon blivit tillsagt. Trots att Hanna upprepade hennes rubrik säkert 4 grr. Där fick vi hjärtat i halsgropen eftersom redovisningen ger oss 1,5 Hp. Det hade kunnat gå åt h****** rent ut sagt. 12:57 klickar jag på spara, då blev vi klara! Kl 16:00 lämnar vi salen med ett godkänt resultat...

Hörde, tidigare i veckan, om att högskoleelever har en högre stress och presentationsångest än gymnasieelever. Dagar som dessa är det bara att hålla med...


 







TYPISKT

Är det inte typiskt, nu har jag haft bil nästan konstant i två veckor. Det har varit så gott som strålande solsken hela tiden. Idag är första dagen efter att jag lämnat bilen hemma och regnet verkligen öser ner!

Tur att jag ändå bor så nära skolan...



TISDAG

I morse när jag vaknade var det mulet och såg nästan ut som att regnet låg i luften. Av ren och skär skadeglädje önskade jag nästan att det skulle regna. Då kunde jag med gott samvete isf ta bilen till skolan. Detta gjorde jag dock ändå! Nu är jag hemma igen efter en lagom lång dag. De andra är duktiga som är kvar i skolan men jag orkade faktiskt inte mer...
Nu skall jag ta mig en powernap och därefter skall jag sätta mig och köra hem till Gislaved samtidigt som jag sjunger i takt med alla sommarhits från 2007. Lite nostalgi...


.

Skatteåterbäringen! :)



Förresten, nu har jag äntligen fått mina papper från skatteverket.
Eftersom jag inte vet någon i min omgivning som skall betala restskatt i år har jag ställt in mig på att jag blir ensam om att göra det. Men idag kom beskedet som jag så längre väntat på. Och det var, till min stora förvåning, ett positivt besked. Jag som ställt in mig på att få betala flera tusen i restskatt får istället tillbaka! 2559 kr, inte lika mycket som de andra, men för mig är det mycket pengar :). Det är iaf ett + och inte ett -...



Sol ute, sol inne, sol i hjärta, sol i sinne...

Dagarna bara flyter förbi. I ett stort lyckorus... :)
I lördags blev det en heldag hemma i slöandets tecken. Jag rörde inte mina böcker på hela helgen vilket jag nu i efterhand inser inte var spc bra. Lördagen tillbringades delvis i solen, 27,2 grader visade vår termometer som mest. Den är alltså belägen i solen. Jag och Alex körde lite kicktävlingar i trädgården, jag i bikini och hand i badshort. Efteråt rann svetten på oss. Helt otroligt att det kan vara så varmt i början av april. Fortsätter det såhär kommer det att bli en underbar sommar. Kvällen bestod av hämtmat från Chilli Thai och Robinsson ihop med Ida.

Söndagen innebar match mot Anderstorp med ett inte allt för lyckat resultat. Den matchen glömmer vi snabbt... Bara att ta nya tag. Därefter dags att åka till Halmstad igen, de senaste två veckorna har jag dock haft turen på min sida. Jag har fått vara "ägare" till en bil, känns nästan så. Speciellt då pappa ringer och undrar då han får låna MIN bil :).

Solen lyser i Halmstad även idag, blev lunch utomhus i kortarmat. Nu tänkte jag försöka få tag på Emelie. Blev väldigt sugen på en glass...


Gårdagskvällen

Var inne på Sandras blogg nyss och snodde lite bilder från gårdagen hos Emelie.
Antar att det var okey?

Emelie bjöd på tacos vilket inte var precis igår jag åt det senast. Det smakade i varje fall jätte gott och kvällen blev lyckad. Kändes nästan som en gammal hederlig hemmafest eftersom vi även festade till det med något gott att dricka.


Gusten o Ida


Sandra!


Nu ska jag ut på balkongen (som jag för övrigt har städat och tvättat rent idag) och sätta mig och läsa lite samtidgt som jag ska njuta av solen...






SOL

Nu är jag hemma igen efter en sömning föreläsning under förmiddagen. Oturligt nog satt jag i mitten av allt folk och tydligen valde läraren att ha mig i "fokus", centralt o bra. Det hon möttes av var gäspningar varvat med två trötta ögon som då och då nästan stannade nere efter några blinkningar. Usch, va trött jag var rent ut sagt.
Det hela började i onsdags då vi spelat match och kvällen blev sen, därefter upp kl 6 för att åka bil till Halmstad kl 7. Det blev en lång dag och jag var inte i säng förens halv 1 igår natt heller. Därefter upp kl 6 igen för att solidariskt gå till skolan och bygga på mitt samvete en aning.
Efter skolan åkte jag förbi Sandra en sväng och stötte därefter på Elin på hemvägen. Vi tog ett snabbt beslut om en picknick på gräsmattan. Hur underbart är det inte! Jag hade lite frallor i frysen och Elin en massa pålägg. En härlig start på eftermiddagen! Jag älskar dessa dagar. Solen gör en så underbart glad och påtalar verkligen vilket underbart liv man egentligen lever :)






Vilket positivt inlägg, hörs det att jag är lycklig?! :)



Snart helg

Nu börjar det bli dags att dra sig bort mot skolan. Föreläsning mellan 8:30-11:30 väntar.
Kan ju säga att jag mår som jag förtjänar efter två nätter med alldeles för lite sömn. Lägg dessutom på lite alkohol på det så förstår säkert några av er hur min morgon har varit. Men jag skall vara glad för det kunde varit bra mycket värre. Det var inte jätte mycket som slank ner i min strupe igår, men tydligen krävdes det inte mycket mer än så heller.
Jaja, nog om det. Dags att dra mig!

Ha en trevlig fredag!

1 APRIL

Än så länge har jag blivit lurad en gång. Alex ringde i morse och sa att han var påväg till Malmö på kundbesök och att han var lite väl tidig och skulle komma in och äta frukost med mig. Vilken bra start på dagen tänkte jag! Dock blev det inte riktigt så, efter en stund undrar jag varför han inte kommer. Skickar ett sms där jag frågar vart han är. Får tillbaka "1 April, hoppas frukosten står på bordet".
Nu ska jag gå o lägga mig och snooza fram till kl 11 därefter blir det en tidig lunch innan jag skall bort till Hanna. I efmiddag är det skola och därefter ska jag köra hem till Gvd för att spela match. Känner mig faktiskt riktigt sugen på det.
Imon blir det redovisning i skolan och på kvällen tacokväll på Barrstigen hos Emelie :).

Ha en bra dag!

RSS 2.0