TENTA!

Snart orkar jag verkligen inte bry mig längre. Sanna, jag har aldrig varit så här avundsjuk på länge, jag tror inte ni förstår. Jag är så trött på allt vad det gäller tenta att jag verkligen behöver helg och ledighet nu. Den varar dock in länge, måndag innebär tentaplugg igen för att skriva igen den 7:e och därefter är det sommarlov fram tills september förhoppningsvis.
Nu skall jag ta min käre bil och åka bort till Netto, jag vet att jag är lat, men man får ta och skynda sig när man skall hem till böckerna snart igen.

Jag är bara så otroligt trött på det här, jag har aldrig varit tröttare tror jag. Sen blir det inte bättre av att alla mina kära vänner har något kul för sig ikväll. De kallar mig för tråkmåns för att jag inte skall ut och jag är väl på sätt och vis lite tråkig... Men imon då jävlar, då skall jag ut och då skall vi ha kul... allihopa tillsammans!
Och det sista jag skall vara då är Tråkig, jag lovar dig Fidde!

Det står mig upp i halsen

Jag är trött på tenta plugg. Speciellt när man knappt lär sig någonting och när det är 100 saker ytterligare som skall läsas in. Det står mig upp i halsen vid det här lagret.

Det hela blir inte bättre av att jag vaknar vid 8:a tiden för att köra mamma till jobbet och dessutom är dödstrött när jag kommer hem. Äter frukost i hopp om att piggna till men icke, därefter lägger jag mig för att vila lite och vaknar en timma senare, ännu tröttare. Min första tanke "Fan, tänk på Sandra, nu kan hon ligga och sova fram till kl 15 utan att det ens är för mycket, och här ligger jag med enorm trötthet, ett dåligt samvete och en hel del saker framför mig som borde göras".  Självklart tycker jag synd om mig själv.
Jag gick upp och tog sakta tag i mitt liv. Sanna ringer och berättar att hennes tenta är gjort och jag blir bara så avundsjuk på henne. Jag har hellre 5 redovisningar än en tenta. Jag hatar nästan detta! Fick ringt till Matilda och ursäktat mitt liv. Fick lite respons av tjejen som satt och åt på en uteservering med strålande sol i sikte. Själv sitter jag inomhus, lättast att få saker gjorda då, och gapar ner i mina böcker som ligger utspridda överallt. Får se om jag får till en bra bild senare som kan förklara mitt helvete. Jag längtar till lördag då klockan är 11:30. Då är det försent för att lära sig något och jag hoppas att jag vid den tiden är klar och kan styra kosan hem mot Gislaved och KarnElevalen... Som sagt, jag längtar!

Och för er som inte visste det så har jag tagit körkort 6 gånger redan, snart 7...


Pinsamma måndag

Dagen började tidigt med ett besök hos kiropraktorn och enligt Johan är min s.k. bäckenleds- inflammation så när inpå färdigbehandlad. Numera är jag inte 4 cm sned i bäckenet utan över i stort sett hela ryggen är jag helt rak. Alla delar sitter som de ska som J. skulle sagt. Det känns som ett under det här. När det var som värst kunde jag inte ens sitta i en sittmöbel. Jag fick "stå" för att titta på tv i princip. Jag kunde inte heller spela fotboll eller ut och springa utan att jag efteråt hade riktigt ont i svanskotan. Sanslöst...


Sedan kommer vi till förmiddagens höjdpunkt. Pappa ber mig som vanligt att göra några ärenden åt honom. En USB-kabel skulle inhandlas på Elgiganten och jag är i stort sätt påväg. Först var det inplanerat att snabbt åka ner till JC för att byta en tröja som Ida och jag lyckats köpt en likadan, igen! När jag sedan inser att det är rätt molnigt och att jag fortfarande inte har något annat än en t-shirt på mig ryker tröjan upp ur påsen och jag bestämmer mig för att behålla den. Den är ju trots allt rätt skön och vi har massa kläder som är likadana. Varför skall jag ge mig? :P haha
I varje fall är jag noga med att ta bort prislappen för det finns ideligen pinsamheter med kvarglömda prislappar. Sen tror jag att allt är frid och fröjd. Åker ut till Elgiganten och ber om hjälp för att USB-kablarna inte hänger där de ska. Får hjälp av en kille som tvingas fråga om hjälp vilket slutar med att jag står där med tre killar för att hitta min USB-kabel. De fixar fram den och jag går och betalar. De verkar skratta åt något men det tänker jag inte riktigt på då. När jag sedan kommer ut till bilen speglas min tröja i rutan och där ser jag STORT och TYDLIGT att klisterlappen som sitter på tröjan XS XS XS XS XS XS XS XS XS sitter kvar. Den hade jag alltså inte tänkt på. Den syntes dessutom måttlöst tydligt, haha. Jag höll på och vika mig, inte undra på att de tre killarna och kassörskan verkade ha roligt åt mig när jag gick där ifrån. Men det hela kunde varit värre, som tur var hade jag tur i oturen idag...


Ikväll är vi 7 a-lags spelare som skall vara med i b-laget som spelar match. Skall bli en bra avslutning på dagen som fram till dess skall innehålla en hel del plugg och likaså en paus med ett avsnitt av Nya tider. Jag vet, såpa-fantasten går inte i ide enbart för att det är sommar och att de flesta andra program gör det.
Så Tiden Går, men såpa-nörden består...



DEN STORA DAGEN

Jag vaknade på helt rätt sida idag utav Bastis sms. Han var faktiskt först ut vid halv 7 i morse. Därefter har dagen rullat på i sitt glada tecken. En födelsedag brukar inte kännas speciellt märkvärdig men denna onsdagen 2008 är helt annorlunda. Det känns ungefär som att jag skall ta studenten igen, visst låter det plågsamt? ;)

Alla hör verkligen av sig eller skickar sms. Eller nästan alla, jag tror nämnligen att min farmor har glömt bort mig. Hon brukar alltid skicka en present i god tid innan min födelsedag och skriver alltid ihop ett mail på datorn för min alldeles egna och speciella dag enligt henne. Men i år?! Vet inte riktigt vad som har hänt. Helt tomt i mailkorgen i varje fall och än så länge inte något livstecken från hennes sida.

Men jag glädjer mig istället åt grattis från personer som jag inte riktigt räknat med. Innan tentan i morse blev det också en hel del gratulationer från klassen, väldigt många som uppmärksammat min födelsedag. Så gott som alla utom Hanna.
Det hela har sig en egen liten historia. Tenta på sin födelsedag kanske inte var så fel trots allt, allt gick jätte bra. Dock är jag lite orolig över alla uträkningar eftersom allt måste stämma 100% med facit för att bli godkänd. Men inget som lönar sig att gå och fundera på nu!
Dags för en fika med Anna o Maya nu och därefter blir det en liten aktivitetseftermiddag tillsammans med klassen. Ska bli jätte kul!

Haha, fick ett sms av Alex nu som firade mig redan i lördags. Verkar som att han tyckte att det räckte?
"Grattis måste jag väl säga ändå? Grattis".
Sådana kära sms skriver jag och min bror till varandra!



image101


Ha en bra dag alla!
...och tack för alla gratulationer!


Nu är jag 20 på riktigt 1988 - 11:35




Vem vill ha dåligt väder på sin 20-års dag

Idag är en ledig dag men för den sakens skull ingen rolig dag. Imorgon fyller jag 20, min andra "jämna" födelsedag. Egentligen undrar jag varför man säger att man fyller jämt, man fyller ju jämt vartannat år, inte sant? I varje fall har vi tenta i läkemedelsberäkning imon. Våra tentadagar har den här terminen har spelat mig ett litet spratt.
Först, en lördag i april - då hade vi tänkt gå Trajjet, men icke, jag hade tenta.
Sen, en onsdag i maj - ja då jag fyller 20 och egentligen borde vara totalt fri från skolan, men icke, jag har självklart tenta.
Sen, en lördag i maj - då är det KarnEleval i Gislaved, något som man inte får missa, men... jag har tenta och kommer riskera mitt körkort på väg hem.
Sen, en lördag i juni - då det är bal för Gvd-studenterna, något som också är kul att se, men... för att inte förstöra den linje som jag redan börjat på, så vad sägs som en tenta då också?


Själva tentan oroar mig egentligen inte speciellt mycket, jag fixar det här. Jag måste i varje fall tro det. Det som istället är värst är min miniräknare, jag tror att den är för bra för att få användas imon. Så om någon Halmstadbo läser det här och har en miniräknare som i stort sätt bara räknar +, -, /, * så skulle jag vara i stort behov av att låna den. Därefter är det vädret som spökar. Det har varit fint ett bra tag och för att fira tenta och födelsedag har vi bestämt att vi ska ha en riktig myseftermiddag med klassen imon. Vi skall spela beachvolleyboll, kubb, lite fotboll, grilla och bara njuta av dagen innan det är den 22:e och vi måste börja tänka på nästa tenta. Bara för att vår klass nu lyckats planera in en eftermiddag som i stort sett alla kan så är vädret inte vad det borde vara. Det är mulet och ser ut att kunna komma regn när som. Men Ida hade sett på väderprognosen häromdagen och onsdagen skulle bli veckans vändpunkt, då skulle solen komma.
Inte för att jag tar de på så stort allvar men nu har vi inget val, vi tror absolut på att Tone på 4:an har rätt... iaf imorgon!


Ser fram emot torsdagkväll, då skall jag börja planera min fredag...
Måste iväg och inhandla lite till min hylla, dags att byta ut lite!


image98image99image100




Senaste nytt

Här kommer senaste nytt från S. på Gotland:
Kunde inte annat än att slänga in det här i hopp om att Emelie ska läsa det och så småningom skratta åt mitt inspelade samtal.

"S. har hittat sig en svensk variant som hon anser är otroligt söt. Jag började fundera på om det verkligen var S. men efter några sekunder var det stockholmaren i luren och då var jag säker på min sak. Hon är så pass full att hon även lovar bort sina kära vänner vilket aldrig har hänt förut. Innan samtalet lider mot sitt slut berättar jag något som S. egentligen verkligen vill höra. Dock kommer hon på andra tankar och jag tonar ner när jag hör en hej vilt smackande i bakgrunden
- Öhh ursäkta men vad sa du?!
- Vi hörde vad du sa, ni träffades på Ica inte sant?!
Efter en tur om pojkarna från Ronneby och likaså en och annan ortsbo från de småländska skogarna är det dags att avsluta samtalet från Sveriges största tillhörande ö. Hon avslutar det hela med att hon är helt bäst och helt full. Det är våran S. det..."


Kvällen börjar lida mot sitt slut och jag är mot förmodan väldigt trött. Blev besök av Matilda från Växjö idag för att sedan dra oss bort till Maxi innan vi skildes åt. Jag tog mig vidare till parken för att njuta av Idas hemmalagade småpajer. Hur gott som helst!
Nu har jag precis kommit hem och jag är ledsen över att säga det men så här tråkig är jag en fredagskväll. Efter lite mys i soffan så somnar jag snart...men jag tror det är det jag behöver!
Morgondagen börjar tidigt och slutar sent!





What a beautiful morning, isn´t it?

Illamående

Under eftermiddagen har jag gått runt och känt mig både orkeslös och lite illamående. Är jag gravid? Tanken slås bort ganska snabbt när jag påtalar mig själv hur dumt det låter. Inte nog med det så skriker min mage efter mat. Ytterliggare ett tecken?!
Hade en ganska konstig men också frestande dröm på soffan idag. Skulle gärna uppleva det igen om det nu var så att jag visste att det var en dröm och att man likaså kunde handla därefter. Precis innan jag slummrade hamnade jag framför Nya Tider som går i repris på 4:an vid lunchtid varje dag. Jag tror att min dröm inspirerades av all kärleksdrama som det avsnittet utspelade på 25 minuter. Tänk att detta drömmer jag på bara några få minuter.

Som ni säkert märkt fungerar inte min mobil, jag vet, det är mitt eget fel :). Av någon märklig anledning tyckte jag att jag hade för mycket pengar på mitt konto så för att vara ekonomisk flyttade jag över lite till ett annat. Gick en månad eller två och sedan taimades interneträkning, elräkning och även telefonräkningen in på samma månad. Då skall det tilläggas att jag vanligtvis bara brukar ha två/månad i snitt - ganska lagom!
Så nu när alla tre damp ner samtidigt och det inte fanns tillräckligt med pengar kunde Tele2 inte dra något. Sen får jag ett fint vitt brev på posten som jag av någon märklig anledning inte öppnat i tid. Där skall också tilläggas att när jag väl öppnat det så tänker jag "aha, men jag har väl 30 dagar på mig som med allt annat". Men i det finstilta står det "betalas SNARAST". Likaså påpekar dem att telefonen stängs av och att ärendet vidarebefodras till inkasso om inte betalningen sker inom kort. Shit! Men men, jag betalade den igår. Dock är telefonen fortfarande obruklig.
Inte nog med det så fungerar Emelie´s telefon så på tåget idag ber jag henne slå en signal till mig eftersom det inte längre står "Inget sim" utan istället "Ingen täckning". Hon slår en signal och samtalet kopplas ner direkt. Därefter står det "Inget U-sim" på hennes telefon och det kvittar vad hon gör hon får den inte att fungera. Crazy?!
Hon trodde bestämt på att det var något sorts virus som härjade och att jag nu smittat hennes mobil med detta. Vem vet? Märkligt att den la av just då i varje fall.
Appropå min obrukbara telefon tycktes mamma ha lösningen på problemet. Hon är ingen större datafantast men har lärt sig hur internet fungerar. Hon tycktes i varje fall ha svaret på hur jag skall kunna kommuniceram med omvärlden såsom i Jkpg, Gved och Atorp. Använd din mail Isabell! Både jag o Alex höll på att vika oss på mitten. Herregud, vet du ens vad det är?! Och hur snabbt går det? Är jag effektiv kanske jag hinner skicka iväg ett mail på morgonen till mina kära vänner och har jag tur så kanske de kollar sin mail just idag. Fantastiskt va?! Ibland får hon till det, min mamma! 

Imon åker S. till Gotland, Absolut Gotland - AG om man skall vara extra tydligt. Men eftersom min mobil inte fungerar så får jag ta en rejäl update när hon kommer hem. Lånet av plattången är över och A. har nu varit snäll och lånat ut sin. Snart har jag provat hela fotbollslagets plattänger - hur skall detta sluta?!
Ska ta mig in till stan imon och se om jag hittar någon som blir bra till mig, det kan väl ändå inte vara så svårt?! :P
Likaså skall jag påbörja grupparbetet som skall vara klart tills på måndag. Dagen känns planerad och jag önskar att jag tagit med pappas laptop ner. För hur kul är det på en skala att sitta inne en solig dag och ägna den åt skolarbete? Lägg då till att jag har datorn precis vid fönstret där det är sol från tidig morgon till kl 16 på eftermiddagen innan jag får en aning skugga över lägenheten. Tragic, I know!




VILKEN KVÄLL

Jag är ledsen för att min plattång har gått sönder :(. Visserligen hade jag väl väntat på det efter allt den råkat ut för. Har fått låna en annans men faktum är att den inte alls är lika "bra" som min. Det blir inte likadant och inte nog med det så efter en timma är det konstigt igen.
Jag är van vid en annan rent ut sagt, min gamla är kanske sämre men den funkar bra för mig. Men å andra sidan, hade inte Sanna varit så snäll o lånat ut sin så hade jag fått gå med lockligt hår eller flätor i en hel vecka framför mig. Vänner är allt extra bra ibland!
Hittade dock min plattång på internet, men den är slut överallt verkar det som. Ibland känns det som att man verkligen har maximal otur :/.

Dags att ta sig ut och njuta av det fina vädret, men först en sväng förbi plattången och se om jag lyckas bättre den här gången...




~~~~~




Anledningen till att jag ens tar upp det här är ganska kort och konsist, jag skall undvara er den. Den ynka anledningen skulle också få er att förstå något som ni egentligen inte skall känna till. Något som de flesta inte har en blekaste aning om.
Ibland, vissa stunder, känner jag bara för att berätta. Jag har hållit på det ganska länge och ser på det ganska annorlunda numera. Konsekvenserna som skulle bli sjukt synliga, ödesstigna, är inte speciellt stora skillnader sinsemellan tankar o verklighet längre.  Egentligen har jag inget att förlora, bara en hel del att förstöra. Eller en hel del att ställa till rätta, beror på hus man ser det. Personen i fråga är totalt ovetandes om allt som fortgår runt omkring i hennes stundande omgivning. Ibland undrar jag om hon väljer att blunda för verkligheten?! Det tyder på att hon uppfattningsvis tror att inget någonsin har hänt. Det har hänt många gånger och är inte slut än, tro mig. Folk pratar bakom din rygg med du vet bara inte om det. Detta trots att du egentligen är den första som borde veta. Jag vet inte vad du tänkte just då, men det ända du gjorde var att ta tre steg tillbaka, tillbaka till säkerheten där inget fick förstöras. Du såg över axeln och blundade och log, "det man inte vet har man inte ont av...".  Ibland undrar jag bara, är du blåögd eller gör jag detta enbart för att rentvå mig själv?





PIIIP- PIIP!

Jag har blivit en väldigt effektiv bloggare numera, två inlägg på mindre än en timma, på mindre än en halv timma till och med.



SANNA! Någon utanför min lägenhet (eftersom fönstret och balkongdörren står öppen) har en lika irriterande och plågsam sms-signal som du?
Kan du hajja detta? :)


GUDS BÄSTA BARN


Emellanåt får jag en häpnadsväckande tanke som slår mig. Egentligen borde jag handla utefter mitt tänkande. Samtidigt vet jag att besvikelsen skulle bli så total, men återigen är det din tillstymmelse till rättvisa som talar emot dig. Den här personen är inte längre vad han/hon har varit för mig. Personen är något helt annat numera och tack vare detta har jag bara en så stor lust till att berätta, att släppa på sanningen och låta dig handla därefter. Du skulle bli allt annat än glad, det vet jag. Men förr eller senare kommer det ändå fram, gör det inte? För att inte såra ens omgivning mer än möjligt är det händelsevis bättre att berätta för alla inblandade. Således stå för vad det är du har gjort. Inte bara en gång, utan flera. Jag kan själv säga att jag inte är Guds bästa barn, jag har också gjort fel, men det påtalar inte vikten av att se andra göra det...



Jag känner mig lycklig. Det är sol och ungefär lika varmt som hemma. Det är helg och fem dagar till nästa skoldag. Det är en fullspäckad ledighet och faktiskt en ganska underhållande sådan! :)


image97







20:05


Ett tag sedan sist, sen dess har J gjort bort sig på China restaurangen och jag kan fortfarande inte sluta skratta. Ida, Ida o J är och äter China mat för att ta sig en paus i pluggandet. De tar sin mat och går och sätter sig. Efter en stund påtalar Ida att currypastan var väldigt stark. J som inte tagit någon currypasta yttrar att hennes mat också är väldigt stark. Det måste vara min fisksås, säger hon. När det är dags för andra portionen tycker J att hennes tallrik är alldeles för blöt och vill ta en ny. Ida rynkar på näsan eftersom det endast var några ytterst få såser att ta av och undrar hur J:s tallrik ha kunnat bli så blöt. När Ida sedan ska ta ris så tar hon skeden (som står i en hink med vatten) och tar ris på sin tallrik och lämnar över den till J där polletten precis har trillat ner. AAAAAaaahhaaaaa! Är de det den är till för säger hon och skrattar. J har alltså trott att det är någon form utav sås och hällt några skedar med "fräscht" vatten över sitt ris. Inte nog med det, när Ida pratar om den starka currypastan menar J på att hennes så kallade fisksås också måste ha varit väldigt stark, alltså hennes vatten haha.
Förstår ni att det är svårt att sluta skratta?


Även Matilda är i en klass för sig, har svårt att inte tänka tillbaka på det. När vi skulle till parken för ett antal veckor sedan dividerade Matilda över vilka skor hon skulle ta. De låg eller de höga med klackar... och då säger hon "asså jag har aldrig haft klackskor här hemma, jag har bara det när jag går ut i Göteborg". Sedan börjar några skratta och så säger någon "JA, Men Matilda, vi har bara gått ut i Göteborg en enda gång" Haha.


Valborg firades, om det nu är det man gör, med Sigges. Efter förfest hos Ida blev det dags för Bäckshult och vi var inte där förens halv 1. Dock hade vi riktigt kul ändå, och kvällen blev lyckad. Något som jag främst kommer ihåg är när en kille kommer fram, jag känner såväl igen dig men vet inte vad du heter. I varje fall säger han "eyy du, du uppdaterar din blogg mer sällan än de i Ayia Napa." haha. Antar att han menar Sanna o Matilda som är där?! Vem annars?
Jag fick iaf ta mig i kragen tyckte han. Kul att SÅ MÅNGA läser min blogg. Jag har för det mesta inte mkt läsvärt att skriva om.


Helgen har blivit lugn, spenderats ute vid Bolmen med gott sällskap o god mat. Lördagskvällen spenderades dock vandrande i Gislaved. Jag o Sanna tog oss en långpromenad och det kändes ganska konstigt. En lördag brukar man inte tillbringa på det här sättet. Idag var det som sagt match, därför gårdagens lugna lördagskväll.

Ikväll blir det tåg till Halmstad för lektion 9 - 16 imon. Därefter blir det Vårruset för tjejerna på tisdag och för mig blir det "Barcelona" haha. Ungefär lika varmt, ungefär lika fint och ungefär lika underhållande...


RSS 2.0