Besök av koltrastar

Igår tillägnades de flesta av dygnets vakna timmar åt fotboll - Från halv 7 till 18. Eftersom vi var en del som spelade dubbelt så blev det till slut 3 timmars spelade för min del. Visst var jag trött igår, just därför slockande jag redan 21:30.

Idag händer inte så mkt mer än att jag sitter och läser. Det som är på tapetern just nu är Colorectalcancer. Extra kul att läsa när man fattar allt från början och inte behöver ringa o rådfråga pappa hela tiden om hur kroppens innersta delar egentligen fungerar. Langerhanska öar?! Det är jag nästan specialist på numera ;). Det har dock inget med colorectalcancer att göra.

När jag skulle ner för att äta lunch för en stund sedan släppte jag ut Doris genom uterummet för att hon skulle förstå att dörren alltid står öppen. Får även se att det är fullt med fågelfjädrar överallt. Likaså fågelskit. Detta övergår sedan i gula fläckar som ser ut som var, kort därefter ser jag blodstänk på fönsterdörrarna... Sedan ser vi en fågel i ena hörnet, blixt stilla och Doris går fram men verkar helt oberörd av att det är en fågel som man kan ha en del kul med. Jag går sedan in och tar på mig påsar på händerna för att flytta ut fågeln utomhus eftersom den garanterat inte hittar ut själv. Precis då jag rör den börjar den hoppa till. Strax därefter hoppas Måns fram, lekledaren i det här fallet. Han har antagligen fångat fågeln och släpat in honom/henne i uterummet. Fågeln är iaf ute och jag går in. Måns verkar inte ens intresserad av att komma in vilket han så gott som alltid är annars. Efter ett tag går jag ut igen och ska se vad Måns egentligen håller på med. Då sitter alltså ytterligare en koltrast på nästan exakt samma ställe. Denna är lite mindre och blöder inte kring näbben som den förra gjorde utan istället runt ena ögat. När jag sedan öppnat dörrarna igen och skall göra samma sak börjar koltrasten istället att flyga och jag hinner precis ducka innan jag håller på att bli nockad av fågeln. Turligen fick vi ut nr 2 också och nu tror jag det är slut på det hela. Måns blev nämligen sugen på att gå in.
Där har ni nackdelen med en katt, att de använder sina jägarinstinkter dagligen...













Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0