Onsdag vs. fredag

Dagen känns precis som en fredag. Grått och trist men ändå är det något som gör att man tycker om att regnet vräker ner. Fredagskänslan kanske?
Både Hanna o jag har gått lite på halvfart idag. Fått gjort en del men det tar bra mycket längre tid när man går på sparlåga än i vanliga fall. Den ena diskussionen leder till den andra och plötsligt inser man att 20 minuter har gått och att vi måste fortsätta med det vi egentligen höll på med.
Vi granskar en rapport utifrån ekonomiska, etiska, sociala och medicinska aspekter. Är bra mycket roligare än vad det låter. Dock är vi inte överens med rapportens författare vad gäller den ekonomiska biten. I vår budget så diffar det på några miljoner rent ut sagt. Sen är dock frågan om några miljoner har spc stor roll inom sjukvården. Man har egentligen ingen aning om vad saker och ting kostar. Vi ställde oss själva frågan, hur mycket är ett liv egentligen värt. Enligt rapporten kan vi minska antalet döda i kolorektalcancer med 400 personer för 139 miljoner kronor/år.
Ibland undrar man ju om 139 miljoner är en piss i nilen eller inte...

Med tanke på att ett vanligt provkitt på min praktikplats, som vi rent av "slösar" med, kostar 980 kronor. Detta är prover som tas på alla nyinkomna patienter samt dag 1,2,3. Sjukt mycket pengar egentligen!

Djupa funderingar det här... Dags att renskriva och börja formulera på en diskussion, därefter tar jag "helg"!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0