Det blir inte alltid som man tänkt sig

Igår kväll hade jag lovat mig själv att jag skulle ta tag i läsningen, men det blev inte mycket med det. Klockan blev mycket och det kändes lönlöst att sitta uppe länge. När pappa en gång sagt några väl valda ord till mig så finns de kvar i bakhuvudet. Han sa något i stil med att "är man trött så spelar det ingen större roll om man läser, man lär sig ändå ingenting". Visst, det ligger nog en poäng i det hela, han har läst på universitet i nästan 10 år och borde veta bättre än mig. Men vissa anser att de som bäst lär sig saker mitt i natten. Jag hoppar inte att jag är en sådan person för isf har jag gott miste om det där. När klockan är över elva har jag den här veckan börjat tänka på refrängen, sorligt men sant!

En tanke som slagit mig ett antal gånger de senaste 24a timmarna är så fort jag ser en människa. Spelar ingen roll om jag springer på honom/henne inne på MQ eller om det är någon som jag ser när jag slänger ett öga utanför fönstret. Jag skulle gärna byta liv med dig! Bara för några dagar men ändå! För 10 minuter sedan såg jag grannen, en solkig gubbe på säkert 80 år som jag ofta springer på i trapphuset. Tanken slog mig "Jag skulle gärna byta liv med dig just nu." Inga bekymmer över att du inte läser inför en tenta, utan bara att gå ut med soporna när han känner för det. A peace of cake!

Men men, jag borde väl ta tag i det nu. Ska in till stan en runda först och fixa ett nytt hallandskort. 500 kronor oså får jag åka hur mycket jag vill. Skall jag vara ärlig så vill jag inte ens tänka på tanken över hur mycket pengar som de har tjänat på mig det senaste halvåret. Men nu är det slut, mer än 500 kronor får de inte av mig ett halvår framåt...
Pengar över till annat!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0