2 paket tomater för 15 kr på Maxi


image23


Igår hade vi tjejmiddag och det var riktigt trevligt, god mat och mycket nöje. Sedan upp i hyfsad tid för att diska och städa undan efter gårdagen, tack och lov för diskmaskinen.

Vi hade vår första labb idag och likaså fick vi våra kläder, kändes ovant men det var ganska så snyggt. Vi såg alla ut som om vi vore professionella sjuksköterskor. Satt och hade livliga diskussioner i gruppen och det är alltid lika kul när det gäller etik och moral. Efter labben var det dags för min och Josefines dagliga tur på Maxi.


J: "Issa, du ska väl handla idag eller?"

I: "Ja, det ska jag nog, du med?"

J: "Ehh ja jag ska egentligen inte ha något men jag följer med, har du något lapp med dig?"


När lektionen var slut börjar vi gå mot Maxi och Josefine rabblar upp lite saker som hon borde inhandla inför helgen, en hårborste bland annat. Vi går igenom Maxi och letar febrilt efter hårborstar och sen kommer en ganska så snygg kille som ser att vi verkligen letar efter något.

"Kan jag hjälpa er med något kanske?"

"Ehh ja, vi skulle ha en borste men vi hittar ingen.".

Men killen skulle ge sig fan på att vi skulle hitta en så han travar iväg med oss tätt efter mot städavdelningen och vi börjar undra om vi går åt heltfel håll. Sen visar han oss in bland lite olika moppar och säger:

"Något i den här stilen som skulle kunna passa"

För att rädda situationen säger J. att det är precis en sådan som vi har letat efter och säger tack ska du ha och tar därefter en borste och vi börjar gå vidare för att komma till kassan. När killen är bortom synhåll går vi genast raka vägen tillbaka och ställer tillbaka den samtidigt som vi hoppas att han inte har sett oss. Därefter tog det inte lång tid innan vi hittade hårborstar av alla dess slag och J. fick vad hon var ute efter. Vi fortsätter sedan rundan igenom mataffären och J. som aldrig tar någon korg bygger ett berg av varor i famnen på sig själv. När vi börjar närma oss kassan kommer hon skrikandes på sin grova skånska... 

 "ISSSABELLL, de har ju två paket med tomater för bara 15 kronor, fattar du vad billigt det är`?"

Men jag hinner inte öppna munnen innan ett av paketen trillar i golvet och förpackningen öppnar sig och alla tomaterna rullar ut och ungefär åt varsitt håll. 5 meter ifrån oss står en grupp med förståndshandikappade och deras assistenter och de börjar förståss att gapskratta och många av oss andra också. Medans J. står där och skäms så börjar folk titta fram från olika hyllor för att se vad som egentligen händer. Vem tror ni inte kommer förbi precis då? Jo om inte den snygga killen som hjälpte oss med borsten.

Jag tror han såg att vi inte längre hade någon stor kvast/borste med oss och att vi förmodligen hade ångrat oss. J. låter iaf tomaterna ligga och går och hämtar ett nytt paket för att sedan gå och betala och lämna Maxi för den här gången. Men jag lovar, vi är tillbaka på måndag igen!
Var så säker!






Sov gott!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0